ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5350
    Dolar
  • Euro
    34,8608
    Euro
  • Altın
    2.440,970
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
22 Eylül 2023 Cuma - 11:37

Depremzedeler tahliye ediliyor... İzmir'deki askeri kamp Katarlılara mı satılıyor?

6 Şubat Maraş depreminde evlerini kaybeden depremzedelere, Mart ayından bu yana ev sahipliği yapan İzmir “Özdere Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı” askeri kamp alanının Katarlılara satılacağı iddiaları Meclis gündemine taşındı. Kampın duvarlarına “depremzedelerin tahliyesi için son gün 22 Eylül” yazısı asıldı. 

Depremzedeler tahliye ediliyor... İzmir deki askeri kamp Katarlılara mı satılıyor?

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Deniz Yücel, “İzmir Özdere Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı askeri kamp alanı, Mart 2023’ten bu yana yakınlarını kaybeden ve evsiz kalan depremzedelere ev sahipliği yapmaktadır. Bu tesisin satılacağı iddiaları, burada konaklayan depremzedeler tarafından da kaygı ile takip edilmektedir. Öte yandan bugün depremzedelerin tahliyesi için son gün olduğu bilgisini aldık. Depremzedelere ‘sizi bu kampa yerleştirirken resmi yazı vermedik ki çıkarırken de verelim’ açıklaması yapıldığı bilgisine ulaştık. Hasarsız veya az hasarlı eve sahip olanlara, talep etmeleri halinde 6 ay boyunca aylık 3 bin lira yardım yapılacağı söylenmiş. Fakat resmi yazı olmadığı için başvuru yapamıyorlar, AFAD’a başvuranlardan bu parayı alabilen henüz olmamış. Kaldı ki alsalar dahi 3 bin lira ile kira mı ödenir?” dedi.

ÖNERGEYE BAKANLIKTAN ALAKASIZ CEVAP
CHP’li Deniz Yücel, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından cevaplandırılmak üzere verilen soru önergesinde tek bir soru sordu. “İzmir Özdere Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı askeri kamp alanının Katarlılara satılacağı doğru mudur?” sorusuna Bakan Yaşar Güler’den “Özdere Özel Eğitim Merkezi Komutanlığının bulunduğu arazinin mülkiyeti Hazineye ait olup Bakanlığımıza tahsis edilmiştir ve askeri maksatla kullanımına devam edilmektedir” cevabı geldi. Fakat, Katarlılara satılıp satılmayacağı sorusuna cevap verilmedi. “Herhangi bir satış söz konusu değilse neden depremzedeler tahliye ediliyor?” sorusunu soran Yücel, sözlerine şöyle devam etti:

YEŞİL VE MAVİNİN BULUŞTUĞU CENNET…
“Söz konusu askeri kamp alanı, İzmir şehir merkezine yakın, yıllardır Türk Silahlı Kuvvetleri Mensuplarının ve ailelerinin tatil yaptıkları, çeşitli eğitimlerin yapıldığı denize sıfır, çam ağaçları arasında yeşil ve mavinin birbirine sarıldığı bir yer… Son derece değerli bir arazi üzerinde kurulu olan bu tesisin, Katarlılara satılacağı iddiaları İzmir kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratmaktadır. Özdere’deki askeri kampın Katarlılara satılması, şüphesiz bu alanda yapılaşma ve yoğunluğu arttıracak, kıyılarımıza ve arazinin bulunduğu alan ile çevresine, geri dönüşü olmayacak şekilde zarar verecektir”

TANK PALET İHANETİ YETMEDİ Mİ?
Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri Mensupları için bu ve benzeri tesislerin manevi olarak başka bir anlam taşıdığına da dikkat çeken Yücel, sözlerine şöyle devam etti:

“Yıllarını vatanın ve milletin birlik ve beraberliğine adamış, Türk ordusunun her kademesinde görev yapan kahramanlarımız için bu ve benzeri tesisler manevi olarak başka bir anlam taşımaktadır. Bu vatan için bedel ödeyen silahlı kuvvetler mensuplarımız unutulmamalı ve istekleri yok sayılmamalı. Şehit ve gaziler vurulunca değil, unutulunca ölür. Askeri tesisler, onların rahatça nefes aldıkları sosyal yaşam alanlarıdır. Orada kendilerini evinde gibi hissediyorlar. AKP İktidarının yanlış ekonomi politikaları sonucunda askeri alanların yabancılara satılması iddiası ivedilikle açığa kavuşturulmalıdır. Askeri hastanelerin satılmasını güçlükle kabul ettirdiler şimdi de askeri tesisleri satıyorlar. Tıpkı ortada meşru hiçbir sebep yokken yerli ve yabancı yandaşlara devredilen Tank Palet Fabrikası gibi… Dünyada, kendi ordusunun hizmet birimlerini yabancılara tahsis eden ya da kiralayan başka ülke yoktur.”

BU KARAR HEM TSK MENSUPLARINI HEM DEPREMZEDELERİMİZİ ÜZER
“Ayrıca uzun yıllardır TSK mensuplarına ve ailelerine hizmet veren İzmir Özdere Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı askeri kamp alanı, Mart 2023’ten bu yana depremzedelerimiz kalmaktadır. Evsiz kalan depremzedeleri buraya İzmir Valiliği yerleştirdi. Şimdi ise aynı İzmir Valiliği ’22 Eylül’e kadar buradan çıkın’ diyor. Üstelik hiçbir çözüm üretmeden ve hiçbir yol göstermeden. Tabii vermeyi taahhüt ettikleri 3 bin lirayı çözüm saymıyorlarsa…”

 

 
İzmir fuarlarıyla moda sektörüne yön veriyor!
 
Yunus Emre Kültür Merkezi ve Anaokulu’nun temeli atıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de PKK operasyonu!
İzmir'de, terör örgütü PKK/KCK/YPG'ye yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.
Kadınlar İZTO’da buluştu...
İzmir Ticaret Odası’nın yönetim kurulu, meclis ve komitelerinde görev ...
Büyükşehir personelinden acı haber geldi!
İzmir'in Konak ilçesinde 2 kişi arasında çıkan silahlı kavgayı ayırmak ...
 
Acı bilanço... İzmir'de 260 hektar küle döndü!
İzmir'in Menderes ilçesinde 16 Eylül'de çıkan orman yangınında yaklaşık ...
Soyer'den Özlale yorumu: Kuvvetli bir aday değil!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den, İYİ Parti’nin İzmir ...
Saldırı hazırlığındaki 12 terörist öldürüldü!
Milli Savunma Bakanlığı Suriye'nin kuzeyinde saldırı hazırlığındaki 12 ...
 
Ek MTV'nin iptal davasında kritik tarih belli oldu!
Anayasa Mahkemesi'nin, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni görüşeceği tarih belli oldu.
Kanlı infaz... Biri icra müdürü, diğeri avukat!
Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkan tartışma sonucu 2 kişi silahla vurularak ...
IF Wedding Fashion İzmir kapılarını açıyor
İzmir'de yapılacak Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı (IF Wedding ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri