ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
29 Kasım 2020 Pazar - 11:31

Bornova'da kiralık konut kalmadı!

Depremin vurduğu Bayraklı'dan taşınanlar, komşu Bornova'ya akın etti. Manavkuyu bölgesine çok yakın olmasına karşın ciddi bir hasarın bulunmadığı Bornova'da kiralık konut kalmadı.

Bornova da kiralık konut kalmadı!

Depremin vurduğu Bayraklı ilçesindeki hasarlı binalarından taşınan depremzedeler, güvenli gördükleri bölgelere yerleşmeye devam ediyor. Birçok depremzede hem çevreye olan alışkanlıklarını değiştirmemek hem de yeni yapıların bulunduğu ve 'Yeni Bornova' olarak bilinen Kazımdirik Mahallesi'ni tercih etti. Genelde öğrencilerin yaşadığı ancak koronavirüsle birlikte online eğitim nedeniyle boş kalan birçok daire, deprem sonrası talep artışıyla tutuldu. Ailelerin yerleşebileceği ölçekteki dairelerin neredeyse tamamı dolarken, 1+0 gibi küçük çaplı az sayıdaki birkaç daire boş kaldı.

DÜZENİNİ BOZMAK İSTEMEYERLER TERCİH ETTİ

Gayrimenkul danışmanı Ömer Serkan Acun (43), "Burası 'Yeni Bornova' olarak bilinen Kazımdirik Mahallesi'nin Ankara asfaltının sağ tarafı. Burası 5 yaş ya da daha genç binalardan ve sitelerden oluşan bir bölge. Depremden önce özellikle pandemiden dolayı okullar açılmadığı için bölgede bir hareketsizlik vardı. Dairelerimizin çoğu boş olarak kiracı ya da alıcı bekliyordu. Depremden sonra aşırı bir talep gelmeye başladı. Bu bölgedeki binalar yeni olduğundan depremde çok az hasar gördü ya da hiç hasar görmedi. Özellikle taşıyıcı sistemleri hiç hasar görmedi. Hem zeminin daha iyi olması hem binaların yeni olması insanların kendini güvende hissedecekleri bir bölge haline getirdi" diye konuştu.

Depremde yıkılan apartmanların olduğu bölgede yaşayanların bölgeyi tercih ettiğini söyleyen Acun, "İnsanların bir düzeni vardı. Çalıştıkları yer, çocuklarının okuduğu okullar. Vatandaşlar, bu düzeni bozmak istemedi. Bu yüzden kendilerine en yakın ve güvende hissedecekleri bölgeye yoğun bir kayma oldu. 1 hafta içerisinde hızla bütün dairelerimiz kiralandı" diye konuştu. Bölgedeki kira ücretlerinden de da bahseden Acun, "1+0 daireler 1400 liradan başlayıp 2 bin liraya kadar çıkıyor. 1+1 dairlerden 1600 liradan başlayıp 2 bin 500 lira bandına çıkıyor. 2+1 daireleri en ucuz bulabileceğiniz 2 bin lira bandıdır, onu da bulabilirseniz. 3 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Satılık fiyatları ise en küçük daireler 1+0'lar 300 bin liradan başlayıp sitenin konseptine göre 500 bin liraya kadar çıkıyor. 1+1'lerde yaklaşık 400 bin lira bandından 700 bin lira bandına kadar çıkıyor. 2+1'lerde 1 milyona kadar yükselen fiyatlar görebiliriz" dedi.

'TAMAMI DEPREM YÖNETMELİĞİNE GÖRE YAPILMIŞ'

Gayrimenkul danışmanı Halil Baki (47) ise "Yeni Bornova' olarak geçen Kazımdirik Mahallesi, son 5 yılda gelişen bir bölge. Depremden sonra özellikle yeni binaların çoğunlukta olması sebebiyle buraya akın oldu. Maalesef en yakın bölge burası olduğu için yükün çoğu da bu taraf aldı. Şu an elimizde ne satılık ne de kiralık daire neredeyse kalmadı. Bölgede tek tük bulabiliyoruz. Çıkanın yerine gelecek bile hazır durumda. Deprem bölgesinden ayrılanların lokasyonuna çok yakın burası. Alıştıkları, bildikleri bir bölge. Burada eski bina zaten yok. Tamamı deprem yönetmeliğine göre yapılmış yeni tarz binalar, akıllı binalar olduğundan burası tercih ediliyor" diye konuştu.

 
'Her gün 5 mandalina tüketin'
 
İzmir'de sahte içki baskını!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Her gün 5 mandalina tüketin'
Bağışıklığı artırıcı etkisiyle bilinen, C vitamini deposu mandalina, pandemi ...
Pandemi ve mevsimle birlikte propolise talep arttı
Kış mevsimine sayılı günler kala koronavirüs, grip ve soğuk algınlıklarına ...
Şüpheli ölümün ardından sahte içki iddiası
İzmir Bornova'da kendisinden haber alınamayan Erdoğan Topçu (60) evinde ...
 
Koronavirüs salgınında yeni rekor!
Sağlık Bakanlığı 28 Kasım Cumartesi günkü korona tablosunu açıkladı. Semptom ...
Katar'a yapılan satış yargıya taşınıyor
HKP, Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk hissesinin Katarlılara satılması hakkında ...
İzmirliler evde kaldı...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, '3'üncü zirvesini yaşıyor' dediği İzmir'de, ...
 
İzmir depreminden sonra neler yapıldı?
Muzaffer Ayhan Kara yazdı
İzmir'de su alarmı...
İzmir'deki barajların su seviyelerinde düşüş yaşandı. Çevre Mühendisleri ...
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde önemli keşif
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nörolojisi Ana Bilim Dalı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri