ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3752
    Dolar
  • Euro
    34,9699
    Euro
  • Altın
    2.325,650
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Deniz Yücel: 'En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak'
Deniz Yücel: "En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak"
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
19 Eylül 2019 Perşembe - 10:26

Güzelbahçe'de 'Ahilik Haftası' kutlaması

Ahilik Haftası Güzelbahçe'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. İzmir ve Güzelbahçe Esnaf Sanatkarlar Odası başkanları ve yönetimleri Güzelbahçe Belediye Başkanvekili Ender Özkılınç'ı ziyaret ederken, daha sonra CHP'li vekiller Tacettin Bayır ve Kani Beko'nun da katılımıyla etkinlik gerçekleştirildi

Güzelbahçe de  Ahilik Haftası  kutlaması

Ahilik Haftası nedeniyle İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu ve yönetimi ile Güzelbahçe Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Afacan, Güzelbahçe Belediye Başkanvekili Ender Özkılınç'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Daha sonra ise CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko ve Tacettin Bayır'ın yanı sıra Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Cem Koç, ilçedeki siyasi partilerin başkan ve yöneticileriyle İzmir esnaf odaları temsilcileri ve çok sayıda esnaf Yelki Sanayi Sitesi'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

ÜRETEN DEĞİL, TÜKETEN ÜLKE

Kani Beko, ''Şu an üreten değil tüketen bir ülke konumundayız. 176 ürünü dışardan ithal ediyoruz. 100 milyar liranın üzerinde cari açığımız var. Cari açık demek işsizlik ve pahalılık demek'' dedi. Tacettin Bayır ise,''Kendi kendine yeten bir ülke konumundan, saman ithal eden bir ülke durumuna geldik. Meslek liselerimiz kaldırılıp yerine imam hatipler açılıyor. Biz imam hatip açılmasına karşı değiliz. Meslek ve fen liselerimizin kaldırılması karşıyız. Çağdaş uygarlık seviyesine ancak ilimle fenle ulaşacak gençlerimizin yolunu açmalıyız'' diye konuştu. Güzelbahçe Belediye Başkanvekili Ender Özkılınç, ''Ahilik teşkilatının yardımlaşma ve dayanışma prensiplerini kendine ilke edinen esnaf ve sanatkarlarımız ihtiyaç sahibi olanlara her zaman destek olmuştur. Yardımseverlik, kardeşlik, dürüstlük ve ahlaklı olmak gibi erdemleri içinde barındıran ahilik toplumsal düzene ve dayanışmaya önemli katkılar sunmuştur. Güzelbahçe Belediyesi olarak yardımlaşma ve toplum düzenini koruma ilkelerinden asla taviz vermeyeceğiz. Birlik beraberliğimizi geliştirerek yanınızda olmaya devam edeceğiz. Toplumun omurgasını oluşturan esnaf kardeşlerimizle toplumsal değerlerimizi korumaya devam edeceğiz'' dedi.

ESNAF BİRBİRİYLE KENETLENMELİ

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, ''Ahilik felsefesini topluma anlatmak için buradayız. Eğitimi meslek eğitimine doğru yoğunlaştırmamız gerekiyor. İşsizliğin yoğun olarak yaşandığı ülkemizde belli mesleklere doğru bir yığılma var. Bu işsizlik içinde bizim esnaflarımız kalifiye eleman bulmakta güçlük çekiyor. Esnaflarımızın birbiriyle kenetlenmelerini istiyoruz. Amacımız ahilik ruhunu yaşatarak iyi ahlaklı, iyi eğitimli, iyi ustalar, iyi insanlar yetiştirmek'' dedi. Güzelbahçe Esnaf ve Sanatkarla Odası Başkanı Osman Afacan, '' Ahilik Haftası'na Güzelbahçe Esnaf Odası olarak ev sahipliği yapmanın gururu içindeyiz. Katkı koyan burada bulunan herkese tek tek teşekkür ediyorum'' dedi. Kahvaltının ardından katılımcılar Güzelbahçe Esnaf Odası'na geçerek burada ahiliği konu alan bir kısa film izlediler. Ardından  protokol temsilcileri vatandaşlara tavuklu pilav ve ayran ikram etti. İkram sonrası çarşı esnafı ziyaret edilerek karanfil sunularak esnafın ahilik haftası kutlandı.

 
Altay'ın 'Kartal'ı rotayı çizdi
 
Başkan Engin'den Kılıçdaroğlu'na ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da annelere özel eğitim
Bayraklı Belediyesi ve ilçedeki okul aile birliklerinin ortaklaşa düzenlediği ...
Bornova'da alzheimer merkezi müjdesi
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, vatandaşların alzheimer olan ...
Kadın Dostu Kent Çiğli
Toplumun yarısı oluşturan kadınlara yönelik projeler geliştirerek uygulamaya ...
 
İzmir’in kadın şoförleri
İzmir'de toplu ulaşımda yeni bir dönem başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Başkan Soyer'e esnaf teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ahilik Haftası nedeniyle ...
Picasso dört ay İzmir'de!
20. yüzyılın en büyük sanatçılarından, Kübizm akımının öncüsü İspanyol ...
 
Uzundere çekim merkezi olacak
Karabağlar Belediyesi’nin Uzundere’de hizmete açtığı Aqua Yaşam Yüzme ...
Çiğli'de okullar yeni sezona hazır
Çiğli Belediyesi, bir yandan okul yönetimlerinden gelen talep üzerine ...
Atıklara ikinci şans...
Bornova Belediyesi ile İYTE tarafından yürütülen ve hacimli atıkların ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri