ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2835
    Dolar
  • Euro
    34,7646
    Euro
  • Altın
    2.396,440
    Altın
  • Bist-100
    10.248,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/28°
    ADANA
  • ANKARA
    13/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
12 Ocak 2022 Çarşamba - 22:25

Flaş karantina kararı!

Bilim Kurulu sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Omicron varyantı küresel ölçekte olduğu gibi Ülkemizde de baskın varyant haline geldi. Vaka sayıları bir önceki aya oranla yaklaşık 4 kat birden arttı" dedi. Aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verildiğini vurgulayan Koca, "Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Flaş karantina kararı!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu video konferans yöntemiyle toplandı. Aşılama ve koronavirüs mücadele ve virüsün yeni mutasyonu Omicron'un da ele alındığı toplantı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı;

*Bilim Kurulumuz bugün salgının seyri, Aşı programımız, yerli aşımız Turkovac'ın sonuçları, test politikaları, karantina ve izolasyon kuralları gündemi ile toplandı.

*Salgın hastalığın ilk gününden bugüne kadar aldığımız tüm kararlarda bilimden yana tavır koyarak ve gerçek yaşam verilerinden, sosyal hayatın gerçekliklerinden kopmadan hareket ettik. Siz vatandaşlarımızı da en kısa sürede ve en açık şekilde bilgilendirmeyi en önemli sorumluluğumuz olarak gördük.

“VAKALAR 4 KAT ARTTI”

*Omicron varyantı küresel ölçekte olduğu gibi Ülkemizde de baskın varyant haline geldi. Vaka sayıları bir önceki aya oranla yaklaşık 4 kat birden arttı. Bununla birlikte hastanelerimizde tedavi edilmesi gereken hasta sayısında yaklaşık %10'luk bir artış oldu.

*Salgının önceki dönemlerinde daha az sayıda vaka ile daha yüksek hastaneye yatışlar görüyorduk. Omicron varyantı salgının tehlikesini azaltacağa benziyor. Bu durumu ümitle bekliyoruz.

“TEDBİRLERİMİZİ ALMAYA DEVAM EDİYORUZ”

*Bunun yanında tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Salgının ilk dönemlerine kıyasla enfekte olanların daha düşük bir oranı hastaneye yatıyor olsa da hiçbir sağlık sisteminin kapasitesi sınırsız değildir.

*Vaka sayılarının çok çok yüksek sayılara ulaşması hastaneye yatış oranı düşük olsa bile yüksek sayıda yatan hastaya dönüşebilir. Bu, görmek istemediğimiz en kötü senaryodur. Mevcut gidişat ise bu kötü senaryonun değil ümit veren senaryonun gerçekleşeceğine olan inancımızı kuvvetlendiriyor.

YERLİ AŞI AÇIKLAMASI

*Aşı programımıza yerli aşımız Turkovac da eklendi. Vatandaşlarımızın kendi aşımız, kendi gücümüze olan teveccühünden son derece memnunuz.

*Bildiğiniz gibi Turkovac aşımızın Hacettepe Üniversitesinde yürütülen primer aşılama faz 3 sonuçları bugün çalışmayı yürüten bilim insanlarımızca açıklandı. Faz 3 aşamasında 1182 gönüllüden elde edilen sonuçlar kamuoyu ile paylaşıldı.

*Turkovac aşımızın karşılaştırma kolu olan Sinovac aşısından daha etkili olduğu gösterildi. Turkovac aşımızın Faz1 aşamasında 44 gönüllü, Faz 2 aşamasında 250, Faz 2b aşamasında 222 gönüllü ve Faz 3 hatırlatma dozu çalışmasında ise 4.244 gönüllüden elde edilen güvenlik verileri ile aşımız acil kullanım onayı almıştır.

*Dünya sağlık örgütü kriterleri güvenlik çalışmasının 3.000 gönüllüden fazla kişide doğrulanmış olmasını öngörmektedir. Bu bakımdan yerli aşımızın güvenli olduğu toplamda 5.942 kişilik çalışma ile teyit edildi.

*Acil kullanım onayı da bu veriler dikkate alınarak verildi. Turkovac aşımızı güvenli şekilde kullanabileceğimizi yüksek sesle söylemek konusunda kimsenin tereddütü olmamalı.

KARANTİNA KARARI

*Salgının son dönemi ile ilgili aldığımız bazı kararları bir önceki bilim kurulu toplantımızdan sonra sizlerle yazılı olarak paylaşmıştım.

*Bugünkü bilim kurulumuzda aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir. İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler.

PCR TESTİ AÇIKLAMASI

*Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır. Salgını gündemimizden çıkarmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğimizi bilmenizi isterim

 
İzmir'de öğrencilerden 'Tarikat yurtları kapatılsın' eylemi
 
145 can kaybı, 77 bin 722 yeni vaka
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de öğrencilerden 'Tarikat yurtları kapatılsın' eylemi
İzmir'de kendilerine Özgürlükçü Gençlik Birliği adını veren üniversite ...
İzmir'den seslendiler: Vergini reglimden çek...
İzmir'de Kampüs Cadıları adlı platformun üyesi kadınlar vergi dairesi ...
Doğum koçu faciası!
Ankara'da, 'doğum koçu' tarafından evde doğum yaptırılan Ö.G.'nin (41) ...
 
AK Partili başkanlara hapis cezası!
Şırnak'ta AK Parti'li üç belediye başkanı, ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla ...
Şehir Tiyatroları'na koronavirüs molası!
İzmir Şehir Tiyatroları, kentte son günlerde büyük artış yaşanan koronavirüs ...
İzmir'deki FETÖ operasyonunda son durum!
İzmir merkezli 40 ilde terör örgütü FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri ...
 
İzmirli avukatlar Dilara için ses verdi...
İzmir Barosu üyesi avukatlar, İstanbul'da eski nişanlısı tarafından öldürülen ...
Önce kameralara sonra polise yakalandı!
İzmir'de, alışveriş bahanesiyle gittiği bir mobilya mağazasında çalışanlardan ...
Özel okul ücretlerine zam sınırı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özel okul ücretlerindeki artış tavanını enflasyonla, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri