ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2548
    Dolar
  • Euro
    34,7431
    Euro
  • Altın
    2.410,190
    Altın
  • Bist-100
    10.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    7/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    6/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    7/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe ağır yaralı!
Fenerbahçe ağır yaralı!
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Başsız ceset alarmı!
Başsız ceset alarmı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
4 Şubat 2020 Salı - 16:43

Karşıyaka'da stat tartışması... 'Kabile partisi' sözlerine yanıt

Karşıyaka'da yılan hikayesine dönen Yalı Caddesi'ne yapılacak stadın son durumu Belediye Meclisi'nde tartışmalara neden oldu. CHP'li Meclis Üyesi Birgül Üner'in stat üzerinden iktidarı 'Tsunami'ye benzetmesi ile başlayan tartışma AK Partili Ahmet Uğur Baran'ın 'CHP kabile partisi mi?' sorusuyla alevlendi. Başkan Cemil Tugay ise stat konusunda işbirliği içerisinde çalışmaları gerektiğini dile getirdi 

Karşıyaka da stat tartışması...  Kabile partisi  sözlerine yanıt

SONKALEİZMİR-Karşıyaka'da Şubat ayı meclis toplantısında stat tartışması yaşandı. Karşıyaka Spor Kulübü'nün yıllardır Yalı Caddesi'ne yapılmasını beklediği statla ilgili konuşan CHP Meclis Üyesi Birgül Sural Üner'in, "Kimi iktidarlar tsunami gibidir. Birden bire kabarır, çevresini yıkarlar sonra sakinleşirler. Tıpkı bugünkü iktidarın Karşıyaka Stadı'nın başına getirdikleri gibi. Bugün Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç ile ilçe yöneticileri stadın yapılması için imza topluyor. Hukuki hiçbir sorun yok. Ancak iktidarın yapma iradesi yok. Bir türlü başlatmıyorlar. Kimi tekelciler de çıkmış, geçmiş belediye yöneticilerini ima ederek 'Yaptırmamak için çadır kurarım' sözlerini hatırlatıyor. Siz yaptınız da çadır kurarak mı engellediler" sözleri tartışmanın fitilini ateşledi.
KABİLE PARTİSİ Mİ?
AK Parti Meclis Üyeleri Adem Öztürk ile Ahmet Uğur Baran, Üner'in sözlerine tepki gösterdi. Öztürk, "Daha üç aylık sürede hazırladığınız bütçe 51 milyon TL açık vermiş, kalkıp buradan hükümete tsunami diyorsunuz. Karşıyakalılığımızı kimse sorgulamaya kalkmasın, bütçesine baksın" dedi. Baran ise, "CHP her kongresinden sonra statla alakalı farklı yorumlar yapıyor. Geçtiğimiz dönemde Karşıyaka Belediyesi AK Parti'de değildi. Çadır kurmadınız ama dava açtınız. Stadın için hükümet olarak yapılanlar aşikar. AK Parti ve Spor Bakanlığı'nın stat için verdiği çaba ile emek ortada. Şunu sorguluyorum. CHP kurumsal bir parti mi yoksa kabile partisi mi? Şimdi de bunu soruyorum. Her seçimden sonra fikriniz değişecekse malseef bir yere varamayız. Siyaseten geçmişte yapılanlar var. Şu anda artık engel kalmadı diye işin içinden çıkamazsınız. Geçmişi silemezsiniz. Tsunami falan hoş değil" diye konuştu.
"GÖRÜŞ AYRILIĞI DEMEK DAHA DOĞRU"
Belediye Başkanı Cemil Tugay da tartışmalara dahil oldu. 'CHP kabile partisi değildir' diyen Tugay, "Belediye başkanlarımızın hepsi aynı tornadan çıkmış kafada insanlar değildir. Parti disiplini için ortak görüş istenir. Ancak aynı zamanda özgürlük alanı da beklenir. AK Parti Karşıyaka olarak Mavişehir'de İZBAN'a komşu alandaki arazi Karşıyaka Spor Kulübü'ne tahis edilsin istiyorsunuz. Diğer taraftan AK Parti Çiğli teşkilatı orası için 'Millet bahçesi olacak' diyor. Bu kabile partisi demek mi. Bence görüş ayrılığı olmuştur demek daha doğru. Diğer taraftar bu araziyi kulübe tahsis ederseniz minnettar oluruz" dedi.
KULÜBE TAHSİS YAPILMAMASI ENDİŞELENDİRİYOR
Stat arazisinin Spor Bakanlığı tarafından kulübe tahsisinin henüz yapılmadığını vurgulayan Tugay, şöyle konuştu: "Şu anda bu tahsisin yapılmamış olması bizi endişelendiriyor. Statla ilgili en son açılan davanın CHP'nin kurumsal kimliği ile hiçbir alakası olmadığını dile getirmek istiyorum. Davayı açanların ortak özelliği stadın çevresinde yaşayan insanlar olmaları. Bu kişileri tanımıyoruz. CHP üyesi oldukları söyleniyor, ben tanımıyorum. Kişisel kararlarına saygı duyarım. Dileğim işbirliği içerisinde olabilmek. Siyasi kimliği bir tarafa bırakarak, engel olmak zorluk çıkarmak niyetinde değiliz. Eğer çevre ve altyapı sorunlarına yol açmayacak bir proje olursa katkı koymaya hazırız." 
 

 
Yeniden Merhaba...
 
Ata şiddetin cezası belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okul servislerine sıkı denetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler ...
İZTAŞIT filosuna üç minibüs daha
İZTAŞIT’lara üç minibüs daha eklendi. Minibüsler Orhanlı, Beyler ve Çamtepe ...
Çorbalar Başkan İduğ'dan...
Bornova Belediyesi, soğuk kış günlerinde sabahın erken saatlerinde Bornova ...
 
‘Üniversite alanı tarihsel sorumluluğumuz!’
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçenin geleceği için ...
Fuat Göztepe Parkı yenilendi
Konak Belediyesi’nin ilçe genelindeki parklarda başlattığı yenileme çalışmaları ...
Büyük aşk Güzelbahçe'de yaşayacak!
Türk siyasetinin Karaoğlan'ı eski başbakanlardan Bülent Ecevit ile önceki ...
 
Çiğli'de üst yapı atağı
Çiğli Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı üstyapı çalışmaları kapsamında ...
Gaziemir'e Duyu Parkı!
Dünyamızda yaşanan iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek amacıyla Gaziemir ...
‘Tekerlekli Sandalye Dans Kursu’ başlıyor
İki yaşındayken geçirdiği çocuk felci nedeniyle tekerlekli sandalyede ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri