ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
11 Mart 2024 Pazartesi - 10:44

CHP'li Aslanoğlu'dan AK Parti'ye İzmir mitingi göndermesi... "Cevabı İzmir halkı verdi"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir mitingi ile ilgili, "Son yılların en az katılımlı mitingi oldu. Gereken cevabı İzmir halkı verdi. Erdoğan konuşurken zorla getirilen arkadaşlar konuşma sırasında alandan ayrıldı. 50 bin kişinin bile olmadığı büyük miting yapmaya çalıştılar" dedi. Toplantıda Hamza Dağ'ın İzmir tarımına yönelik projeleri de eleştirildi. Aslanoğlu, Dağ'ın vaatlerinin zaten İzmir'de uygulandığını belirterek "Uyan da balığa gidelim" dedi.

CHP li Aslanoğlu dan AK Parti ye İzmir mitingi göndermesi...  Cevabı İzmir halkı verdi

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, partisinin Konak'taki seçim koordinasyon merkezinde gündeme dair açıklamalar yaptı. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Tevfik Türk ile Asena Karcıer de yer aldı. 

"50 BİN KİŞİ BİLE YOKTU"

İzmir'daki seçim çalışmaları ile ilgili kurdukları sistem ve uygulamalarla ilgili bilgiler vererek konuşmasına başlayan Şenol Aslanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği mitingle ilgili şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan dün İzmir'deydi. Belki başarabiliriz diye çıktıkları yolda başaramayacaklarını gördükleri bir miting yaptılar. Son yılların en az katılımlı mitingi oldu. Gereken cevabı İzmir halkı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken zorla getirilen arkadaşlar konuşma sırasında alandan ayrıldı. AKP ve MHP'ye gönül vermiş vatandaşların, gelip mitingi izledikleri bir miting değil. Onu görebiliyorsunuz zaten. Öyle olsa can kulağıyla dinlerler. Koskoca cumhurbaşkanı konuşurken alandan oluk oluk insan ayrılıyor. 50 bin kişinin bile olmadığı büyük miting yapmaya çalıştılar."

EKONOMİ ZİRVESİ DÜZENLENECEK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yarın başlayacak İzmir programı hakkında da bilgi veren Aslanoğlu şöyle konuştu:

"Biz daha önce Kuzey hattında Dikili, Bergama, Kınık'ta genel başkanımızı vatandaşlarımızla buluşturduk. 'Halk buluşmaları' diyoruz buna. Yarın Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası'nın olağanüstü meclise katılacak sayın genel başkanımız. Ege İhracatçılar Birliği, ESİAD, EGİAD, İZSİAD gibi iş dünyasının önde gelen kuruluşları davetli. Genel başkanımızın teşrifleriyle düzenlenecek. Orada ekonomiye ilişkin ciddi açıklamalarla kamuoyuyla buluşacak sayın genel başkan. BU seçim dönemine zor ekonomik şartlar altında giriyoruz. 14 Mayıs'ın daha da kötüsündeyiz. Ev kiraları 14 Mayıs'tan bu yana kat be kat arttı. Kiracılarla ev sahiplerinin mahkemelere düştüğü bir süreci yaşıyoruz. Sayın cumhurbaşkanının emeklilere 'Hiçbir şekilde para ödeyemeyiz. 10 bin lira ile idare etmek zorundasınız' dediği bir dönemdeyiz. Bunları iş dünyası zirvesinde tekrar ele alacağız. Ardından Bayraklı'ya gideceğiz. Bayraklı'da deprem anıtının olduğu bölgede olacağız. İzmir Depremi'nden bu yana kanayan bir yaramız var. Orta, az hasarlı diye sınıflandırdıkları, bugün sorunların çözülmediği dönemi yaşıyoruz. Aradan yıllar yıllar geçti halen sorunlar çözülmemiş durumda. 
TOKİ marifeti ile ev yaptıkları vatandaşın da ne ödeyeceğinin belirsiz olduğu dönem devam ediyor. Bayraklı'dan sonra Bornova'da olacağız. Sonraki gün de Küçük Menderes Havzası'nda olacağız. Tam da tarımı konuşacağımız bu basın toplantısından bir gün sonra. İzmir'in kalbi olan bölgeye gideceğiz. Ödemiş, Tire, Bayındır, Menderes ve en son Torbalı'da sonlandıracağız." 


HAMZA DAĞ'IN TARIM PROJELERİNE ELEŞTİRİ

CHP Başkan Yardımcısı Tevfik Türk ise AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın tarım projeleriyle ilgili eleştirilerde bulundu. Dağ'ın vaat ettiği projelerinin birçoğunun zaten İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini söyleyen Türk'ün sunumundan öne çıkanlar şöyle:

**AKP'nin Büyükşehir adayının sunduğu tarım vaatlerinin tamamı bir tek branda desteği hariç 2015 yılından beri artarak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan projeler. Bunları bakanlık eliyle yaptıramayanlar İzmir Büyükşehir eliyle tarımı düzelteceğiz diyorlar. Taklit etmeyin, lütfen biraz yaratıcılık' diyoruz kendilerine. Çiftçilik kırsal yaşamı hayat tarzı olarak kabul etmiş bir meslektir. Kar odaklı ya da hobi olarak yapılacak meslek değildir. İşin içinde gıda, endüstriyel hammadde vardır. Bakanlığın yapmadıklarını yapamadıklarını yapıyoruz. Bunların hepsi bakanlık tarafından yapılması gereken şeyler. AKP'li adaylar bu desteklerini vereceklerini söyleyerek ülke tarımını nasıl yok ettiklerini itiraf ediyorlar. 

KÜÇÜKBAŞ YEM DESTEĞİ 
**Hamza Dağ, makina parklarından bahsetti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ortak makina parklarını oluşturdu, halen bu desteklemelere devam ediyor. Üstelik bunları hibe ediyor. Kooperatiflere ceviz soyma makinasından kantara kadar birçok ekipmanı da hibe ediyor. İlaç ve gübre desteğinden bahsettiler. Büyükşehir 2 bin 400 ton küçükbaş, 200 ton büyükbaş yem desteği veriyor. 
**2020 yılından bu yana 45 bin ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı. Karakılçık buğdayı 12 bin dekar arazide ekildi. Burada üretilen ürünler Amerika'ya, Kanada'ya ihraç edildi. 
Sözleşmeli tarım 2012'de İzmir Büyükşehir'de başladı. Bizimkiler hep alıcı lehine olan, çiftçiyi sömüren değil, gerçek bir üretime yönlendirdi. 

13 BİNİ AŞKIN KOVAN DAĞITILDI

** Arı kovanları ve ekipmanları... Arıcılık faaliyetlerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan destek kadar hiçbir belediye destek olmamıştır. Yine uzun zamandır yapılan bu destekler ile 2500 den fazla üreticiye 13 binden fazla kovan dağıtılmış kadın arı üreticisi sayısı 1260’a ulaşmıştır. Ayrıca Tahtalı’da Bal ormanı ve merası oluşturulmuş, Kemalpaşa Dereköy’de “Bal işleme ve Paketleme Tesisi” kurulmuştur. Bergama’daki atıl olan bal tesisini de yenileyerek üretime kazandırmış, günlük 2 ton bal işleme kapasitesine ulaştırılmıştır. Büyükşehir Belediyesi, 10 ilçede birden arıcılık eğitimi ve desteği veriyor. Ayrıca Arı Üreticileri Birliğinden ve Kozaklı üreticiler’den 211 bin kavanoz bal alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan kolilere konmuştur.  

15 BİN KÜÇÜKBAŞ HİBE EDİLDİ

** Hayvan desteği... Sadece son 5 yılda yetiştiricilik eğitimleri ile birlikte yaklaşık 15 bin küçük baş kırsal bölgelerdeki üreticilerimize hibe edilmiş, yavruları ile birlikte sürüdeki küçükbaş hayvan sayısı 35bin’i geçmiştir. Çeşme yöresine özgü Kaçeli Koyunu ıslah çalışmaları devam etmektedir. Manda yetiştiriciliğini canlandırmak amacıyla 302 Anadolu Mandası hibe edilmiş sürüdeki hayvan sayısı 500’ü geçmiştir. Ayrıca 4658 çobanın kapısı tek tek çalınarak Türkiye’nin ilk Çoban Haritası oluşturuldu. Ayrıca mera ıslah projelerine de başlanmıştır. Ödemiş Et İşleme Tesisi de günlük 10 ton et işleme kapasitesine sahip ve tüm ulusal ve uluslararası kalite sertifikalarına sahiptir.

SÜT İŞLEME FABRİKASI 

Süt toplama merkezi... İzmir Büyükşehir Belediyemiz sadece süt toplama konusunda çalışmamış Bayındır’a Süt İşleme Fabrikası kurmuştur. Üreticide alınan sütler, 27 Ekim 2023’te açılarak Cumhuriyet’in 100. Yılına armağan edilen  100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası’nda katma değerli ürünlere dönüştürülmekte. Günlük 100 ton süt işleme kapasitesine sahip Süt İşleme Fabrikası’nda çiftçiden alınan sütler İzmirli markasıyla tüketiciye ulaştırılmaktadır.

TARIM VE HAYVANCILIK 

Tarım ve hayvancılık teknoparkı... Sasalı’da Tarım Araştırma Merkezi 2021 yılında kuruldu. Üniversitelerimizden araştırmacıların ve BŞB bünyesindeki Teknik personelimizin desteği ile özellikle iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkilerini merkezine alarak Tarımsal Eğitim ve Araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuvarı Türkiye’nin belediye öz kaynakları ile faaliyete geçen ilk ve tek laboratuvarı olma özelliğine sahip. Hemde 2013 yılından beri. Bu analiz sonrasında toprağın yapısı ortaya çıkarılarak üreticinin doğru zamanda doğru gübreleme yapılması sağlanabildiği gibi; aşırı ve yanlış gübre uygulamasının önüne geçilerek bu sayede toprak ve su kaynakları korunuyor ve üreticiler doğru yönlendiriliyor. Hemde çiftçiden hiçbir ücret talep etmeden.

SOĞUK HAVA DEPOLARI.. 

Her ay Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onlarca Soğuk Hava Deposuna Tarım Arazileri üzerine kurulmak için izin vermektedir. Buna baktığınızda İzmir’de Soğuk Hava Deposu sorununun olmaması gerekmektedir. Ancak bu verilen izinler sıkı bir şekilde denetlenmediği için alınan izinler farklı amaçlar için kullanıma açılmaktadır. Bunların kafası sadece inşaata çalıştığı için doğal olarak soğuk hava depolarını kendileri yapmak istemektedir. Biz ise doğrudan üretim kooperatiflerinin kullanımına açıyoruz.

TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ..

Gelelim bu projeye. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımın kurtuluşu olarak lanse edilen ancak, hiçbir küçük çiftçi ve kooperatifin yer alamadığı, tamamen şirket tarımına yönelik proje. Nasıl küçük sanayi esnafı OSB’lerde yer alamıyorsa küçük çiftçide bu alanlarda yer alamıyor. Hatta Bergama’da planladıkları, kurmak istedikleri ama kuramadıkları TDİOSB Alibeyli köylülerinin babalarının dedelerinin para verip satın aldıkları ve yarın öbür gün birisi el koymasın diye zamanında Köy Tüzel kişiliğine kaydettikleri ve köylünün aktif olarak kullandığı mevcut meranın üzerine yapılmaya kalktı. Bu mera yine bunların çıkardığı kanunla köyün mahalle dönüşmesiyle Hazine üzerine geçti ve hazine OSB’de devretti. OSB’de bu araziyi katılımcılarına satacaktı. Yani köylünün malını satmaya kalktılar hem de köylüye getirisi olmayan şekilde. Tüm yöre isyan edip yargıya taşıyınca mahkeme meranın tarımsal üretimde olsa fabrika alanı olmasını engelledi. Hem tarımı destekleyeceğiz diyeceksiniz hem de köylünün merasını yok edeceksiniz. Akılları fikirleri inşaat rant.

YOLÜSTÜ TARIM PAZARLARI

İzmir Büyükşehir belediyesi Konak Buca ve Bergama’da üretici pazarlarını herkesin bildiği üzere faaliyete geçirmiştir. İlçe belediyelerininkini saymıyorum bile. Bu alanlar kontrollüdür ve girişi-çıkışı satılan ürünlerin hepsi kayıt altındadır. Yol üstünde yaparak kontrolü nasıl sağlayacaksınız?

Yeni olarak Branda Desteği, Yol Üstü Pazarları ve Bakanlığın yaptığı aşılamadan alınan ücretin BŞB eli ile ödenmesi dışında bir şey yok. Bir de Bakanlığın yapmaya çalıştığı ve hiçbir kooperatifin ve küçük çiftçinin maliyetlerden dolayı yer alamadığı rant odağı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri proje olarak sunuluyor. Üstüne üstelik bu bahsettiğim konular sadece AKP’nin vaatleri ile ilgili. Bunun dışına Aziz Kocaoğlu Başkanımızdan beri yapılan, Tunç Soyer Başkanımızın arttırarak devam ettirdiği başka yüzlerce destek ve proje var. Ayrıca İlçe Belediyelerimizin yaptıklarını hiç söylemiyorum. Selçuk Belediyesinin Efes Tarlasına, Toprak Okuluna; Bornova Belediyesinin Eğitim ve arıcılık desteklerine, Seferihisar’ın kurutma tesislerine;  Menderes’in tohumlarına, reçellerine ve diğer belediyelerimizin onlarca faaliyet ve desteğine girersek basın toplantımızı bitiremeyiz.  

Dolayısıyla tarım projeleri internetten kopyalama ile yapılacak işler değil. Onlara biraz daha yardımcı olalım ve kopyalayacakları birkaç link daha paylaşalım.  Sağolsunlar bizim sosyal demokrat Büyükşehir Belediyemizin şimdiye kadar yapmış olduğu çalışmaları kendi lansmanlarında tanıttılar ama anlatırken de çok eksik kaldılar. Daha onlarca çalışmayı atladılar.

Ama merak etmesinler Tarım ve Orman Bakanlığının asli görevi olan işleri yapmadığı ve kamucu tarım politikalarını hayata geçirmediği sürece Cemil Tugay Başkanımız da onlara ışık olmaya devam edecek, hem de İzmir çiftçisinin her zaman yanı başında olacaktır."

ASLANOĞLU: "UYAN DA BALIĞA GİDELİM"

Tevfik Türk'ün sunumu sonrası tekrar söz alan CHP İzmir İL Başkanı Şenol Aslanoğlu da tarım projelerine değinerek, "Vaat ettikleri projeler zaten uygulanıyor. Halk deyimiyle buna 'Uyan da balığa gidelim' denir. Keşke danışmanları sayın Hamza Dağ'ı daha iyi bilgilendirseydi. Keşke Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin en güçlü olduğu tarım gibi konuşmalara girmeselerdi" diye konuştu. 

MURAT AYDIN: ARAMIZDA BÜYÜK BİR FARK VAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ise şunları kaydetti:

Seninle benim aramda kocaman bir fark var. CHP'nin belediyecilik anlayışı ilye AK Parti'ninki arasında çok büyük fark var. Biz emekçiyi, üreticiyi destekleriz. Kamu gücünü kamu yararına kullanırız. Ekilebilir arazi olduğu halde ekilemeyen arazilerin büyüklüğü Trakya'dan fazla. Çiftçi toprağı terk ediyor. Çiftçi ithal tohumla üretim yapıyor. Traktörüne aynı vergiyi ödeyerek toprağı ekiyor. Sulama suyunu satın alıyor. Bu ülkede üretimi desteklemeyenler Sudan'da tarla satın aldı. Samanı bile ithal eden çiftçiyi yok eden, perişan eden anlayış İzmir tarımını yönetemez. O da biliyor yapamayacaklarını. Ancak bizim yaptıklarımızın kötü bir vaadini ortaya koyabilirler."

TUNÇ SOYER SORUSUNA YANIT! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim sürecindeki tavrı ile ilgili soruya yanıt veren Aslanoğlu, "Tunç bey hem diğer arkadaşlarımız çağrılarımıza kulak verdi. Tunç beyle toplantım var. Bundan sonraki çalışmaları programlayacağız. Hep beraber çalışmaları sürdüreceğiz. Şu an Büyükşehir Meclis Başkan vekili de yanımızda" dedi. 

 

 
Başkan Kırgöz'e Kabakum'da coşkulu karşılama!
 
Cemil Tugay'dan Tunç Soyer açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Balkan, jeotermal eylemine destek... Talana izin vermeyeceğiz!
CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan, memleketi olan Yağcılar ...
CHP’li Mutlu’dan dönüşüm güvencesi: Hayata ranttan bakmıyoruz
CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, haftanın son gününde dernek ziyaretlerinin ...
Başkan Tugay'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorular...
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Cemil Tugay, Cumhurbaşkanı ...
 
İmamoğlu: Bu utanmazlığın hesabını vereceksin
Esenyurt'ta konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ...
Özgür Özel'den İzmir'de ekonomi zirvesi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de iş dünyasının önemli temsilcileriyle bir araya gelecek.
Tugay'a sahada büyük destek! Murat Bakan: Herkes içine sindirecek!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Balçova'da yurttaşlara ...
 
Görkem Duman'dan coşkulu proje lansmanı...
“Önce Buca Öncü Buca” sloganıyla yola çıkan, İzmir’in en genç başkan adaylarından ...
Başkan Kırgöz, Dikili için yeni dönem projelerini açıkladı
Dikili Belediye Başkanı ve CHP'nin yeni dönem başkan adayı Adil Kırgöz, ...
Erdoğan anons etti, yuhalandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Şanlıurfa mitinginde halka hitap etti. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri