ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
8 Mart 2024 Cuma - 16:50

Hamza Dağ 'Kadın ve Aile' projelerini tanıttı...

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İzmirli kadınların hayatını kolaylaştıracak, kadınların hayatın her alanın var olmasını sağlayacak ‘’Kadın ve Aile’’ projelerini tanıttı.

Hamza Dağ  Kadın ve Aile  projelerini tanıttı...

İzmir’de bir otelde düzenlenen ‘’Eşsiz İzmir Kadın ve Aile Lansmanı’’na Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı ve çok sayıda kadın katıldı. Lansman öncesi, farklı meslek gruplarından kadınların katıldığı ‘’Kadın ve Aile’’ konulu Çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştay’ dan çıkan sonuç raporu katılımcılara okundu.

İzmir’e yeni bir hikâye yazmak için yola çıktıklarını ve bu yolda asli yol arkadaşları olarak kadınları gördüklerini vurgulayan Hamza Dağ, ‘’ Bizim hedefimiz, İzmir’in meselelerini hızlı bir şekilde çözerek şehrimizi layık olduğu şehircilik yapısına kavuşturmaktır. Bu hedefin gerçekleşmesindeki temel unsurlardan biri ise, kadınlardır. Biz, kadınların mutlu olduğu, ürettiği, her sahada kendisine alan bulduğu bir İzmir hayal ediyoruz.’’ dedi.

‘’Projelerimizi 5 ana başlıkta topladık’’

“Neler yapabiliriz’i İzmir’in kadınlarına sorduklarını aldıkları cevaplar üzerine taleplerin ve ihtiyaçların tespit edildiğini söyleyen Dağ, ‘’Amacımız, İzmir’imizi mutlu, yaşanabilir, konforlu bir şehir kimliğine kavuşturmaktır. Konfordan kastım, hayatın her alanında var olan kadınlarımızın hayatını biraz olsun kolaylaştırabilmektir. Bu amacın, kadınların fikirleri ve dokunuşlarıyla çok daha kolay bir şekilde ulaşılabilir bir amaç olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, eğitimde, istihdamda, sosyal faaliyetlerde, tarımda ve kadının olduğu her yerde İzmir’in eşsiz kadınlarının hayatını kolaylaştıracağımız projelerimizi 5 ana başlıkta topladık.’’ İfadelerini kullandı.

‘’Kadınlara, sosyal hayata katılmaları için bir fırsat sunacağız’’

Hamza Dağ, ‘’Kadınlara birçok alanda eğitim fırsatları sunmak, büyükşehir olarak önceliklerimizden biri olacak. Bu kapsamda hangi iş kolunda olursa olsun şehrimizin hanımefendilerine mesleki eğitimler sunarak çalışma hayatlarını kolaylaştıracak, işlerinde daha yetkin hale gelmelerini sağlayacağız. Kuracağımız istihdam merkezleri sayesinde iş arayan kadınlarımıza destek verecek, personel ihtiyacı olan kurum ve firmalar arasında köprü olacağız. Kadın ve Çocuk Yaşam Merkezlerimizle İzmirli kadınlara çocuklarıyla birlikte sosyalleşebilmeleri amacıyla içerisinde kreş de bulunan yaşam merkezleri kuracağız. Böylelikle evlatlarını bırakamadığı için spor ve kültürel aktivitelerde bulunamayan kadınlara, sosyal hayata katılmaları için bir fırsat sunacağız.’’ dedi.

“Anne İzmirim Kart” sayesinde kadınların, kamu kurumlarımızın sosyal imkânları ve özel sektörün sunduğu hizmetlere, özel avantajlarla ulaşabilecek, evlatlarının eğitim ve seyahat takiplerini yapabileceklerini ifade eden Hamza Dağ, ‘’ Yeni evlenecek olup sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı çiftlerimize çeyiz ve düğün hediyesi vereceğiz. 5 yıl içinde inşa edeceğimiz 50 bin sosyal konutta hiç evi olmayan yeni evli çiftlerimize öncelik verecek, özel kontenjan açacağız.’’ dedi.

‘’Eğitim ve kişisel gelişimde benzeri görülmedik projeler hazırladık’’

6 yaşından üniversite son sınıfa kadar çocukların ve gençlerin eğitim ve öğretim hayatlarına destek olacaklarını söyleyen Dağ,’ İzmir’in birçok bölgesine okul öncesi de dahil olmak üzere ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi alan evlatlarımızın faydalanabileceği, bilimsel çalışmalar ve deneyler gerçekleştirebileceği Bölgesel Küçük Bilim Merkezleri açacağız. Çocuk üniversiteleri kurarak, çocuklarımızın ilk yaşlarda yeteneklerini keşfedecek ve ailelerimize rehberlik hizmeti sunacağız. En kıymetli hazinemiz olan çocuklarımızın güvenliği ve sağlığı için Milli Eğitim Bakanlığımızla anlaşarak belediye bünyesinden her okula güvenlik ve temizlik görevlileri temin edeceğiz.’ İfadelerini kullandı.

Aynı zamanda, Ailesinde özel gereksinimli bir ferdi bulunan vatandaşların seyahat etme, acil durum gibi nedenlerle bunları emanet edecekleri, “Mola Evleri” kuracaklarını ve Özel gereksinimli vatandaşlarımızın hareket kabiliyetlerini artırabilmek, fiziksel ve ruhsal anlamda kendilerini daha iyi hissedebilmelerini sağlamak için “Yaşam Becerileri Geliştirme Köyü” projemizi bir an evvel başlatacaklarını ekledi.

Yaşlı ve emeklilerinde unutulmadığı projelerde, Hamza Dağ, “Akıllı Saat Uygulaması”yla özellikle evlerinde yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç olan yaşlı vatandaşların sağlığını anlık olarak takip edecek, acil durumlarda büyüklerin yardımına koşacaklarını ifade etti.

 

 
Kılıçdaroğlu'ndan Portakal'a sert yanıt!
 
Batur’dan Mutlu ve Tugay’a destek çağrısı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun Meclisi'nde dikkat çeken çağrı.... ''Yarımada'nın geleceğine sahip çıkın''
Karaburun Belediye Meclisi 2019-2024 dönemi son meclis toplantısı yapıldı. ...
Özgür Özel, İzmir'e geliyor!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 12 Mart’ta İzmir’e gelecek. Özel iki gün ...
CHP Adayı Ünsal: Karşıyaka, kadın haklarının neferi olmaya devam edecek!
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, 8 Mart Dünya Emekçi ...
 
CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, projelerini tanıttı
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Aliağa İlçe yönetimi, kadın ve gençlik ...
Kocaoğlu, Foça'da sahaya indi: Mal satarak belediye başkanlığı yapılmaz!
İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire'nin ardından ...
Başkan Kırgöz’e dede ocağı Kıratlı’da zeybek sürprizi
Yerel seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP’li Dikili Belediye Başkan ...
 
Demokrat Parti'de şok istifa
DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, görevinden istifa ettiğini duyurdu. ...
Başarır'dan Önal'a destek ve Bayraklı çıkarması
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Bayraklı'ya gelerek CHP Belediye ...
CHP Lideri Özel, Bilecik'te konuştu: 'Onların ittifakının adı korku ittifakı'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Onların ittifakının adı korku ittifakı, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri