ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3572
    Dolar
  • Euro
    34,7069
    Euro
  • Altın
    2.394,710
    Altın
  • Bist-100
    10.154,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
7 Ekim 2020 Çarşamba - 09:08

CHP'li Bakan'dan JES tepkisi... OLDUBİTTİYE GETİRİLEMEZ!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Selçuk'a bağlı Havutçulu ve Aydın- Germencik İlçesi Naipli Mahallesi’nde yapılmak istenilen Jeotermal Enerji Santrali projesi için bakanlığın verdiği 'ÇED olumlu' kararını Meclis`e taşıdı. Bakan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması için verdiği yazılı soru önergesinde, "Haklı itirazlara kulaklarını tıkayan iktidar yine bir oldubittiyle karar alıyor. AKP'nin toprağımıza, havamıza, suyumuza saldırılarına karşı mücadelemiz sürecek" dedi

CHP li Bakan dan JES tepkisi... OLDUBİTTİYE GETİRİLEMEZ!

Aydın’da yapılan JES’lerin tarımı bitirdiğini, havayı, suyu kirlettiğini ve asırlık zeytin ağaçlarını kuruttuğunu belirten CHP’li Bakan “Bölgede yaşayanlar akciğere bağlı solunum rahatsızlıkları çekiyor. Konunun uzmanları JES'lerin kurulduğu bölgedeki su kaynaklarını kirletebileceği; bor, arsenik, lityum gibi ağır maddeler ve radyoaktif maddelerin su kaynaklarına karışabileceği ve ağır çevre problemlerinin yaşanacağını öngörüyor. Ancak bütün bunlara rağmen AKP iktidarı yaşam alanlarımıza yönelik saldırılarını sürdürüyor. JES'ler nedeniyle Aydın'da yaşananlar ortadayken şimdi de aynı sorunlar Selçuk'a taşınmak isteniyor. Siyasi iktidarın istihdam, üretim, kalkınma adı altında sürdürdüğü saldırılarından en çok toprağımız, suyumuz, havamız ve doğamız zarar görüyor. Yaşanabilir bir ülke için yarın çok geç olabilir o nedenle şimdiden önlem almalıyız. Bunun için de haklı mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

"AYNI PROJE, 2018 YILINDA MAHKEME TARAFINDAN İPTAL EDİLMİŞTİ" 

Yatırımcı firmanın yıllardır bu projeyi bölgede hayata geçirmeye çalıştığına dikkat çeken CHP'li Bakan, sözlerine şöyle devam etti: Aynı bölgede yine aynı yatırımcı firma tarafından yapılmak istenen bu projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçmişte de 'ÇED olumlu' kararı verilmişti ancak bölgede yaşayan vatandaşların itirazı sonucunda 2018 yılında Aydın İdare Mahkemesi kararı iptal etmişti. Şimdi ne değişti de ve hangi gerekçelerle ÇED olumlu kararı verildi? Gerçi biz bu oyunu Efemçukuru'ndan, Bergama'dan iyi biliyoruz! Firmaların sürekli olarak mahkeme kararının arkasından dolaşması ve bakanlığın bunu görmezden ve bilmezden gelerek (!) desteklemesi... Artık, yeter! Yıllardır süren mücadelelerin aslında tek kaybedeninin buralarda yaşayan bizler yani hepimiz olduğunu farkına varmalıyız. Toprağımıza, suyumuza sahip çıkamazsak; sadece doğamızdan değil sağlığımızdan da olacağımızın farkında varmak zorundayız. Çünkü Aydın'ın  acı bir şekilde yaşadığı ve hala daha yaşamaya devam ettiği bu durumu İzmir'in yaşamamasını istiyoruz. 

"BAKANLIK, MAYIS'TA MECLİSE TAŞIDIĞIMIZ BU KONUYA STANDART CEVAP VERMİŞTİ!"

Selçuk'a bağlı Havutçulu Mahallesi ve Aydın- Germencik İlçesi Naipli Mahallesi’nde gerçekleştirmek istenilen ve 4 JES kuyusunun açılacağı projeyi geçtiğimiz Mayıs ayında da meclis gündemine taşıdıklarını hatırlatan CHP'li Bakan, "Sanırım bakanlıkta soru önergelerine yönelik hazırlanmış birtakım standart cevaplar belirlenmiş ve hepsi böyle cevaplandırılıyor! Ancak bunlar da maalesef cevap niteliği taşımıyor. Bakanlık özellikle çevreyle ilgili sorularımıza ya yanıt vermek istenmiyor ya da girilmemesi gereken alanlar olarak belirlendiği için es geçiliyor" dedi. 

CHP’Lİ BAKAN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI’NA SORDU:

CHP’li Bakan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yanıtlaması için şu soruları yöneltti: Bakanlığınız tarafından aynı bölgede yine aynı yatırımcı firma tarafından yapılmak istenen bu projeye daha önce de ÇED olumlu kararı verilmiş ancak bölgede yaşayan vatandaşların itirazı sonucunda 2018 yılında Aydın İdare Mahkemesi kararı iptal etmiştir. Mahkemenin iptal kararı vermesine rağmen son 2 yılda gerçekleşen hangi değişkenler nedeniyle ÇED olumlu kararı verilmiştir? Bölgede yaşayanların uzun yıllardır bu JES projesine yönelik itirazları ortadayken bakanlığınız tarafından ÇED olumlu kararı hangi gerekçeyle verilmiştir? Bakanlık olarak bölgede yaşayan vatandaşların itirazlarını dikkate almış mıdır? Bu konudaki çalışmalarınız nelerdir? Bu projenin hayata geçmesiyle su kaynaklarının ağır maddeler ve radyoaktif maddelerle kirletilmesi olasılığına karşı bakanlığınız tarafınızdan hangi önlemler alınmıştır? Söz konusu JES projesinin bölgede tarımın, havanın kirliliğine etkisinin ve bölge insanının sağlığının bundan nasıl etkileneceğine; geçmişte benzer projelerin sonuçları da göz önünde bulundurmak suretiyle bakanlığınız tarafından hazırlanan raporda bir değerlendirmede bulunulmuş mudur?
 

 
Karşıyaka'nın lokomotifi 'Futbol'dur!
 
Sebze ve meyveler yola saçıldı, 1 yaralı var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir'de kongre tarihi belli oldu
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, il kongresinin 11 ekim Pazar günü yapılacağını duyurdu
Kılıçdaroğlu esnafa seslendi! Saray sizi duyuyor mu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada, ...
CHP milletvekilinin koronavirüs testi pozitif çıktı
CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, koronavirüs testinin pozitif olduğunu duyurdu.
 
Erdoğan ve Albayrak’a hakaretten tutuklu şahsa 1 yıl 9 ay hapis
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ...
Erdoğan’dan yüz yüze eğitim açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre ...
AK Partili Sürekli, Soyer'in 18 ayını değerlendirdi... GÖZ BOYAMA İLE GEÇTİ
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
İYİ Partili Çıray: Yine gecikiyorsunuz, grip aşısı nerede!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, salgının geldiği nokta ile ...
Sürekli: İzmir'in AK Parti'ye ihtiyacı var
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Foça'da yaşanan su sorununa ...
Kılıçdaroğlu'ndan Ermenistan'a sert tepki!
Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti olan Gence’deki sivil ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri