ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4573
    Dolar
  • Euro
    34,6726
    Euro
  • Altın
    2.436,330
    Altın
  • Bist-100
    9.883,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Okullarda müfredat değişiyor... Taslak paylaşıldı!
Okullarda müfredat değişiyor... Taslak paylaşıldı!
37 kiloya düşmüştü... Nihal Candan'a tahliye!
37 kiloya düşmüştü... Nihal Candan'a tahliye!
11 Temmuz 2020 Cumartesi - 09:44

CHP'li Bakan'dan çoklu baro açıklaması... "BAROLARI SAVUNMAK, VATAN SAVUNMASIDIR"

CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan, baroların yapısını değiştiren ve ‘çoklu baro’ sistemini öngören yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu görüşmelerinde konuştu. Çoklu baro teklifine karşı duruşun vatan savunması olduğunu belirten Bakan, "100 yıl önce emperyalistler İstanbul'un işgali için baroları bölmeyi düşündüler. Yüz yıl sonra siz onu gerçekleştiriyorsunuz" dedi

CHP li Bakan dan çoklu baro açıklaması...  BAROLARI SAVUNMAK, VATAN SAVUNMASIDIR

Komisyon görüşmeleri dört gün dört gece süren ve baroların mevcut yapısını değiştirerek ‘çoklu baro’ sistemini öngören yasal düzenleme teklif sahibi AK Parti ve MHP ittifakının oylarıyla dün gece geç saatlerde TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi. Konuşmasında söz konusu teklife karşı duruşun “vatan savunması” olduğuna dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Baroların bölünmesi, çoklu baro ilk sizin fikriniz değil, hep ‘FETÖ’ falan deniyor ama FETÖ’den önce, yüz yıl önce emperyalistler İstanbul'un işgalinde baroları bölmeyi düşündüler, yüz yıl sonra siz onu gerçekleştiriyorsunuz” dedi.

“ADALET DUYGUNUZU YİTİRDİNİZ, VİCDANINIZI DA MI YİTİRDİNİZ?”

Meclis`te en çok hukukçu; hukukçuların arasında da en çok avukat milletvekili olduğuna dikkat çekerek onlara seslenen CHP’li Bakan: “Baro başkanları 24 Haziran’dan beri bir mücadele içinde. 24 Haziran’da geldiler, Mecliste bizimle görüştüler, AKP Grubuyla görüştüler, `Burada bir yasa tasarısı bile yok.` dediğiniz günlerde savunma yürüyüşü yaptılar. Ben bir hukukçu, avukat milletvekili olarak söylüyorum, başkentin girişinde yirmi yedi saat aç, susuz, gayri insani koşullarda bekletilen o baro başkanları sadece bizim meslek kuruluşlarımızın başkanı değildi. Orada bekletilenler bizim sıra arkadaşlarımızdı, üniversitede birlikte okuduğumuz arkadaşlarımızdı. Orada fiziki müdahaleye tabi tutulan baro başkanı, sadece baro başkanı değildi, bizim cübbemizi beraber giydiğimiz, avukatlık yeminimizi beraber ettiğimiz arkadaşımızdı. Burada dört gün, dört gece Mecliste sabahlara kadar bizim grubumuzdan da 100'ün üzerinde milletvekili komisyonda konuştu. Biz konuşurken kapının önünde bekleyenler, bizim, duruşma salonlarında, adliye koridorlarında birlikte, yan yana, omuz omuza duruşmalara girdiğimiz, bazen karşı karşıya, bazen yan yana olduğumuz arkadaşlarımızdı. Şu an Kuğulu Park'taki arkadaşlarımız; Cerattepe'de, Kaz Dağları'nda, Munzur Vadisi'nde doğa hakları için, çevre için mücadele eden arkadaşlarımız. İstismar edilen çocukların, evlatlarımızın yanında olan arkadaşlarımız. Kadın cinayetlerinde, kadına şiddette onların yanında olan arkadaşlarımız. Otuz yıllık, kırk yıllık avukatlar TOMA'ların arkasında, barikatların arkasında -kendiyle ilgili değil- bu halk için, bu ülkenin adaleti için, demokrasi için, hukukun üstünlüğü için mücadele ediyor. Benim vicdanım sızlıyor şu an yaşanan duruma. Onun için hukukçu arkadaşlarıma söylüyorum: Sizin hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Adalet duygunuzu yitirdiniz, vicdanınızı da mı yitirdiniz?”

“SAVUNMAYI DA SİYASALLAŞTIRIYOR, TÜM KURUMLARI YOZLAŞTIRIYORSUNUZ!”

Yargının sav ve karar ayağının nasıl siyasallaştığını, bu teklifle de savunmanın siyasallaştırıldığını söyleyen Bakan: “Yargıyı siyasallaştırdınız -bunu hep anlatıyoruz- hem teorik olarak hem pratik olarak. Adalet Bakanı HSK üyesi, Bakan Yardımcısı HSK üyesi; 4 üyesini Cumhurbaşkanı seçiyor, kalan 7 üyesini buradaki grubunuzun çoğunluğuna dayanarak seçiyorsunuz. Yanidoğrudan ya da dolaylı olarak 13 üyesini Cumhurbaşkanı seçiyor. Peki, bu HSK ne yapıyor? Hâkimin, savcının mesleğe kabulünü yapıyor; atamasını, terfisini, disiplin işlemini yapıyor. Sadece bunları mı yapıyor? Hayır. Yargıtay’ın tüm üyelerini HSK belirliyor, Danıştay’ın dörtte 3'ünü HSK, dörtte 1'ini Cumhurbaşkanı belirliyor. Dönüyorsunuz, Yüksek Seçim Kurulu, Yargıtay ve Danıştay üyeleri arasından belirleniyor. Yani yargının iki ayağını zaten siyasallaştırmışsınız, bir savunma kalmış, şimdi burada, savunmayı da siyasallaştırıyor ve Türkiye'nin tüm kurumlarını yozlaştırıyorsunuz” diye konuştu.

“EMPERYALİSTLER İSTANBUL'UN İŞGALİNDE BAROLARI BÖLMEYİ DÜŞÜNDÜLER, YÜZ YIL SONRA SİZ ONU GERÇEKLEŞTİRİYORSUNUZ”

Baroların bölünmesinin fikrinin Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısına ihanet olduğunu ifade eden Bakan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Baroların bölünmesi, çoklu baro ilk sizin fikriniz değil. Hep ‘FETÖ’ falan deniyor ama FETÖ'den önce, yüz yıl önce emperyalistler İstanbul’un işgalinde baroları bölmeyi düşündüler. Yüz yıl sonra siz onu gerçekleştiriyorsunuz. Etnik kimliğine göre, inancına göre, siyasal düşüncesine göre barolar oluşacak. Yani çoklu baro sistemi Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısına ihanettir! Baro başkanları sadece adaleti, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmuyor, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısını savunuyor. Baro başkanı arkadaşlarımız vatan savunması yapıyor, biz de burada muhalefet milletvekilleri olarak vatan savunması yapıyoruz.”

 
İzmir'de Ayasofya için şükür namazı...
 
Karşıyaka’da Yazıcıoğulları imzaladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Engin Özkoç isyan etti: Allah belanızı versin!
CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya’da meydana gelen iki havai ...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan'ın gidici olduğunu biliyorum...'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'de barolara ilişkin yapılması tartışılan ...
CHP'ye İzmir'de büyük tuzak!
CHP'ye İzmir'de büyük tuzak!
 
Başkan Sandal'a eleştiri yağmuru... "UMUT GÖRÜNMÜYOR"
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, basın toplantısı düzenleyerek ...
Meclis'te bir ilk! Bahçeli, İYİ Parti'nin önerisine kabul oyu verdi
TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün 'Denizli'de ...
Bahçeli’den ‘çoklu baro’ açıklaması!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Görüşülen çoklu baro kanun teklifiyle ...
 
Cami provokasyonuna sert tepki! ALÇAKÇA SALDIRI
İzmir'de Çav Bella ve Yuh Yuh ile başlayıp Müslüm Gürses şarkısıyla süren ...
Akşener: Yazıklar olsun size...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında ...
Kemalpaşa'ya üniversite müjdesi
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Demokrasi Üniversitesi tarafından, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri