ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/20°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    7/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
31 Ekim 2019 Perşembe - 15:38

Belediye-İş'ten sert tepki!

Dikili'deki dün yaşanan bıçaklı kavganın ardından DİSK'e bağlı Genel-İş'in açıklamasına Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası'ndan sert bir yanıt geldi. Bıçaklı saldırganın Genel-İş Dikili Temsilcisi Cemal Eryılmaz olduğunu açıklayan Belediye-İş, "Ama gelin görün ki; ağlayan sızlanan, basında ve sosyal medyaya mağduru oynayan DİSK/Genel-İş’tir" ifadelerine yer verdi. "Koyalım Dikili’de sandığı ortaya, işçi hangi sendikayı seçiyorsa orada örgütlensin. Haydi, hodri meydan" açıklamasını yaptı.

Belediye-İş ten sert tepki!

Belediye- İş'ten yapılan yazılı açıklamada, "DİSK/Genel-İş’in yalanları, mafyavari tavırları ve algı operasyonları şim de Dikili Belediyesi'nde devam ediyor. Dün bazı basın yayın organlarında (Dikili Belediyesi'nde DİSK'lilere saldırı) olarak verilen haberler tek yönlü ve gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir Dikili Belediyesi işçilerinin çağrısı üzerine örgütlenme çalışması için Dikili’ye giden sendikamız Şube başkan, üye ve yöneticileri üye kaydı yaptıkları kafeteryada DİSK/Genel-İş Dikili Temsilcisi Cemal Eryılmaz’ın (buradan çekip gidin, yoksa kötü olur, burada üye kaydedemezsiniz) şeklinde sözlü sataşması üzerine arkadaşlarımızın (tehdit mi ediyorsun, mafya mısınız?) tepkisiyle karşılaşınca aynı kişi (mafyaysa mafya, hemen çekin gidin, yoksa kötü olur) şeklinde cevap vermiştir" denildi.

MAĞDURU OYNUYORLAR!

DİSK/Genel-İş temsilcisi Eryılmaz'ın bir süre sonra daha kalabalık bir grupla aynı noktaya gelerek önce sözlü saldırı bulunduğu, ardından da bıçak çekerek olayı fiili saldırıya dönüştürdüğü belirtilen Belediye- İş açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:
"Bıçaklı saldırı girişimi, arkadaşlarımız tarafından engellenmiş, bu esnada olay yerinde bulunan bir trafik polisi de havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmıştır. Yaşanan olay bu kadar netken, Dikili belediye işçilerini kendi malı zanneden DİSK/Genel-İş yöneticileri; yandaş basına verdikleri haberlerle yaptıkları algı operasyonlarıyla her zamanki gibi mağduru oynamaya çalışmıştır. Tehdit eden, bıçak çekip saldıran DİSK Genel-İş temsilcisi Cemal Eryılmaz’dır (video kayıtları ve emniyette ifadesi mevcuttur). Ayrıca bıçak çekip saldırdığı için gözaltına alınan tek kişi de odur. Ama gelin görün ki; ağlayan sızlanan, basında ve sosyal medyaya mağduru oynayan DİSK/Genel-İş’tir. Bu gerçekler ortadayken DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı (temsilcimiz saldırıya uğradı) yalanına sarılarak, toplama kalabalıklarla Dikili’nin ve Dikili işçisinin huzurunu bozarak, Dikili işçisinin sendika seçme iradesi üzerine baskı kurmak istemektedir."

SANDIK KOYALIM, HODRİ MEYDAN

Belediye-İş, "Biraz dürüst olun. Dikili Belediye işçileri sizin tapulu malınız değil. Sendika seçme hakkı Dikili Belediye işçilerinin yasal hakkıdır. Belediye-İş; işçilerin çağırdığı her yerde örgütlenir. Belediye-İş’i medya üzerinden yapılan algı operasyonlarıyla, mafyavari tavırlara, bıçak çekerek, toplama kalabalıklarla korkutamazsınız. Bizim tek ve en güçlü dayanağımız işçidir. Laf kalabalığına gerek yok. İşçiye baskı yapan da onu bıçakla tehdit eden de sizin temsilciniz. Önce bıçak çekeceksiniz kabadayılık yapacaksınız, elinizden bıçak alınınca da çocuk gibi ağlayıp dövünüp (bana saldırdılar) diyeceksiniz. Dikili’nin ve Dikili işçisinin huzurunu bozmaya hakkınız yok. Türkiye’nin bir çok yerinde mafyavari hareketleri yapan sizsiniz. Bu nedenle herkesi kendiniz gibi zannediyorsunuz. Eğer işçiye, kendinize güveniyorsanız bırakın bu boş mağduriyet edebiyatını ve mafyavari tavırları. Koyalım Dikili’de sandığı ortaya, işçi hangi sendikayı seçiyorsa orada örgütlensin. Var mısınız? Haydi, hodri meydan" görüşünü dile getirdi.

 

Etiketler:
 
Konak’taki öğrenciler tarih turuna çıktı
 
Göztepe'de Palut'tan mesaj var... Sürpriz isim Şota...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavru kediyi tekmeleyerek öldürdü
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, kimliği belirsiz bir kişinin, yavru kediyi ...
Genel-İş'ten bıçaklı kavga açıklaması!
İzmir'in Dikili ilçesinde, Genel-İş Sendikası 5 No'lu Şubesi üyeleri, ...
Satrançta İzmir'in gururu oldu
İzmirli milli satranççı Cem Kaan Gökerkan (19), geçen hafta sonu düzenlenen ...
 
Savaşta bacağını kaybetti, şimdi patenle kayıyor!
Suriye'deki iç savaşta annesi, babası ve bir bacağını kaybeden Nur İbrahim ...
İnsan ol, kornaya basma!
İzmir'in Konak ilçesi Göztepe semtinde, trafik akışının yoğun olduğu sokakta, ...
Trende yangın faciası: 62 ölü!
Pakistan'ın Liyakatpur kenti yakınlarında patlamanın ardından üç vagonu ...
 
Afrin'de pazar yerinde patlama!
Afrin kent merkezindeki pazar yerinde bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlendi. 
Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Karadeniz, ...
İzmir'de iş insanlarına FETÖ operasyonu!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri