ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3986
    Dolar
  • Euro
    34,8080
    Euro
  • Altın
    2.397,440
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
29 Kasım 2019 Cuma - 09:34

Bayraklı’yı tasarrufla tanıştırdı…GÖZÜNÜ EĞİTİME DİKTİ!

Aldığı tasarruf tedbirleriyle ayda 3 milyon TL’nin belediye kasasında kalmasını sağlayan Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Serdar Sandal, gözünü eğitim ve sosyal yatırımlara dikti. Kurucusu olduğu BAYSEM Dershaneleri’nin fiziki şartlarını daha da iyileştirip kapasitesini artıracaklarını vurgulayan Sandal, 24 mahalleye 24 kreş hedefinde ise emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Başkan Sandal, Bayraklı’daki 15 önemli kavşak ve meydanı da sanatsal değeri yüksek heykellerle donatacaklarını açıkladı

Bayraklı’yı tasarrufla tanıştırdı…GÖZÜNÜ EĞİTİME DİKTİ!

Röportaj: Mustafa AKBAŞ-Fotoğraflar: Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR- İhalelerde şeffaflığı öne çıkarıp rekabeti artırarak ayda 3 milyon TL’lik tasarruf sağlayan, gelecek dönemde bunu sistematik hale getirecekleri sözünü de veren Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Serdar Sandal, eğitim ve sosyal yatırımları önlerine koyduklarını söyledi. Eğitimci kimliği ile bilinen Başkan Sandal, kurucuları arasında yer aldığı BAYSEM Dershaneleri’nin fiziki şartlarını daha da iyileştirip kapasitesini artıracaklarını, özellikle yoksul ailelerin çocuklarının iyi bir eğitim alması için çaba göstereceklerini vurguladı. Başkan Sandal, “BAYSEM'in fiziki şartlarını düzelttik. Büyükşehir’in de desteğiyle, tabir yerindeyse dershanelerin içlerini tamamen yeniledik. Dershanelerde şuan geçmişe göre yüzde 40 civarında öğrenci artışı var. Aslında belediyenin tüm kurslarında minimum yüzde 40’lık artış sağladık” dedi.

3 KATLI YENİ BİR DERSHANE DAHA GELİYOR

Belediyeye ait olan Tepekule’deki 3 katlı Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının da kısa süre içinde boşaltılacağını aktaran Serdar Sandal, burayı da BAYSEM Dershanesi’ne dönüştüreceklerini müjdeledi. Başkan Sandal, “Binanın yeri çok güzel. Gayet de büyük ve kullanışlı. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra buraya da bir dershane kurup çocuklarımızın kullanımına açacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

İZMİR’İN EN BÜYÜK KREŞİNİ YAPIYORUZ

Dershanenin yanı sıra kreşlerin de sosyal hayattaki en büyük eksikliklerden biri olduğunu, seçim süresince söz verdikleri gibi, özellikle dar gelirli aileleri bu sorundan kurtaracaklarını belirten Başkan Serdar Sandal, “Bizim 24 mahalleye 24 kreş sözümüz var. Bu sözümüzün arkasındayız. Önümüzdeki yıl ciddi bir sorun yaşamazsak 10 kreşi Bayraklı’ya kazandıracağız. Hele bir tanesi İzmir'in en büyüğü olacak. Bu kreşi Çamkıran'a yapmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 200 kişilik olacak. Maliyetleri de belediyeye yüklemeyeceğiz. Finansmanını bu kentin ürettiği ranttan sağlayacağız. Rant kötü bir şey değildir. Rant oluşmadan ekonomi oluşmaz. Ama asıl mesele bu rantın nasıl kullanılacağı ile ilgilidir. Bunu şahsi ya da çevreniz ya da kamu için kullanırsınız. Bizim tercihimiz üçüncüsü. Yani rantı kamunun hizmetine sunabilmek. Belediyenin işini hallettiği firmalara ‘sen de gel halkın şu işini hallet’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Sandal, kreşlerin son derece kaliteli, güvenli ve nezih olmasına önem vereceklerini söyledi.

GÜMÜŞPALA DÜĞÜN SALONU MASAL EVİ OLACAK

Henüz belediye meclisine getirmedikleri bir projeyi de açıklayan Sandal, “Gümüşpala'da 400 kişilik bir düğün salonumuz var. Onu büyükşehire tahsis edeceğiz. Büyükşehir orayı 'masal evi' yapacak. Bu farklı bir konsept. Masal evleri normal bir kreş değil. Dar gelirli ailelerin çocuklarının gittiği bir yer olacak. Çocuklar kreşdeyken annelerinin de meslek edindirme kursları ile meslek sahibi olmasına ilişkin komple bir sistem bu. Sonuç itibariyle Büyükşehir’in böyle bir ihtiyacı var. Biz de verdik. Hazır o bölgedeki çocukların kreş ihtiyacını Büyükşehir çözecek, annelerine iş bulacak. Bizden finansman çıkmayacak” dedi.

BAYRAKLI’YI HEYKELLERLE DONATACAKLAR

Başkan Serdar Sandal, üzerinde çok ciddi mesai yürüttükleri Bayraklı’nın silüetini baştan başa değiştirecek bir projeyi daha açıkladı. İzmir Büyükşehir’in 400 ton yama ve 200 ton asfalt serimi yaptığı, çevre düzenlemeleri ve bisiklet yollarını tamamladığı Bayraklı’da kendilerinin de sanatsal değeri yüksek heykellerle son dokunuşu yapacaklarını vurgulayan Sandal, “Smyrna Meydanı'ndan 75. Yıl’a kadar tüm ara sokaklar da hazırlanıyor. Smyrna'dan heykeli kaldırıp Amazon kadınları heykelini koyacağız. Adliyenin önündeki adalet heykelini yenileyeceğiz. Aralarında Nazım Hikmet’in de olduğu 15 heykeli 15 önemli kavşak ve meydana yerleştireceğiz. Bu kavşakları kent mobilyaları ile donatıp dört bir yanını süsleyip aydınlatacağız. Sevgi Yolu'nu sağlıklaştıracağız. Ara sokaklar dahil, Atatürk heykelinin olduğu meydana kadar komple traşlayıp bizim zabıta müdürlüğümüze kadar götüreceğiz. Yeni bir alan yeni bir meydan oluşturacağız” diye konuştu.

NAZIM HİKMET’İ BİZİM EVE YAKIN KOYARIZ!

Başkan Sandal, “Nazım Hikmet heykelini nereye koyacaksınız” sorusuna ise esprili bir yanıt vererek, “Henüz bir karar vermedim. Ama Nazım'ı bizim eve yakın koyarız" dedi.

Bayraklı Belediyesi’nin Sevgi Yolu ile ilgili sağlıklaştırma projesinin detayları şöyle:

“Sevgi Yolu ve bu yolun yan aksları, Eski Smyrna Antik Kenti ile bütünlüklü olarak yeniden düzenlenecek. Bu amaçla sokaklar, zemin taşlarından lambalarına, tentelerinden tabelalarına, ağaçlandırmadan havuzlarına, temalı banklarından heykellerine kadar özel olarak tasarlanacak. Ayrıca tescilli yapıların dış cephe yenilemeleri yapılacak ve Sevgi Yolu, Eski Smyrna Antik Kenti’ne doğru uzanırken tarihle halkı bütünleştirecek. İZBAN durağının duvarlarını süsleyecek rölyeflerle Sevgi Yolu sürekli yaşayan bir sanat sokağı haline dönüşecek.

HEYKELLER
Bayraklı’ya yeni bir çehre kazandıracak heykeller ve yerleştirilecekleri meydanlardan bazıları şöyle:

*Çok figürlü Amazon heykeli: Smyrna Meydanı

*Adalet heykeli: Adliye önündeki kavşak

*Özgür Kadınlar Heykeli: Aydemiz Plaza kavşağı

*Homeros Heykeli

*Tantalos Heykeli

*Niobe heykeli

*Smyrna heykeli

*Ayrıca Cumhuriyet döneminin önemli isimleri ve Efe figürlü heykeller düşünülüyor…

 

 
TIR'ın altında kalarak can verdi!
 
İzmir merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şerife ozer 29 Kasım 2019 Cuma 19:08

Başkanım kolay gelsin ben sogukkuyu mahallesi de oturuyorum çetin Altan lisesi de öğrenciler yeni girne kareksanin karsisin üst geçit istiyoruz birde bizim semt merkezi istiyoruz yerimizde var yeni girne katalog inşatin yanında bizde sevgi yolu istiyoruz onunda yeri var kareklamın karşı sokağı şimdi arabalar işliyor ama medikal parkın karşısına yeni yol yapılıyor otobüsler oradan işleyecek saten ilginiz ve emeğiniz için çok teşekkür yolunu açık olsun baskanim birde bana söz vermiştiniz statlarimizi açmaya muhtarım iz çocuk bey çok uğraş verdi hatta belediye de geldik muhtarımizla lütfen rica ediyorum saygılar

Yorumu oyla      0      0  
Dersimli keko 29 Kasım 2019 Cuma 14:48

Bizim ordan adam çıkar adam

Yorumu oyla      0      0  
Bayraklı canavarı 29 Kasım 2019 Cuma 14:43

Helal be başgan. İlk defa şu izmir halka dokunan bi başgan görüyo.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bütçe'de şato ve çocuk gibi polemiği.. Adından başka nesi şato yahu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin devam eden bütçe görüşmelerine ilginç ...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bütçe tartışması...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yılı bütçesi CHP ve AK Partililer ...
Engelsiz buz pateni
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nde eğitim gören down ...
 
Ankara’da Ödemiş rüzgarı
Ödemiş Belediyesi, Ankara’da Egem Platformu tarafından düzenlenen 12. ...
İzmir afet eğitimi alıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi muhtarlara yönelik temel afet bilinci eğitimi başlattı.
Tire'de dikkat çeken satış!
Tire Belediyesi, ilçenin en gözde yerlerinden Cumhuriyet Mahallesi'nde ...
 
Narlıdere zabıtasından pazar denetimi!
Narlıdere Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşların güvenli ve kaliteli ...
Bayraklı futbolda sezonu açtı
Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği futbol A takımı sezonu ...
Konak zabıtasına eğitim
Alsancak semti, Kemeraltı Çarşısı gibi esnaf ve işletmelerin yoğun olarak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri