ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3777
    Dolar
  • Euro
    34,6912
    Euro
  • Altın
    2.429,050
    Altın
  • Bist-100
    10.002,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
12 Ocak 2022 Çarşamba - 19:02

İzmir'de öğrencilerden 'Tarikat yurtları kapatılsın' eylemi

İzmir'de kendilerine Özgürlükçü Gençlik Birliği adını veren üniversite öğrencileri, tarikat yurdunda baskılara dayanamayıp intihar eden Enes Kara'nın ardından protesto gösterisi yaptı. "Tarikat yurtları kapatılsın" sloganları atan öğrenciler, "Ekonomik krizin git gide derinleştiği bu süreçte tanık olduğumuz intiharlar, aslında saray iktidarının ve yandaşlarının elleriyle işledikleri cinayetlerdir. Sarayın bize dayattığı bu işsizlik, yoksulluk ve ölüm düzenine mecbur değiliz" açıklamasını yaptı.

İzmir de öğrencilerden  Tarikat yurtları kapatılsın  eylemi

SONKALEİZMİR-Enes Kara'nın ailesinin zoruyla kaldığı tarikat yurdunda canına kıymasının ardından İzmir'de Özgürlükçü Gençlik Birliği üyesi üniversite öğrencileri eylem yaptı. Konak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan öğrenciler, "Tarikat yurtları kapatılsın" başlığıyla basın açıklaması yaparken, "Güvenli yurtlar istiyoruz", "İntihar değil cinayet", "AKP defol, üniversiteler bizimdir", "Yasta değil isyandayız" sloganları attı.

"KADERİMİZE TERK EDİLDİĞİMİZ YERLER"

Öğrencilerin basın açıklaması şöyle:

"Biz gençlere yoksulluk, işsizlik ve ölümden başka bir şey vaat etmeyen saray iktidarı, bütçesini eğitime, barınmaya, ulaşıma kullanacağına varını yoğunu tarikat yurtlarına cemaatlere veriyor. Biz öğrenciler, genç işsizler olarak kalacak yerimiz olmadığını, geçinemediğimizi söylediğimizde ise 'Terörist' ilan ediliyoruz. Ekonomik krizin git gide derinleştiği bu süreçte tanık olduğumuz intiharlar, aslında saray iktidarının ve yandaşlarının kendi elleriyle işledikleri cinayetlerdir.
Enes Kara'nın baskılara dayanamayıp yaşamına son vermesi ve bir süre önce Antalya'daki bir cemaat yurdunda başka bir sıra arkadaşımız Mehmet Sami Tuğrul'un yurdun bir çalışanı tarafından katledilmesi tarikat yurtlarının ne kadar baskıcı olduğunu, hiçbir denetimden geçmediğini ve tamamen kaderimize terk edildiğimiz yerler olduğunu tekrar gösterdi. Bu yurtlar AKP'nin 'Dindar ve kindar bir gençlik' yaratma politikası ile istediği gibi faaliyet gösterirken saray, bizlere bir KYK yurdunu bile çok görüyor. Zamların bu kadar arttığı bir dönemde sadece 200 lira zam yaparak 650'den 850'ye çıkardıkları burs ile geçinmemizi bekleyenler, kendi yarattıkları ekonomik krizin faturasını üniversitelilere, işçilere, işsizlere, kadınlara, LGBTİ+lara ödetmeye çalışıyorlar."

"ÖLÜM DÜZENİNE MECBUR DEĞİLİZ"

Eğitimimizi, hayatlarımızı tarikatlara, cemaatlere teslim etmenin sonucu olarak her gün bir sıra arkadaşımızın ölüm haberini alıyoruz. Geleceksizliğe ve baskılara daha fazla dayanamayarak yaşamına son veren yüzlerce sıra arkadaşımızın, Sibel Ünli'nin, Enes Kara'nın kanı sarayın ellerindedir. Taleplerimiz de yapılması gereken de çok açık. Üniversitelilerin kalacak yer bulamadığı için okulunu bırakıp, dondurup aile evine geri dönmek zorunda bırakıldığı, geçinebilmek için ek işlerde emeklerinin karşılığını almamalarına rağmen çalışmak zorunda olduğu bugünlerde, kapatılması ve kamulaştırılması gereken tarikat ve cemaat yurtlarına akıtılan bütçe, üniversitelilerin yaşam koşullarını iyileştirmek için harcanmalıdır. Üniversitelileri kaldıkları yurtlarda ibadet etmeye zorlayıp onlara baskı uygulayanlar derhal yakalanmalı ve yargılanmalıdır. Buradan tüm sıra arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Sarayın bize dayattığı bu işsizlik, yoksulluk ve ölüm düzenine mecbur değiliz. Gelin bu düzene hep birlikte örgütlü mücadelemizle karşı koyalım. Baskılara, ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe, LGBTİ+fobiye, nefrete maruz kaldığımız üniversitelerde insanlık onuruna aykırı bir şekilde, intihara sürüklenerek yaşadığımız yurtlarda, bir avuç yemekle doymaya mecbur bırakıldığımız yurtlarda sesimizi birlikte çıkaralım, öğrenci dayanışmamızı birlikte büyütelim.

 
İzmir'den seslendiler: Vergini reglimden çek...
 
Flaş karantina kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'den seslendiler: Vergini reglimden çek...
İzmir'de Kampüs Cadıları adlı platformun üyesi kadınlar vergi dairesi ...
Doğum koçu faciası!
Ankara'da, 'doğum koçu' tarafından evde doğum yaptırılan Ö.G.'nin (41) ...
AK Partili başkanlara hapis cezası!
Şırnak'ta AK Parti'li üç belediye başkanı, ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla ...
 
Şehir Tiyatroları'na koronavirüs molası!
İzmir Şehir Tiyatroları, kentte son günlerde büyük artış yaşanan koronavirüs ...
İzmir'deki FETÖ operasyonunda son durum!
İzmir merkezli 40 ilde terör örgütü FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri ...
İzmirli avukatlar Dilara için ses verdi...
İzmir Barosu üyesi avukatlar, İstanbul'da eski nişanlısı tarafından öldürülen ...
 
Önce kameralara sonra polise yakalandı!
İzmir'de, alışveriş bahanesiyle gittiği bir mobilya mağazasında çalışanlardan ...
Özel okul ücretlerine zam sınırı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özel okul ücretlerindeki artış tavanını enflasyonla, ...
İzmir Valiliği'nden fırtına uyarısı!
İzmir Valiliği, bugün öğle saatlerinden itibaren kentte fırtınanın etkili ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri