ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2427
    Dolar
  • Euro
    35,1469
    Euro
  • Altın
    2.464,070
    Altın
  • Bist-100
    10.320,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    9/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kobani Davası'nda karar çıktı... Demirtaş'ın cezası belli oldu!
Kobani Davası'nda karar çıktı... Demirtaş'ın cezası belli oldu!
Özel'den nepotizm ikazı: Üst düzey dikkat bekliyoruz
Özel'den nepotizm ikazı: Üst düzey dikkat bekliyoruz
Havalimanında 42 kişi zehirlendi!
Havalimanında 42 kişi zehirlendi!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!
4 Şubat 2020 Salı - 19:36

Bayraklı heykellerine şartlı bağış formülü

Bayraklı Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında ilçenin merkez noktalarına konulacak heykellerle ilgili Başkan Serdar Sandal'a oy çokluğu ile protokol yapma yetkisi verildi. Heykellerin Sandal'ın yetkisinde şartlı bağış yöntemiyle yapılacak olması AK Parti cephesinde bazı eleştirilere neden oldu. Sandal, "Smyrna Antik Kenti'ne heykel yapacaksak bu sembol olmalı. Orta ölçekli bir kreşe yakın değerde. Bağış yoluya destek alabileceksek niye değerlendirmeyelim" dedi

Bayraklı heykellerine şartlı bağış formülü

SONKALEİZMİR-Bayraklı Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi. İlçenin merkez bölgelerindeki kavşak ve noktalarda yapılması planlanan heykellerle ilgili Başkan Serdar Sandal'a yetki verilmesi önergesi tarışmalara neden oldu. AK Parti Meclis üyesi Abdullah Aktaş, "315 milyonluk bütçeye sahibiz. Belediyemizin varlıklar toplamı 670 milyon TL. Büyük bir belediyeyiz. Protokol yapılması için yetki istenmemesi gerek, bu basit bir konu. Bayraklı Belediyesi borç batağında. Bu nedenle bağışlarla iş yapmaya çalışıyor gibi bir durum ortaya çıkıyor. Daha iyi bilgi sahibi olabilmemiz açısından önergenin komisyonlara gönderilmesini istiyoruz" dedi. AK Partili Özgür Hızal da, "En riskli deprem bölgesinde yaşıyoruz. Smyrna Antik Kenti'ni heykelle tanıtma çabasındayız. Bu doğru değil. Türkiye'nin en büyük ilinin en büyük ilçelerinden biriyiz. Kreşi, heykeli, yolu bağışçı yapacaksa Bayraklı Belediyesi ne yapacak? Bu bağışçı kim? Art niyet aramıyoruz ama biz ve Bayraklı halkının bilgi sahibi olması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.
"HEYKEL MESELESİ BASİT DEĞİL"
Başkan Serdar Sandal, herhangi bir soru işaretinin oluşmaması ve kayıt altına alınması açısından protokol yapılacağını belirterek, "Heykel meselesi basit değil. Smyrna Antik Kenti'ne heykel koyacaksak bunun sembol olmasını istiyoruz. Kaideleri ve diğer unsurları düşünüldüğünde orta ölçekli bir kreşe yakın değerde. 4 tane figür var etrfında. Yurt dışında bir fon, kadın dernekleri ile ilgili bir kuruluşun bu tarz projelere destek verdiğini duyduk. Taslağı attık, olumlu yanıt geldi. Bu yol varken o kaynağı başka yerde kullanırız. Yetki istememizin sebebi bu. Plastik heykel değil oraya yapılacak olan. Bu sadece bir heykelin gün yüzüne çıkması değil. Altınyol'un yer altına alınması, köprünün düzenlenmesi, sevgi yolunun düzenlenmesi ve sokak iyileştirmelerine kadar birçok proje için çalışmalar başladı. Belediyemiz büyük ama kendi sıkıntılarımız var. İller Bankası haklı olarak asıl ödeneğin yüzde 40'ını kesiyor. Niye diyemeyiz ama bu üzerimizde büyük bir yük. Böyle bir ortamda destek verilecekse niye değerlendirmeyelim?" diye konuştu. Ardından heykellerle ilgili yetki önergesi oy çokluğu ile kabul edildi.
6 BİN AİLE İÇİN ÇALIŞMA
Başkan Serdar Sandal Meclis üyelerinden gelen şikayetlere de yanıt verdi. Sandal, "Siyaset bir tercih meselesi. Vatandaşlarımız için eğitim, düğün salonu, taziye evi öncelikli ihtiyaçlar. Ben tercihimi eğitim, taziye evi sonra düğün salonu olarak yaptım. Doğal olarak Nafiz Gürman'da mahallenin ortasında vatandaşların da şikayetçi olduğu alanı yararlı kullanıma açtmak istedik. Nafiz Gürman'daki Sağlık Evi için bir kamu kuruluşunun belediyeden yer alması ayrı, aile hekimlerin istemesi ayrı bir durum. Binayı gezdim, sağlık müdürünü de davet ettim. Beraber de gezdik. Bırakmış değiliz. Fazla gıda konusunda 6 bin aile ilgili çalışmamız var. Kırmadan üzmeden kartla yardımı götüreceğiz. Nafiz Gürman'daki futbol sahası ve parkların yaza girdiğimizde hizmete sunulmasını istiyoruz. Düğün salonu konusunda da çalışılıyor vazgeçmiş değiliz. Yaşlı, genç, kadın bir ayrım yapma bizim işimiz değil. Ayrıştırcı dillerden uzak durmamız lazım. Benim için bölgesel, ırksal, siyasal işlerin hiçbir anlamı yok. İhtiyaç sahibi çocak vara HDP mi, AKP mi, MHP mi bakmam. Kimin ne dediğine de bakmam. gerekeni yaparım."

 

 
Ata şiddetin cezası belli oldu
 
CHP'in Elazığ önerisine AK Parti ve MHP'den ret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da stat tartışması... 'Kabile partisi' sözlerine yanıt
Karşıyaka'da yılan hikayesine dönen Yalı Caddesi'ne yapılacak stadın son ...
Okul servislerine sıkı denetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler ...
İZTAŞIT filosuna üç minibüs daha
İZTAŞIT’lara üç minibüs daha eklendi. Minibüsler Orhanlı, Beyler ve Çamtepe ...
 
Çorbalar Başkan İduğ'dan...
Bornova Belediyesi, soğuk kış günlerinde sabahın erken saatlerinde Bornova ...
‘Üniversite alanı tarihsel sorumluluğumuz!’
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçenin geleceği için ...
Fuat Göztepe Parkı yenilendi
Konak Belediyesi’nin ilçe genelindeki parklarda başlattığı yenileme çalışmaları ...
 
Büyük aşk Güzelbahçe'de yaşayacak!
Türk siyasetinin Karaoğlan'ı eski başbakanlardan Bülent Ecevit ile önceki ...
Çiğli'de üst yapı atağı
Çiğli Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı üstyapı çalışmaları kapsamında ...
Gaziemir'e Duyu Parkı!
Dünyamızda yaşanan iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek amacıyla Gaziemir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri