ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/20°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    7/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
8 Ağustos 2019 Perşembe - 10:17

Buca'ya kayyum kaymakam! Harcamaları ve icraatları çok eleştirilmişti

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 403 mülki idare amirinin görev yeri değiştirilirken, bir süredir vekaleten yürütülen Buca Kaymakamlığı'na ise sürpriz bir isim getirildi. Şırnak- Cizre Kaymakamı ve Cizre Belediyesi Kayyumu Faik Arıcan, Buca Kaymakamı oldu. Cizre Belediyesi'ni 220 milyon 793 bin TL borçlandırması nedeniyle eleştirilen kayyum Arıcan, 15 günlük belediye başkan vekilliği maaşının ödenmediğini öne sürerek belediyeyi de icraya vermişti.

Buca ya kayyum kaymakam! Harcamaları ve icraatları çok eleştirilmişti

SONKALE- Cumhurbaşkanlığı’nca yayımlanan mülki idare amirleri atama kararnamesiyle 403 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan kararname kapsamında başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere birçok ilin vali yardımcılıklarında görev değişimi yapıldı. İçişleri Bakanlığı, atamaların liyakat ve kıdemlerin dikkate alınarak gerçekleştirildiğini savundu. Ancak atamalarda, önemli bir detay dikkati çekti. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da HDP'li belediyelere kayyum olarak atanan çok sayıda kaymakamın, Batı ve Güney'deki tatil yörelerinde görevlendirildiği görüldü.

BUCA'YA SÜRPRİZ İSİM
Bir süredir Karabağlar Kaymakamlığı'nca vekaleten yürütülen Buca Kaymakamlığı'na da Şırnak Cizre Kaymakamı ve Cizre Belediyesi Kayyumu Faik Arıcan atandı. Arıcan, Cizre'deki kayyumluğu dönemince yaptığı uygulamalarla çok dikkat çekmişti. Cizre Belediyesi'ni 220 milyon 793 bin TL borçlandırdığı için eleştirilerin hedefine oturtulan kayyum Arıcan, geçen 15-31 Mart tarihleri arasında kalan 15 günlük belediye başkanlığı vekaleti maaşının ödenmediğini de öne sürerek, Cizre Belediyesi'ni icraya vermişti.

BİRBİRİNDEN İLGİNÇ HARCAMALAR
Arıcan'ın kayyumluğu döneminde Cizre'de birbirinden ilginç harcamalara imza atılmıştı. Seyir Terasına 530 bin TL, klimalı otobüs duraklarına 438 bin TL harcama yapan Faik Arıcan'ın kayyum yönetimi, nehir ve cami aydınlatmalarına 699 bin TL, portatif havuz kirasına da 161 bin TL ödemişti. Belediyeye 10 milyonluk araç ve iş makinesi de alan kayyum yönetimi, Cizre Bilim Merkezine 1 milyon 295 bin TL, Kuran Kursu ve El sanatları merkezine 1 milyon 780 bin TL ödemiş, 4 milyon 126 bin TL’ye de dikey bahçe yaptırmıştı. Aycan döneminde Cizre'de İsmail Ebul-İz El Cezeri Köprüsü için 20 milyon 275 bin TL, belediyenin yeni hizmet binası ve kültür merkezi için ise 23 milyon 480 bin TL harcanmıştı. Belediyede 215 bin TL'ye helikopter pisti yapılırken, Dicle Nehir Sahil Parkı'nın ise 2 milyon 675 bin TL’ye mal olduğu açıklanmıştı.

DOĞDUĞU YERE DÖNDÜ
İzmir doğumlu olan Arıcan, aslen Antalya Aksekili olup, ilk ve orta öğrenimini İzmir'in Bayındır İlçesinde, lise öğrenimini Konya/Eregli'de, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, Yüksek lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Kamu Hukuku alanında tamamladı.  Arıcan, mezuniyet sonrası; Avukatlık stajı, hakim, savcı adaylığı ve 3 sene süren kaymakamlık stajından sonra şubat 2002 de Denizli Çameli Kaymakamlığı'na asaleten atandı. Iğdır/Karakoyunlu, Tokat Almus ve Kütahya Altıntaş Kaymakamlığı görevlerinde bulunan Arıcan, İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile Afşin Kaymakamlığı'na atandı.

AK PARTİ ADAY ADAYI OLAN KAYMAKAM KAYSERİ'YE

Bu arada, bir süredir Buca Belediyesi'ne de vekaleten bakan Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ise Kayseri Vali Yardımcılığı'na getirildi. Tunç, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu. Ancak, parti tarafından Tunç yerine Bilal Doğan aday gösterilmişti.

İşte diğer atamalar
Bu kapsamda, Batman Vali Yardımcısı ve Batman Belediyesi Kayyumu Ertuğ Şevket Aksoy Muğla-Marmaris Kaymakamlığına, Şırnak Vali Yardımcısı ve Şırnak Belediyesi Kayyumu Turan Bedirhanoğlu İstanbul-Küçükçekmece Kaymakamlığına, Şırnak-Cizre Kaymakamı ve Cizre Belediyesi Kayyumu Faik Arıcan İzmir-Buca Kaymakamlığına, Hakkari-Çukurca Kaymakamı ve Çukurca Belediyesi Kayyumu Temel Ayca Ankara-Beypazarı Kaymakamlığına, Siirt-Eruh Kaymakamı ve Eruh Belediyesi Kayyumu Murtaza Dayanç Antalya-Kemer Kaymakamlığına, Van-İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediyesi Kayyumu Cemil Öztürk Antalya-Gazipaşa Kaymakamlığına, Ağrı-Diyadin Kaymakamı ve Diyadin Belediyesi Kayyumu Olgun Öner Nevşehir-Avanos Kaymakamlığına, Van-Bahçesaray Kaymakamı ve Bahçesaray Belediyesi Kayyumu Onur Şatıroğlu Antalya-Demre Kaymakamlığına, Van-Edremit Kaymakamı ve Edremit Belediyesi Kayyumu Atıf Çiçekli Antalya Vali Yardımcılığına, Mardin-Kızıltepe Kaymakamı ve Kızıltepe Belediyesi Kayyumu Mehmet Yüzer İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına, Siirt Vali Yardımcısı ve Siirt Belediyesi Kayyumu Ceyhun Dilşad Taşken İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına, Van-Muradiye Kaymakamı ve Muradiye Belediyesi Kayyumu Harun Yücel İlleri İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına, Bitlis-Ahlat Kaymakamı ve Ovakışla Belediyesi Kayyumu Mustafa Akgül Mülkiye Müfettişliğine, Diyarbakır-Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediyesi Kayyumu Serdar Kartal Mülkiye Müfettişliğine, Hakkari-Yüksekova Kaymakamı ve Yüksekova Belediye Kayyumu Ramazan Kendüzler Mülkiye Müfettişliğine, Erzurum-Hınıs Kaymakamı ve Hınıs Belediyesi Kayyumu Bülent Ay Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğüne, Diyarbakır-Silvan Kaymakamı ve Silvan Belediyesi Kayyumu Adem Çelik Isparta-Eğirdir Kaymakamlığına, Muş-Bulanık Kaymakamı ve Bulanık Belediyesi Kayyumu Hacı Arslan Uzan Çanakkale-Ezine Kaymakamlığına, Batman-Beşiri Kaymakamı ve Beşiri Belediyesi Kayyumu Mustafa Maslak Erzurum-Aziziye Kaymakamlığına atandı.
 

 
İzmir'de tarım zirvesi
 
Bayraklı'da zabıtalara adalet uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de tarım zirvesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de tarım konusunda faaliyet gösteren ...
Karşıyaka Belediyesi yeni şirket kuruyor
Karşıyaka Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu'nun da destek verdiği KORDELİON ...
Başkan Sandal: İçim de dışım da CHP'li
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ağustos ayı meclis toplantısının ...
 
Limonatalar Minik Eylem’den
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
Yıldız'dan AK Parti'ye yanıt: Cehaletlerini sergilediler
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca'nın Belediye Başkanı Muhittin ...
Torbalı'da şok... Belediye, savcılığa suç duyurusunda bulundu
Torbalı Belediyesi’nin 31 Mart seçimlerinden önce İŞKUR üzerinden Toplum ...
 
Seferihisar mucitlerini arıyor
Geliştirdiği bilişim projeleriyle adından söz ettiren Seferihisar Belediyesi, ...
Karşıyaka bayrama hazır
Karşıyaka Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki satış ...
Çiğli'de okul öncesi eğitim
Çiğli Belediyesi, deneyimli eğitmen kadrosu ve çeşitli sosyal aktivite ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri