ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,3816
    Dolar
  • Euro
    53,4640
    Euro
  • Altın
    6.800,020
    Altın
  • Bist-100
    15.120,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/29°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/28°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
CHP'den flaş 'Burcu Köksal' kararı
CHP'den flaş 'Burcu Köksal' kararı
CHP'li Türeli'den TBMM'ye iş cinayetleri önergesi!
CHP'li Türeli'den TBMM'ye iş cinayetleri önergesi!
24 ilde dolandırıcılık operasyonu: 1 milyar TL'lik vurgunda 224 gözaltı!
24 ilde dolandırıcılık operasyonu: 1 milyar TL'lik vurgunda 224 gözaltı!
Muhittin Böcek ve oğlu Gökhan Böcek'in 'etkin pişmanlık' ifadeleri alındı
Muhittin Böcek ve oğlu Gökhan Böcek'in "etkin pişmanlık" ifadeleri alındı
10 Aralık 2019 Salı - 10:01

Bayraklı'da 'İnsan Hakları' paneli

Bayraklı Belediyesi’nin düzenlediği “İnsan, Haklarıyla İnsandır” başlıklı panele katılan siyasetçi Zeynep Altıok ve Yazar Eren Aysan, insan haklarının uygarlıkla eş değer olduğunu belirterek, hak ihlallerine karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bayraklı da  İnsan Hakları  paneli

Bayraklı Belediyesi, 9-15 Aralık Demokrasi ve İnsan Hakları Haftası dolayısıyla 'İnsan, Haklarıyla İnsandır' başlıklı panel düzenledi. Panele Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren usta şairler Metin Altıok ile Behçet Aysan’ın kızları 25.-26. Dönem CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ve yazar Eren Aysan konuşmacı olarak katıldı. Osmangazi Hizmet Binası Konferans Salonu'ndaki etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'Hak' uygarlıkla eşdeğerdir

Babalarının öldürülmeden önce yakın iki arkadaş ve iki iyi dost olduklarını anlatarak konuşmasına başlayan 25. ve 26. Dönem CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, "Babalarımızın öldürülmesiyle aynı masaya oturmuş, aynı yola baş koymuş, uzun bir süre de tanışma fırsatı elinden alınmış sahici kardeşleriz biz. Öz kardeşten daha güçlü bir bağ var aramızda Eren ile. Bu bağı da başkalarına aktarmakta kararlıyız. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız. Hiçbir zaman intikam duygusu taşımadık, taşımayacağız. Biz adalet duygusu taşıdık ve öyle de devam edecek. Bunu yaparken de sizlerle birlikte olduğumuz için başarabileceğiz çünkü kendi başımıza bunu başaramayız. Ne yazık ki, biz bugün acıları yarıştıran, acılardan siyaset biçen, hatta bu katliamların sürdürülmesine, yeniden yaşanmasına vesile olan ve bu acıların parçası olan bir anlayışın yönettiği bir ülkenin etkisi altındayız. Hak tanımı evrensel odaklı olmalı, vicdanlı olmalı, bilime düşünceye akla emanet olması gerekir ve uygarlıkla eşdeğerdir. Dolayısıyla bizim sesimizin çokluğu önemli. Hangi hak ihlali olursa olsun ne kadar yüksek ses çıkarırsak, o kadar çok şey değiştirebiliriz" diye konuştu.

Mücadeleye devam edeceğiz

Temel haklardan bahsederek, konunun temelinin birlik olmaktan geçtiğini ve hak mücadelesinin kamuoyu oluşturularak büyüyeceğini ifade eden Yazar Eren Aysan ise, "Kadınların insanca yaşama hakkı var. Ölmeyip, süründürme noktasında yaşama karşı çıkacak olan da yine bizleriz. En temel problem yaşam, yaşamın önünün kesilmesi ve yaşamsal olan her şey. Eğitimden, sağlığa, kültürden insanca yaşamak anlamında yepyeni bir modele kadar olan haklar sosyal haklardır. Bir de düşünsel haklar var: Söz söyleme, bilinçlenme, ulaşabilme ve en önemlisi de kendini ifade edebilme hakkıdır. Bir de bu ülkede öldürülen aydınların evlatlarının insan hakları konusunda çaba göstermesi ayrı bir sorumluluk teşkil ediyor. Çünkü biz toplumsal denge platformu oluşturarak, siyasi cinayetlerde adaletin yerini bulması için, bir dayanışma ve kamuoyu oluşturmak amacıyla hep birlikte mücadele ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz" diye belirtti.

Panelin ardından Başkan Sandal, konuşmacılara çiçek ve plaket takdim ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
Karşıyaka'da sorun kalmayacak... 'Hızlı Çözüm Alanı' hizmette!
 
Urla'da üreticiye destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da sorun kalmayacak... 'Hızlı Çözüm Alanı' hizmette!
Karşıyaka Belediyesi, her gün yüzlerce kişiyi ağırlayan ana hizmet binasının ...
Temizlik ekibi Balatçık'ta..
Çiğli Belediyesi “Temiz Çevre, Temiz Kent, Temiz Toplum” ilkesiyle mahallelerde ...
İzmir Büyükşehir'e müjdeli haber
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, İzmir, İstanbul, Bursa, Antalya ve ...
 
Karakılçık İzmir'in ardından orada da toprakla buluştu!
Türkiye'de geçmiş dönemlerde ekimine son verilen ve neredeyse unutulan ...
Kadınlar Masal Evi’yle hayatını değiştiriyor
İzmir Toros’ta açılan Masal Evi, kadınların ekonomik hayata katılmasını ...
Bostanlı’da Yeni Yıl Pazarı açıldı
Yaklaşan yeni yılın coşku ve heyecanını sokağa taşıyan Karşıyaka Belediyesi, ...
 
Başkan Gümrükçü öğrencileri dinledi
Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik ...
Bornova’da candostlar için örnek dayanışma
Candostları için hayvan severlerle birlikte pek çok sosyal sorumluluk ...
Bayraklı'da organik farkındalık
Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Osman Faruk Verimer İlkokulu, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 33 24 5 4 77 29 48 77
2 Fenerbahçe 33 21 10 2 74 34 40 73
3 Trabzonspor 33 20 9 4 61 36 25 69
4 Beşiktaş 33 17 8 8 57 38 19 59
5 Göztepe 33 14 13 6 42 29 13 55
6 Rams Başakşehir 33 15 9 9 56 34 22 54
7 Samsunspor 33 12 12 9 43 45 -2 48
8 Çaykur Rizespor 33 10 10 13 44 50 -6 40
9 Tümosan Konyaspor 33 10 10 13 42 48 -6 40
10 Corendon Alanyaspor 33 7 16 10 40 39 1 37
11 Kocaelispor 33 9 10 14 26 37 -11 37
12 Gaziantep FK 33 9 10 14 42 56 -14 37
13 ikas Eyüpspor 33 8 8 17 30 45 -15 32
14 Kasımpaşa 33 7 11 15 32 49 -17 32
15 Natura Dünyası Gençlerbirliği 33 8 7 18 33 47 -14 31
16 Hesap.com Antalyaspor 33 7 8 18 32 55 -23 29
17 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 33 7 6 20 29 53 -24 27
18 Zecorner Kayserispor 33 5 12 16 25 61 -36 27
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri