ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3257
    Dolar
  • Euro
    35,0767
    Euro
  • Altın
    2.306,870
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
16 Eylül 2020 Çarşamba - 11:48

Can verenlere can verdiler!

İzmir Kent Hastanesi’nde karaciğer yetmezliği çeken İlhan Yılmaz'a (59) oğlu Sefa Osman Yılmaz (26), siroz hastası Ayşen Özet'e (57) ise kızı Sıdıka Köse (37) karaciğerlerinden parça vererek can aşısı oldu. Nakillerinin ardından hem hastaların hem de onları yeniden hayata bağlayan çocuklarının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Can verenlere can verdiler!

Karşıyaka ilçesinde yaşayan İlhan Yılmaz, 2 yıl önce diş etlerindeki kanama görülünce, eşi Nilüfer (55) ve oğlu Sefa Osman Yılmaz ile kızı Merve Demiral'ın ısrarıyla hastaneye gittiğinde karaciğerinde siroz geliştiğini öğrendi. Tanının konulmasıyla hayatı değişen Yılmaz için kötü günler başladı. Doktor takibi ve ilaç tedavileriyle yaşamını sürdüren Yılmaz'a, bir süre sonra karaciğer kanseri tanısı kondu. Nakil kararı verilmesi üzerine Yılmaz, İzmir Kent Hastanesi'ne başvurdu. Gönüllü olan oğul Yılmaz'ın donör olabileceği belirlendi. Yılmaz'a 1 Eylül 2020'de gerçekleşen operasyonla oğlu Sefa Osman'dan alınan karaciğer dokusu nakledildi.

Oğlunun donör olmasını hiç istemediğini belirten İlhan Yılmaz, "Kardeşlerim de gönüllü oldu, ancak yaşları nedeniyle verici olamadılar. Çocuklarımın verici olmasını vicdanım kabul etmedi. Onları üzmek istemedim ama bana söz hakkı tanımadılar. Oğluma, doktorlarıma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Babasına hiç düşünmeden verici olduğunu belirten Sefa Osman Yılmaz da, “Bundan doğal ne olabilir ki, bu benim için büyük bir onur ve mutluluk" dedi.

İKİ ÇOCUK ANNESİ KIZINDAN NAKİL  

8 yıl önce trombosit eksikliği nedeniyle hastanelik olup siroz tanısı konulan, yıllarca ilaç tedavisi gören 2 çocuk, 3 torun sahibi Ayşen Özet'in sağlığı birkaç ay önce bozulmaya başladı. Son günlerde sık sık hastaneye kaldırılan Özet, nakil için Kent Hastanesi'ne başvurdu. Bilinç kaybı yaşayan ve son döneme girdiği belirlenen Ayşe Özet için tüm aile fertleri gönüllü oldu. Ayşe Özet'in kızı 2 çocuk annesi Sıdıka Köse'nin uygun donör olduğu belirlendi. 2 Eylül'de yapılan nakille, Ayşe Özet için yeni bir hayat başladı.

Kızının kendisine hayat verdiğini belirten Ayşen Özet, "Bu öyle bir durum ki; anlatmaya söz yetmez. Sen ona kıyamıyorsun, o sana kıyamıyor. Yoğun bakımda gözlerimi açtığımda sorduğum ilk şey kızımdı, iyi olduğunu öğrenmek dünyalara bedeldi" dedi.

Yağız (5) ve Bulut (3) isimli iki oğlu olan Sıdıka Köse ise, "Bizim sevincimiz anneme donör olabileceğim belirlenince başladı. Çünkü donör aramak zorunda kalmayacak, zaman kaybetmeyecektik. Annem için geri sayım bitmek üzereydi, bu nakil olmasaydı elimizden kayıp gidecekti. Hiç tereddüt etmediğim gibi eşimin de bir itirazı olmadı, çünkü bu bir insanlık, evlatlık göreviydi. Onun hayata döndüğünü görmenin mutluluğunu anlatacak kelime yok" diye konuştu.

İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Murat Kılıç ise Opr. Dr. Cahit Yılmaz, Opr. Opr. Dr. Rasim Farajov, Opr. Dr. Zaza Iakobadze'den oluşan ekibin gerçekleştirdiği nakillerle ilgili şunları söyledi:

"Maalesef sirozun tedavisi karaciğer nakliyle mümkün. Hastamız İlhan Yılmaz'ın karaciğerinde ayrıca tümör vardı. Oğlundan gerçekleşen nakille kanserden de kurtuldu. Hastamız Ayşen Özet'in genel sağlık durumu bozulmuş, bize geldiğinde bilinci kapalıydı. Zaman kaybetmeden nakil olması gerekiyordu, kızının verici olabilmesi onun için de büyük şans oldu. Hastalıklı organı kızının sağlıklı karaciğeriyle değişince genel durumu da kısa sürede düzeldi. Karaciğer nakillerinin ardından hem hastaların hem de evlatlarının sağlık durumları iyi ve hepsi büyük sevinç, mutluluk yaşıyor."

 
Venezuela ABD uçağını vurdu
 
Karşıyaka'dan İstanbul Sözleşmesi'ne evet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçak nargile tütününe geçit yok!
İzmir'de bir otomobilde 350 kilogram kaçak nargile tütünü ele geçirildi
FETÖ'cüler sürat teknesiyle Yunanistan'a kaçıyordu!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde sürat teknesiyle Yunanistan'a kaçmaya çalışan, ...
İzmir'de jandarmadan sıkı denetim!
İzmir'de jandarma ekiplerince 25 ilçede gerçekleştirilen trafik denetimlerinde ...
 
Geçen ay İzmir'de satılan konut sayısı belli oldu
Ajans Press’in, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden elde ettiği ...
Şerafettin Bey'in tarihi kılıcı sır oldu
İzmir'in kurtuluş tarihi 9 Eylül 1922'de kente askerleriyle giren ilk ...
Hayırlı evlatlar!
İzmir’de karaciğer yetmezliği ve kanseri nedeniyle nakil olması gereken ...
 
Cinsel istismara 'büyü' kılıfı!
Fatih Nurullah takma adını kullanan Uşşaki tarikatından Eyüp Fatih Şağban'ın ...
Oynarken girdiği çöp kutusunda sıkıştı!
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde çöp kutusuna sıkışan çocuk, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
Prof. Dr. Çilingiroğlu aşı için tarih verdi!
Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, koronavirüs salgınına dair açıklamalarda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri