ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3811
    Dolar
  • Euro
    35,0555
    Euro
  • Altın
    2.325,860
    Altın
  • Bist-100
    9,11
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
5 Eylül 2019 Perşembe - 09:46

Bornova'da dev işbirliği...

Yetiştirici kimlikleriyle İzmir futbolunun iki köklü kulübü olan Altay ve Yeşilova yeni sezon öncesi yaptıkları güç birliği ile kent futbolunda örnek bir adım attı.

Bornova da dev işbirliği...

Altay Spor Kulübü, U-21 liginin TFF tarafından sonlandırılmasıyla 2019-2020 sezonunda Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 8. Grup’ta 3. Lig mücadelesi vermeye hazırlanan Bornova Yeşilova’ya genç oyuncularıyla destek verme kararı aldı. İzmir’in köklü kulüplerinden Yeşilova, yeni sezonda siyah-beyazlıların gençleri ile ‘‘Altay-Yeşilova’’ adıyla mücadele edecek. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ önderliğinde gerçekleştirilen örnek güç birliği Dramalılar Köşkü’nde imzalanan protokolle hayata geçti.


ALTYAPI DESTEĞİ VERECEK
İzmir futbolunun iki köklü kulübü olan Altay ve Yeşilova, yeni sezon öncesi güç birliği yaptı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un ev sahipliğinde bir araya gelen Altay ve Yeşilova Spor Kulübü yönetimleri dev iş birliği için el sıkıştı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Yeşilova Spor Kulübü Başkanı Akın Küçükoğulları’nın imza attığı protokole göre, Yeşilova Bölgesel Amatör Lig 8. Grup’ta mücadele edeceği yeni sezonda Altay ön adıyla yerini alacak. U-21 liginin TFF tarafından sonlandırılmasının ardından Siyah-beyazlı ekibin genç oyunları tecrübe kazanmaları için Altay Yeşilovaspor’da forma giyecek. Bornova Belediyesi, Altay Yeşilovaspor’a saha ve alt yapı desteği verecek.


YOĞUN KATILIM VARDI
Protokol törenine; Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, As Başkanlar Sabri Sevenoğlu, Barış Ekmekçioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Altay Sportif Direktörü Özden Töraydın, Altay Yüksek Divan Kurulu Başkanı Ahmet Taşpınar, Altay Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Aybars Akoğlu, Yeşilova Spor Kulübü Başkanı Akın Küçükoğulları, Kulüp yönetiminden Metin Akın Küçükoğulları ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, , İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Dr. Şaban Acarbay, Bornova Kulüpler Birliği Başkanı Murat Keser, Altay formasıyla sembol olmuş çok sayıda eski futbolcu, yönetici ve Bornovalı spor adamları başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

ÇOK ANLAMLI VE ÖRNEK BİR BİRLİKTELİK

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ise Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde örnek bir projenin gerçekleştiğini belirterek, “Türkiye’de futbolun oynadığı ilk yer olan Bornova’da böyle bir anlaşmanın yapılması bizleri gururlandırıyor. Altay ve Yeşilova’nın birlikte yol yürüyecek olması, Bornova, İzmir ve Türk futbolu için çok anlamlı. Bu birliktelik hepimizin geleceğe umutla ve heyecanla bakmasına neden oluyor” dedi.

İZMİR FUTBOLU ESKİ GÜNLERİNE DÖNMELİ

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, bir zamanlar Altay’ın kadrosunun ağırlıklı olarak Bornovalı futbolculardan oluştuğuna dikkat çekerek, Bornova’nın büyük bir futbolcu kaynağı olduğunu ifade etti. İzmir’deki 271 amatör takımın 49’unun Bornova’da faaliyet gösterdiğini hatırlatan Başkan İduğ, “Her takımın rekabetçi olması mümkün değil. Bizim amacımız İzmir futbolunu eski günlerine geri döndürmek. Bunun için Altay, Göztepe ve Altınordu gibi kulüplerin ilçelerde pilot takımları olmalı. Süper Amatör Lig’deki takımlarımızı da böylesi birliktelikler için destek olmaya hazırız. Kişisel girişimlerle büyük hedeflere yürümek mümkün olmuyor. Bir sinerji yaratılması gerekiyor. Biz, Bornova Belediyesi olarak bunu yaptık” dedi. Başarının gelmesi için projelerin sürdürülebilir olması gerektiğini belirten Dr. Mustafa İduğ, öncelikle alt yapı olmak üzere Altay’ı Bornova’ya taşımayı hedeflediklerini, Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın bitmesiyle, Altay’ı Alsancak Stadı’nın hizmete gireceği tarihe kadar Bornova Doğanlar Stadı’nda ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

BORNOVA’DA KALICI OLMAK İSTİYORUZ

Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Türkiye’de futbolun ilk oynandığı yer olan Bornova’da, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un önderliğinde böylesi bir projeye imza atmaktan büyük gurur duyduğunu söyledi. Altay’ın kurulduğu 1914 yılından bu yana hep oyuncu yetiştirme misyonu taşıyan, yıllarca milli takımlara futbolcu veren ulu bir çınar olduğunu ifade eden Ekmekçioğlu, “Bu da bir alt yapı projesidir. Önceki yıllarda olduğu gibi Bornova’dan yine futbolcular yetiştireceğiz, milli takımlara göndereceğiz. Biz burada bir meşale yaktık. Kapımız herkese açık. Bornova’daki diğer kulüpler de bize destek olsun. Onlarla birlikte daha ileriye gidelim. Biz camiamızın olduğu Bornova’da kalıcı olmak, yeni bir alt yapı tesisi yapmak, zamanla A takımımızı da buraya getirmek istiyoruz” dedi.

ARTIK BÜYÜK BİR ÇINARIN ALTINDAYIZ

Yeşilovaspor Başkanı Akın Küçükoğulları, bu birlikteliğin Bornova ve İzmir’e güzellikler getireceğine inandığını belirterek, “İnşallah Yeşilovamız 3. Lig’e, Altayımız da Süper Lig’e çıkacak. Yeşilova artık büyük bir çınarın altında. Mutlu ve güzel günler bizi bekliyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 
İzmir, 9 Eylül coşkusuna hazır
 
Bayraklı'dan tarihsel dekor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe başkanının küsme hakkı yok
Göztepe'de başkan Mehmet Sepil, geçen sezon son hafta kümede kalınması, ...
Bülent Zeren'in adı yaşayacak
Karşıyaka’nın ve Kaf Sin Kaf’ın efsanelerinden Dr. Bülent Zeren’in vefatının ...
Göztepe'de stoper bolluğu
Titi, Wallace Reis ve Hakan Çinemre'yi kadrosunda bulunduran sarı-kırmızılılar ...
 
12 Dev Adam Amerika'yı salladı, yıkamadı
Dünya Basketbol Şampiyonası E Grubu ikinci maçında Türkiye, Amerika Birleşik ...
Göztepe'de bir transfer daha
Süper Lig'de Göztepe'nin dün transfer döneminin son saatlerinde kadrosuna ...
Karşıyaka'da futbolun patronu belli oldu
TFF 3. Lig 2. Grup'ta sezonun ilk maçında Büyükçekmece Tepecikspor deplasmanında ...
 
Altay'da iki oyuncu elde kaldı
TFF 1. Lig'de geçen hafta evinde Balıkesirspor'u 1-0 yenip milli araya ...
Ci Group Buca'da 4 imza
TFF 3. Lig 1. Grup'ta ilk hafta maçında Çankaya FK'yı 4-2 yenerek liderlik ...
Altınordu'dan son dakika transferi
TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu, transferin son gününde bir kalecisini ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri