ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
9 Mart 2024 Cumartesi - 09:53

CHP'li Mutlu kadınlarla alana indi...

CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde evde, işte ve sokakta kadınlarla bir araya geldi. 8 Mart finalini Feminist Gece Yürüyüşü ile yapan Mutlu'nun elinde taşıdığı "Belediyeyi yönetirim bulaşığı karışmam" yazılı döviz büyük beğeni topladı.

CHP li Mutlu kadınlarla alana indi...

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde mücadele ve dayanışmayı büyütmek için kadınlarla birlikte alanlara indi. Güne tekstil atölyesinde çalışan kadınları ziyaret ederek başlayan Mutlu, ardından DİSK Genel İş Sendikası İzmir Kadın Komisyonları tarafından Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca düzenlenen yürüyüşe katıldı. Bir sonraki durağı 1. Kadriye Mahallesi olan Mutlu, midye dolma üretimi yapan emekçi kadınlarla bir araya geldi. Konak Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Ege Kadın Buluşması'nın düzenlediği 'Kadın Dayanışma Zinciri ve Yürüyüşü' etkinliğine de katılan Mutlu, bir sonraki durağı olan Boğaziçi Mahallesi'nde kadınlarla ev buluşması gerçekleştirdi. Buluşmanın ardından Başkan Adayı Mutlu, Alsancak semtinde kadınlara karanfil dağıttı. Son olarak Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılan Mutlu'nun elinde taşıdığı "Belediyeyi yönetirim bulaşığı karışmam" yazılı döviz büyük beğeni topladı.

TEKSTİL İŞÇİSİ KADINLARA KARANFİL DAĞITTI

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tekstil atölyesinde çalışan kadınlarla bir araya geldi. Egedeniz Tekstil'i ziyaret ederek birimleri gezen Mutlu, kadın çalışanlara karanfil dağıttı. Emekçi kadınlarla daima dayanışma içerisinde olacaklarını vurgulayan Mutlu, "Yeni dönemde özel sektör ile iş birliklerini çok önemsiyoruz. Çünkü istihdam sorunu sebebiyle belediyelere binlerce CV geliyor. Yerel yönetimler bu sorunu tek başına çözemez. Yeni iş olanakları yaratmamız gerekiyor. Sizlerin ihtiyacı olan insan gücünü yetiştirmek istiyoruz. Kadınlar için güvenceli iş olanakları yaratılmalı" dedi. Ziyaret sonunda Mutlu'ya Konak Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından tamamen geri dönüşüm malzemelerinden yapılan bez çanta ve çeşitli ürünler hediye edildi.

DİSK'Lİ KADINLARLA YÜRÜDÜ

Başkan Adayı Mutlu, daha sonra DİSK Genel İş Sendikası İzmir Kadın Komisyonları tarafından Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca düzenlenen yürüyüşe katıldı. "Şiddete, sömürüye, yoksulluğa karşı sokaklardayız” yazılı pankartın arkasında yürüyen Mutlu, "Yaşasın kadın dayanışması", "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz" ve "Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa" sloganlarına eşlik etti.

MİDYECİ KADINLARI ZİYARET ETTİ

Bir sonraki durağı 1. Kadriye Mahallesi olan Mutlu, midye dolma üretimi yapan Mardinli emekçi kadınlarla bir araya geldi. İmalathanelere ziyaretler gerçekleştiren Mutlu, kendisini zılgıtlarla karşılayan kadınlara karanfil dağıttı ve günlerini kutladı. İkram edilen midye dolmalardan da tadan Mutlu'ya kadınlar, "Gönlümüzün mimarı olacaksınız" sözleriyle destek verdi. Misafirperverlikleri için kadınlara teşekkür eden Mutlu, "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bugün bizim günümüz. Konak'ta hep birlikte yan yana omuz omuza yürüyeceğiz. Benim kapım herkese açık. Ben belediyeciliği biliyorum, çok çalışmaya geliyorum. Kadınlar hem evde hem işte çok çalışıyor. Kadınların hakkı ödenmez. Bu dönem sizlerin yükünü azaltmak için kreşler ve bakım evleri açacağız. Gönlünüzde yüreğinizde hangi parti olursa olsun oylarınızı istiyorum" ifadelerini kullandı. Ziyaretin sonunda kadınlarla fotoğraf çekilen Mutlu, coşkulu karşılamadan dolayı kadınlara Kürtçe teşekkür etti.

ALANLARDA DAHA ÇOK BİRLİKTE OLACAĞIZ

8 Mart mesaisinde kadınlarla buluşmayı sürdüren Başkan Adayı Mutlu, Konak Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Ege Kadın Buluşması tarafından düzenlenen 'Kadın Dayanışma Zinciri ve Yürüyüşü' etkinliğine katıldı. Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleşen etkinlikte Konak Belediye Başkanı Abdül Batur tarafından karşılanan Mutlu, etkinlik alanına kadınların yoğun ilgisi eşliğinde yürüdü. Programda yaptığı konuşmasına kadınları selamlayarak başlayan Mutlu, "Sevgili kız kardeşlerim... Sizlerle 8 Mart'larda hep alanlardaydık. Bugün yine bir aradayız. Değerli Başkanım Abdül Bey'e, Konak ve kadınlar için yapmış olduğu çalışmalar için teşekkür ediyorum. Konak Belediyesi'nin yaptığı kadın çalışmalarını kesintisiz devam ettireceğiz. Kadınlar sokakta, evde ve işte; eşit, adil, haklarını arayan ve haklarına kavuşan yepyeni bir 5 yıl yaşayacak. Bu ülke hala bir umudu taşıyabiliyorsa, hala her şeyiyle teslim olmadıysa bunu kadınların direncinr ve haklarımızı sokaklarda ne pahasına olursa olsun aramamıza borçlu olduğumu düşünüyorum. İstanbul Sözleşmesi yaşatır, nafaka hakkımızı kimse elimizden alamaz. Toplumsal cinsiyet eşitliği, Konak'ın her kılcalına yerleşecek. İzmir’in kadınları gücünü göstermeye devam edecek. Sesimizi yükselteceğiz. Erkek şiddetine karşı mücadelemize devam edeceğiz, haklarımızı ve kazanımlarımızı kaybetmemek için alanlarda daha çok birlikte olacağız" diye konuştu.

HEP YANINDA OLACAĞIM

Mutlu'dan övgü dolu sözlerle bahseden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise "Sayın Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun bizden sonra bu süreci en güzel şekilde yürüteceğine bütün kalbimle inanıyorum. Kendisinin hep yanında olacağım. Tebrik ediyorum şimdiden" diye konuştu. Batur, Mutlu'nun elini havaya kaldırarak birlikte zafer pozu verdi. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen yürüyüşe de katılan Mutlu, etkinlik sonunda kadınlarla birlikte mor balon uçurdu.

BOĞAZİÇİ'NDE KADINLARLA EV BULUŞMASI

Daha sonra Mutlu, Boğaziçi semtinde ev ziyareti gerçekleştirdi. Civarda yaşayan kadınların yoğun katılımıyla gerçekleşen buluşmada Mutlu, bölgeye yönelik taleplere kulak verdi. Önümüzdeki 5 yıl boyunca en çok kadınlara dokunacaklarını dile getiren Mutlu, "Kadınları çok önemsiyoruz. Yenı dönemde kreş, spor alanları, semt merkezleri, sosyal tesis ve park gibi talepleri yerine getireceğiz. Amacımız tüm mahallelere eşit hizmet götürmek. Mutlaka Halk Günleri düzenleyeceğiz. Herkes gelsin derdini anlatsın istiyoruz. Sokaklara zaman ayırmamız gerektiğini çok iyi biliyorum. Sizden isteğim kuracağımız mahalle meclislerinde aktif olmanız" dedi. Ev buluşmasının ardından Başkan Adayı Mutlu, Alsancak semtinde kadınlara karanfil dağıtımı gerçekleştirdi.

FEMİNİST GECE YÜRÜYÜŞÜ'NE KATILDI

Mutlu son olarak, "Gücümüzü birbirimizden gücümüzü feminizmden alıyoruz" şiarıyla düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü'ne katıldı. Yüzlerce kadının katılımıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde gerçekleşen coşkulu yürüyüşte, Mutlu'nun elinde taşıdığı "Belediyeyi yönetirim bulaşığı karışmam" yazılı döviz büyük beğeni topladı. Mutlu, "Kadın cinayetleri politiktir", "Yaşasın kadın dayanışması", "Dünyayı yerinden oynatacağız" ve "Kadınlar yürüyor, mücadelemiz büyüyor" sloganlarına da yüksek sesle eşlik etti.

 
Bornova’da kadın dayanışması
 
Emekçi kadınlar için İlkay Akkaya konseri....
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saygılı’dan 'İzmir Mitingi’ne davet...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
Erdoğan'dan 31 Mart açıklaması: Benim için final!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Benim için ...
CHP Urla'da görkemli seçim ofisi açılışı...
CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan’ın seçim ofisi yoğun katılımla ...
 
Hamza Dağ'dan CHP seçim ofisine ziyaret...
Cumhur Ittifaki İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim ...
Burcu Köksal’dan flaş 'DEM Parti' açıklaması
Ayrımcı 'DEM Parti' çıkışıyla siyaset gündemine oturan Afyonkarahisar ...
Batur’dan Mutlu ve Tugay’a destek çağrısı...
Konak’ta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamalarında konuşan Konak ...
 
Hamza Dağ 'Kadın ve Aile' projelerini tanıttı...
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 8 Mart ...
Karaburun Meclisi'nde dikkat çeken çağrı.... ''Yarımada'nın geleceğine sahip çıkın''
Karaburun Belediye Meclisi 2019-2024 dönemi son meclis toplantısı yapıldı. ...
Özgür Özel, İzmir'e geliyor!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 12 Mart’ta İzmir’e gelecek. Özel iki gün ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri