ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3377
    Dolar
  • Euro
    35,1323
    Euro
  • Altın
    2.305,740
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
4 Nisan 2020 Cumartesi - 16:28

CHP'li Yücel'den Soyer ve DEÜ cevabı... ''AKP'ye rağmen dayanışma''

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanlarının konaklama ihtiyacı için yurt kiralamak isteyen ancak rektörlükten olumsuz yanıt alan ve buna tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik AK Parti cephesinden gelen eleştirilere yanıt verdi. Yücel, "Devletin Malı Deniz diyerek devletin tüm malını eşe, dosta, damada ve yandaşa satanlar, bize söz söylemeden önce 10 kere düşünsün. AKP'ye rağmen dayanışmaya devam edeceğiz" dedi

CHP li Yücel den Soyer ve DEÜ cevabı...  AKP ye rağmen dayanışma

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Dokuz Eylül Hastanesi polemiği ve hükümetin CHP'li belediyelerin bağış kampanyalarını engelleyen genelgesini eleştirdiği için AK Parti'nin hedefi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e sahip çıktı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin tepkisine yanıt veren YÜcel, "Devletin malı deniz diyerek devletin tüm malını eşe, dosta, damada ve yandaşa satanlar, bize söz söylemeden önce 10 kere düşünsün” dedi.

Yücel açıklamasına şöyle devam etti: "AKP İzmir il başkanı ve İzmir milletvekillerinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve onun üzerinden partimize bir saldırısı var. Aslında Sayın Soyer’in de, bizim de gündemimiz de İzmir halkının salgından daha az etkilenmesi ve AKP’ye rağmen dayanışmayla ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderilmesinden başka bir şey yok. Böylesine dayanışma içinde olunması gereken günlerde, siyaseten polemiklerin içine girmek, ne Sayın Soyer’in ne de bizlerin tarzı değil. Ama AKP’li yöneticilerin İzmir Büyükşehir Belediyemize gayrımenkul sattığı iddiasıyla yüklenmelerini tam bir aymazlık olarak gördüğümü belirtmek isterim. İnsan önce bir aynaya bakar. Memleketin fabrikalarını 1 yıllık karlarına satan, Askeri sırlarımızla birlikte Tank-Palet fabrikasını Katar’a elleriyle teslim eden, Ensar, Türgev  ve birçok cemaat ve yandaş vakıflara milletin malını, vergilerle toplanan parasını, en değerli arazilerini ve tesislerini adeta peşkeş çeken, 15 Temmuz Şehitleri ve  yaşanan depremler için toplanan bağışların nerede olduğunun hesabını veremeyen bir anlayış, lütfen bizlere söz söylerken 10 kere düşünsün. Biz AKP’nin “Devletin malı deniz” diyerek, eşe, dosta, damada ve yandaşa verdiği, ülkenin soyup soğana çevrildiği bir süreci yaşarken,   AKP’nin engellemelerine rağmen İzmir halkı için geceli gündüzlü çalışan bir büyükşehir belediye başkanına iftira atılması,  ancak gürültü çıkararak kendi suçlarını bastırmak ve eksikliklerini kapatmak olur. Bu tür çıkışların, millet nezdinde bir karşılığı olduğu doğrudur. Ama bu karşılık 31 Mart’ta da görüldüğü gibi, hep AKP’nin aleyhine işlemiştir. Halkımız kimin gürültü çıkararak suçunu örtbas etmeye çalıştığını çok iyi görmektedir. Her şeye rağmen partimizin ve Sayın Tunç Soyer’in tek gündemi, halkımızın sağlığı ve ihtiyaçlarıdır. Bu dönemde siyaseten rant sağlama girişimlerini milletimiz unutmaz ve gerekli dersi de sandık koyulduğunda verir. Her ne kadar açıklamaya muhtaç olmasa da, Sayın Soyer’in hesabı sorulur dediği şey de tam anlamıyla budur. Zamanı gelince bu engellemelerin, salgınla mücadeleyi bırakıp CHP’nin yardım çalışmalarını engellemenin hesabını, halk size sandıkta sorar."

SOYER’E TEŞEKKÜR EDECEKLERİNE RANT PEŞİNDELER

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanları için kiraladığı yurt ve otelin, rektörlük tarafından istenmeyerek ret edilmesi tartışmalarıyla ilgili de konuşan Yücel “Yaşanan olay tam anlamıyla bir skandaldır. Üniversite rektörü tam bir nezaketsizlik örneği göstermiş ve aklınca siyaseten yaranma derdinde olduklarına kendini beğendirme derdine düşmüş, üniversite hastanesinde salgınla mücadele eden tüm sağlık görevlilerinin sağlığını hiçe saymıştır. Bizlere ulaşan doktorlarımız ve sağlık görevlilerimiz bu otel ve yurda ihtiyaç olduğunu, istedikleri halde kendilerine konaklama yeri sağlanmadığını birçok kez ilettiler. İşte bu ihtiyacın karşılanması için böylesine büyük bir dayanışma örneği gösteren büyükşehir belediye başkanımız adeta doktorlarımızın, sağlık görevlilerinin sağlığını düşündüğü ve bu yönde karşılıksız bir destek verdiği için AKP ve rektörlüğünü unutup AKP’li bir yönetici gibi davranmaya devam eden bir rektör tarafından linç edilmek isteniyor. Bu kafayı, bu kini, bu kutuplaşma arzusunu anlamak mümkün değil. Tüm bunlar AKP’nin ve ona yaranma derdinde olanların, İzmirli duruşuna sahip olmamasının, İzmirliler ile bir bağ kuramamasının sonucu. Bir an için bile rektörün söylediğinin doğru olduğuna inanalım. Diyelim ki, şu an ihtiyaç yok. Böylesine büyük bir dayanışma örneği sergileyen Tunç Soyer’e en azından bir teşekkür ederek, “şu an ihtiyacımız yok ama salgının ilerleyen günlerinde olabilir” demek bu kadar mı zor. Bu yurt ve oteli kullanılıp, rektörlüğün diğer otelindeki yoğunluk azaltılsa, doktorlarımız daha ferah, odaların arasında mesafe olacak şekilde hijyenik bir ortamda konaklasa, daha mı kötü yani? Aslında siyaset yapacağız, rant sağlayacağız, makamlardaki yerimizi sağlama alacağız diyen bu kafadakiler İzmir’e, dayanışmamıza ve sağlık çalışanlarımıza büyük bir kötülük yapıyorlar. Ve tüm bunlara rağmen halen bir yanlışın peşinden koşmaya, konuşmaya devam ediyorlar. Gerçekten çok yazık” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, “AKP’ye ve temsilcilerine düşen iş; Yapılan eleştirileri dinlemek, ortaya koyulan eksikleri gidermek ve dayanışma için çabalayan herkesle iş birliği yapmaktır. Başka türlüsünün halkımıza ve salgınla ortak mücadelemize en ufak bir katkısı yoktur” diyerek sözlerini tamamladı.

 
CHP’li siyasetçi koronavirüsten yaşamını yitirdi
 
Sosyete pazarında önlemlere uyuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversite polemiğine MHP de katıldı... "Önce Karşıyaka'daki çöpleri toplayın"
İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanlarının ...
CHP'li Sertel'den çağrı... "Askerlerimiz sağ salim evlerine ulaştırılsın"
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, büyükşehirlere giriş çıkış yasağının ...
CHP'li Sındır'dan 'Gıda krizi' uyarıları...
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Türkiye’yi etkisi altına alan ...
 
CHP'li isim koronavirüsten hayatını kaybetti
SHP eski Milletvekili ve CHP İstanbul eski İl Başkan Yardımcısı Kenan ...
Kılıçdaroğlu: Bilim Kurulu kararlarına uyulmadı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de katıldığı canlı yayında iktidarın ...
CHP'li Kılıç'tan tepki... Sağlıkçılara 'Korona' eziyeti!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, AK ...
 
Güzelbahçe'de sevimli dostlar unutulmadı
CHP Güzelbahce İlçe Örgütü sokak hayvanlarını unutmadı. İlçe ve kadın ...
İşsizlik Fonu çar çur edilmeseydi...
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan yardım kampanyasıyla ilgili ...
AK Parti'den 30 ilçede özel çalışma...
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, 30 ilçe teşkilatında kurulan whatsapp ve ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri