ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2209
    Dolar
  • Euro
    34,7704
    Euro
  • Altın
    2.456,770
    Altın
  • Bist-100
    10.329,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Suriye ve Irak'ta 17 terörist öldürüldü!
Suriye ve Irak'ta 17 terörist öldürüldü!
CHP'li Yücel'den Bakanlığın ÇEDES etkinliği yanıtına tepki...
CHP'li Yücel'den Bakanlığın ÇEDES etkinliği yanıtına tepki...
CHP’li Murat Bakan: Aziz Nesin hikayelerine konu olacak bir dava
CHP’li Murat Bakan: Aziz Nesin hikayelerine konu olacak bir dava
Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı!
Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı!
10 Ekim 2019 Perşembe - 19:42

Bayraklı'da bütçe 315 milyon TL

Bayraklı Belediyesi'nin 2020 yılı mali bütçesi 315 milyon TL olarak belirlendi. AK Parti Grubu ile MHP'li üyelerin ret verdiği bütçe, CHP Grubu'nun onayıyla kabul edildi. AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, 8 milyon TL özel kalem bütçesinin yüksek olduğunu öne sürerken, AK Partili Özgür Hızal, "Bütçede ciddi sorunlar var. Yapmış olmak için yapılmış" dedi. Başkan Sandal ise "Bayraklı'da bir rant varsa bunu direkt halka ulaştıracağız. Bütçenin yatırımları karşıladığını göreceksiniz" dedi

Bayraklı da bütçe 315 milyon TL

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-Bayraklı Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısının dördüncü oturumu Başkan Serdar Sandal yönetiminde gerçekleştirilirken, 2020 mali yılı bütçesi de oylamaya sunuldu. Çocuk, genç, kentsel yapı, katılımcı eğitim, bilim, sosyal belediyecilik gibi başlıkları içeren, insanı merkeze koyduğu, emeği ve sosyal adaleti kılavuz edindiği açıklanan 2020 yılı bütçesi 315 milyon TL olarak açıklandı. Stratejik plan dahilindeki hedeflerin gerçekleştirileceği gider bütçesi de 315 milyon TL olarak belirtildi. AK Parti grubu ve MHP'li üyelerin ret verdiği bütçe, CHP grubu tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.


ÖZEL KALEM BÜTÇESİ YÜKSEK 
Bayraklı Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş bütçe ile ilgili eleştirilerde bulundu. Aktaş, "Bütçe günlük faaliyetleri yapmak ve personel giderlerini karşılamak üzerine kurulmuş. Özel kalem müdürlüğünün bütçedeki payı engelli vatandaşlar için ayrılanın 7 katı. Birçok müdürlükten fazla bütçesi olan özel kalemin görev ve sorumluluğu nedir? Bu 3 milyonluk bütçenin ne için olduğunun açıklanmasını istiyoruz. Daha önce bu kalemin 2 milyon 575 milyon olan bütçesine karşı olduğunuzu söylemiştiniz. Şimdi 3 milyona çıkarmışsınız. Konuştuklarınızın gerçeğe dönüşmediğini görüyoruz. 8 milyon faiz gideri var. 45 milyon borç ödediğinizi söylüyorsunuz ama faiz hiç düşmemiş. Nedense aynı performansla devam ediyor. 22 milyonluk borçlanma hedefi görüyoruz. Faiz giderleri yine Bayraklı halkının sırtında olacak. Borcu 135 milyona indirdiği iddia edilen Bayraklı Belediyesi'nin borçlanma taslağının da sıfır olması gerektiğini düşünüyoruz. 31 Mart 2020'de sıfır borçlu bir belediye görmek istiyoruz" dedi. 


'ENGELLİLERE ENGEL ÇIKARIYOR'
Bütçede kentsel dönüşüme ayrılan miktarın da düşük olduğunu savunan Aktaş, "Kentsel dönüşüme 8 milyon TL ayrılmış. En büyük payı alması gerekirken, düşük olması kanayan yaraya ne kadar önem verildiğini gösteriyor. Arazi ve arsalardan 50 milyon satış geliri bekleniyor. Toplam bütçenin yüzde 16'sı. Bu oran bu satışlara bel bağlandığını gösteriyor. Görüyoruz ki satışlara bel bağlanmış durumda. Sırada hangi taşınmazların satılacağı var? 4 bin engelli vatandaşa 477 bin gibi yok denecek kadar az bedel ayrılmış. Toplam bütçenini binde birine bile denk gelmemektedir. Engelli vatandaşlara Bayraklı Belediyesi engel çıkarmaya devam etmektedir. Bütçe taslağına AK Parti grubu olarak ret veriyoruz" diye konuştu.
HIZAL'DAN ULAŞIM VURGUSU 
AK Parti İzmir Büyükşehir Grup Başkanvekili Özgür Hızal da söz alarak bütçe için değerlendirmelerde bulundu. Hızal, "Denk olduğunu düşündüğümüz bütçede sorunlar yaşanacağını göreceğiz. Sadece Meclis bildiri ilanları için 475 bin TL gider olacaktır. Ancak bunun için 1 milyon TL ayrılmış. Sevgi Yolu'ndaki sorunlar için 418 bin TL bütçe ayrılmış. Büyükşehir Belediyesi'nin 29 belediyesi daha var. Tüm yatırımları Büyükşehir'den beklersek 5 yıl sonra yine burada aynı sorunları tartışmış oluruz. Hedeflerinizin gerçekleşmesi noktasında çok ciddi sorunlar olduğunu görüyoruz. En ciddi sorunlarımızdan biri ulaşım.  11 mahalle 1 ulaşım aksıyla birbirine bağlanıyor. Ulaşım bütçeniz yüzde bire bile denk gelmiyor. Somut projeler bekledik. Sadece yapmak olsun diye yapılmış bir 2020 yılı bütçesi ile karşı karşıya kaldık. İsraf bütçesidir demiyoruz, faaliyet raporunda göreceğiz. Biz 315 milyonun doğru paylaştırılmadığını söylüyoruz" diye konuştu. 
SANDAL: ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARA VERMİYORUZ
Başkan Serdar Sandal ise eleştirilere yanıt verdi. Belediyeye ait yerlerin satışı ile ilgili konuşan Başkan Sandal, "Satılan mallar aslında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin önergesine dayalı işlemler. Bayraklı'nın genel yapısını düşündügümüzde 200 milyon civarında olacağı tahmin ediliyor. Biz Özkanlar Pazar Yeri'ni Büyükşehir'e verdik. Bunun karşılığında tesis bize geri verilecek. Naz Cafe'yi komisyonlara havale ederek baromuza tahsis ettik. Vatandaşların da yararlanacağı şekilde. Manavkuyu ise kamuya olan borç ölçeğinde Sosyal Güvenlik Kurumu ile yürütülüyor. Yani burada bizim kamunun bir malını üçüncü şahıslara verdiğimiz yok. Bütçeyi bizim verdiğimiz sözler çerçevesinde değerlendiriyorsunuz. Bunun sonucu bir yıl sonraki faaliyet raporunda ortaya çıkacak. O zaman gerçek tablo görünecek" dedi. 
KREŞLER YIL SONUNDA HAZIR OLACAK
Tasarruf tedbirleri aldıklarını ifade eden Başkan Sandal, "Belediyeye kazandıracağımız tesis ve kreşlerde tasarruf sağlıyoruz. Bayraklı'da rant üretiliyorsa bunu direkt vatandaşa götüreceğiz. Bizim bir kreşimizi bir işadamının yapmasında sakınca yok. Nitekim en büyük kreşimiz, belki de İzmir'in en büyüğü olacak. Çamkıran hizmet binasındaki yerde. Bunu bir hayırsever arkadaş yapacak. O yüzden bütçeye dahil etmiyoruz. 7-8 kreş önümüzdeki yıl hayata geçecek. Alanların yeri bize ait. Bütçede ufak tefek sapmalar olur ama yıl sonu göreceğiz ki tüm kreşleri Bayraklı'ya kazandırmış olacağız. Sevgi Yolu sağlıklaştırma projesi neredeyse bitmek üzere. Bu hizmeti alırken belediyeden hiçbir şey harcamıyoruz. Bütçede öngörülemeyen işlerle ilgili tedbir amaçlı konulan faiz giderleri var. Ülkede bu kadar ekonomik dalgalanma varken bunu yapmak zorundayız. Bizim örtülü ödeneğimiz yok. Bu kentin 8 milyonunun faize gidecek olması beni de yaralar. Biz ne yaptığımızın farkındayız" yorumunu yaptı. 
MECLİS'TE ŞOV TATIŞMASI
Meclis sonrası AK Parti ve MHP'li üyeler ile CHP'liler arasında savaş tartışması yaşandı. CHP'li bir Meclis üyesinin 'Bir şehidimiz var. Savaşa karşıyız' sözleri üzerine AK Partili Özgür Hızal, "Oradaki savaş değil. Bir harekat" dedi. Ardından karşılıklı gerginlik yaşandı. Başkan Serdar Sandal, "Buradaki herkes terör örgütlerine karşı. Ancak niyetlerin çarpıtılarak şoz yapılmasına karşıyım" dedi.


 

 
Hastane yemeğinde kertenkele iddiasına inceleme
 
İstanbul yine sallandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Borç rekortmeni belediyeden gastronomi danışmanı savunması!
Personel maaşını ödemekte zorlanan ve 250 milyon TL'den fazla borcu bulunan ...
Çeşme’nin 30 yılını planlıyoruz
Muhtarlar ile bir araya gelen Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Çeşme ...
İzmir Büyükşehir'den 10 Ekim katliamı hamlesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 Ekim 2015 tarihinde 'Emek, Barış ve Demokrasi ...
 
Başkanlar Bornova’da toplandı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’daki sanayi siteleri ...
Başkan Selvitopu'na teşekküre geldiler
Karabağlar Amatör Futbol Kulüpleri Derneği, spora ve sporcuya yaptığı ...
Bornova'da 28 yıllık gurur...
Bornova Belediyesi Şehit Tiyatrosu, 28. sanat sezonunu muhteşem bir gala ...
 
Narlıdere'de 500 öğrenciye yardım
Narlıdere’deki okulların eksiklerini gidermek için çalışmalar yürüten ...
Çiğli'de örnek işbirliği
Çiğli Belediyesi bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Çiğli ...
Alkışlar liseli Gürel'e... Ücretsiz matematik dersi verecek
Arkadaşlarıyla birlikte Bayraklı'da maddi ihtiyacı olan ilkokul öğrencilerine ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri