ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
22 Eylül 2023 Cuma - 11:51

Yunus Emre Kültür Merkezi ve Anaokulu’nun temeli atıldı

Bayraklı Belediyesi'nin Yamanlar’da hayata geçireceği Yunus Emre Kültür Merkezi, Anaokulu ve Düğün Salonu’nun temeli atıldı. Başkan Sandal “Bölge halkına bir sözümüz vardı! O sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yunus Emre Kültür Merkezi ve Anaokulu’nun temeli atıldı

Kentin farklı noktalarında, vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik yaşama geçirdiği projelerle fark yaratan Bayraklı Belediyesi, Yamanlar Yunus Emre Kültür Merkezi, Anaokulu ve Düğün Salonu’nun temelini görkemli bir törenle attı. Törene Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yanı sıra; CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, Rönesans Holding yöneticileri Süha İnan, Engin Yıldırım, Yamanlar Alevi Kültür Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt, meclis üyeleri, İl ve İlçe Yöneticileri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesinde Bahar Almaç ve orkestrası mini bir konser verirken, katılımcılar dökülen ilk beton için butona birlikte bastı.

BİR ANAOKULU DAHA

Yamanlar Pazar Yeri yanındaki arazide hayata geçecek olan Yunus Emre Kültür Merkezi, Anaokulu ve Düğün Salonu Projesi, 947 metrekare alan üzerine inşa edilecek. 3 katlı kültür merkezinin içinde etkinlik alanlarının yanı sıra düğün salonu ve 4 derslikten oluşacak anaokulu da yer alacak. Bodrum katında ise konuklar için bir de otopark olacak. Kısa sürede tamamlanması hedeflenen proje, bölgenin önemli bir eksiğini kapatacak.

ŞİMDİ GÜZEL ŞEYLER YAPMA ZAMANI

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Burada daha önceden var olan tesisin, Cemevine tahsisli düğün salonunun yıkılma sürecini birlikte yaşadık. Şundan emin olun ki, o süreçte CHP’nin bir dahili yoktu! Ben öncelikle Bayraklı Belediye Başkanı olarak, yıkılan düğün salonu adına hepinizden özür diliyorum. Bu saatten sonra hiçbir Allah’ın kulu inanç merkezlerine elini uzatamayacak. Geçmişin kavgasıyla bir yerlere varamayız. Birileri gelip yıktı şimdi biz de daha iyisini yaparak bir de anaokulu kazandırarak inşaata başladık. Şimdi güzel şeyler yapma zamanı. Yapacağımız kreş, İzmir’in en güzellerinden biri olacak ve özel okullardaki donanımı buraya getireceğiz. Çocuklarımız kolejlerde hangi eğitimi alıyorsa buradaki çocuklarımız da aynı eğitimi alacak. Düğün Salonu’nu da tamamlayıp tekrar inanç merkezimize tahsis edeceğiz. Halkımıza verdiğimiz sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Temelini attığımız bu tesis tüm Bayraklı’ya hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

“GELECEĞİN ATATÜRKÇÜLERİ YETİŞECEK”

İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Bayraklı’ya kazandırılan kültür merkezi ve eğitim tesisi için Bayraklı halkını, başkanımızı ve bürokratlarımızı kutluyorum. Laik eğitim ve çağdaş, özgür düşünceyle Atatürk’ün yolunda yaratıcı yurttaşlar yetiştirmek üzere tesisin Bayraklı’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BAŞKAN SANDAL’A TEŞEKKÜR

Bayraklı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yamanlar Mahallesi Muhtarı Kemal Aydın “Yıkmak en kolayı ama yapmak daha zor ve önemli. Mahallemize yeni bir kültür merkezini daha donanımlı haliyle kazandıran başkanımıza teşekkür ediyoruz. 30 bin nüfuslu ve çoğunluğu dar gelirli ailelerden oluşan Yamanlara bu hizmetin kazandırılması son derece önemli ve anlamlı. Her zaman birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi.

Onur Mahallesi Muhtarı Hasan Aydemir “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik süreç hepimizin belini büktü. Hiçbirimiz çocuklarımızı özel okullara gönderebilecek durumda değiliz. O bakımdan buraya kazandırılan kreşimiz ve kültür merkezimiz önemli ihtiyacı karşılayacak ve yakın zamanda Onur Mahallesi’nde de bir kreş çalışması olacak. Eğitime ve ilçemize desteklerinden dolayı başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Yamanlar Alevi Kültür Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt ise “Bugün burada bu özel günde bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Biz Alevi yurttaşlar bugüne kadar kimseye biat etmedik etmeyeceğiz de. Yıkımla birlikte kaldırılan tabelanın yeniden asılması onurunu bize yaşatan başkanımız Serdar Sandal’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

 
Depremzedeler tahliye ediliyor... İzmir'deki askeri kamp Katarlılara mı satılıyor?
 
Burun estetiği kabusu oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir fuarlarıyla moda sektörüne yön veriyor!
IF Wedding Fashion, Fashion Prime ve Fashion Tech fuarlarının tanıtım ...
Sakin şehir İzmir sakin mekanına kavuştu!
Dünyanın ilk Cittaslow Metropol pilot kenti İzmir’in “Sakin Mahalle”si ...
Çeşme Festivali Akdeniz temasıyla coşkuyla başladı
Çeşme Belediyesi, “Çeşme Eylül’de başka güzel” sloganıyla düzenlediği ...
 
Efes Selçuk'ta üzüm şenliği coşkusu...
Efes Selçuk Belediyesi 24 Eylül Pazar günü Gökçealan Mahallesi’nde düzenlenecek ...
Konak’ın sultanlarından Türkiye derecesi
Türkiye Şampiyonası’nda büyük bir mücadele vererek İzmir’e ikincilikle ...
Başkan Selvitopu'dan gazi ve şehit yakınlarına ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 19 Eylül Gaziler Günü ...
 
Almanya İzmir Başkonsolosu Schröer Soyer’i ziyaret etti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, makamında Almanya’nın İzmir ...
Torbalı Belediyesi, Kariyer Ofisi ile yüzlerce kişiye iş buldu
Torbalı Belediyesi, Kariyer Ofisi projesi ile iş arayanlarla işverenleri ...
Menemen Belediyesi'nden Dünya Temizlik Günü etkinliği...
21 Eylül Dünya Temizlik Günü için Menemen Belediyesi farkındalık çalışması ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri