ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5599
    Dolar
  • Euro
    34,7335
    Euro
  • Altın
    2.493,200
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
17 Şubat 2020 Pazartesi - 09:38

Güzelbahçe'de ikinci Seyrek dönemi

CHP Güzelbahçe Gençlik Kolları seçiminde Devrim Seyrek tek aday olarak 2. kez başkanlığa seçildi. Kongre divan Başkanlığını eski Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız yaptı. Kongreye CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, CHP İl Yöneticisi Fulya Alçay, kadın kolları başkan ve yönetimi, meclis üyeleri, önceki dönem gençlik kolları başkanları ve partili gençler katıldı.

Güzelbahçe de ikinci Seyrek dönemi

Kongrede konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “37 yıldır bu partinin çapacılık yapan birisiyim. Sizlerde hep genç kalmayacaksınız, bizlerin yaşlarına geldiğiniz de şunu söyleyeceksiniz hadi gençler biraz acele edin biz yorulmaya başladık size devredelim bu bayrağı. Milletvekillikleri, ilçe başkanlıkları, belediye başkanlıkları bunlar hepsi gelip geçer önemli olan bunları düzgün yapmak. Yaptıktan sonra göreviniz bittikten sonra hakkınızda iyi şeylerin söylenmesi önemlidir. Layıkıyla bunu yapmak önemli. 35 yıl sonra Milletvekili oldum. Ama bu sizi yıldırmasın, bizi eğer örnek alacaksanız çalışmamızı, çapacılığımızı örnek alın. Genç arkadaşlarıma önerim şu; siyasette ön önemli şey birsinin adamı olmayın. O damga çok sıkıntılıdır. Kendi inandığınız siyasetini yapın. Davanızın peşine düşün ve bu dava için mücadele edin. Bir yere geliriz ya da gelmeyiz çok da önemli değil. Gençler sizden tek bir ricam var inansanız da sevseniz de sevmeseniz de birsinin adamı dedirtmeyin kendinize, kendiniz olun. O zaman göreceksiniz ki siyaset yapmış olduğunuz insanlar sizlere saygı gösterecektir. Bir şey karşılığında siyaset yapmadığınızı göreceklerdir ve sizde kendi inandığınız yolda ilerlemiş olacaksınız. Kongremizin hayırlı olmasını diyorum, sevgi ve saygılar diliyorum” dedi.

Siyasette vefası olmayanın bekası olmaz’

Divan başkanlı oalrak konuşma yapan eski Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, “Gençlik Kolları Başkanlığı dönemim de üç kere başkan seçildim, birini atama diğerini seçilerek gelmiştim. Şu anki Gençlik Kolları Genel Başkanımızla o dönem yarışa girmiştik. O zaman çekişmeli bir seçimdi ve favori aday Emre arkadaşımızdı, ben kazanma ihtimali zayıf görünen adaydım. Ağırlıklı olarak ana kademelerimizin desteği Emre’den yanaydı ama beni en çok gençler destekliyordu. Benim arkamda duran her zaman her yerde de söylerim bunu o zaman Güzelbahçe’nin bana desteği büyüktü. Ben şuna inanırım siyasette vefanın çok önemli olduğuna inanırım. Siyasette vefası olmayanın bekası olmaz. O dönem bana destek olmuş Güzelbahçe Belediye’ye başkanı, başkan yardımcısı ve Güzelbahçe ilçesine teşekkür ediyorum. Güzelbahçe’de ilçe, kadın, gençlik örgütü ve belediye bir biriyle barışık bir ilçe ve enderdir. 10 yıldır Güzelbahçe siyasetini bilirim, kendi içerisinde bu ortamı yaratmış bir ilçe örgütü var. Bu örgütün dinamiği de gençlik kollarıdır. Güzelbahçe gençlik kollarının yapması gerektiğine gelince. Ben siyaseti hep bir savaş muharebesine benzetirim. İktidar, ana muhalefet ve diğer siyasi partiler. Bizim bir politikamız var bizim bu ülkeyi daha iyi yöneteceğimize ve daha doğru yöneteceğimize dair bir iddiamız var, biz bu iddiayı insanlara gidip anlatıp onların oylarını alarak iktidar olmak istiyoruz. Oyun bu savaş bu. Bunu da partilerimiz gönüllü bir şekilde mücadele vermektedir. Gençlik kolları işte bu mücadelenin yani bunu bir savaş olarak görürseniz Genel Başkanımız ordunun komutanı, gençlik kolları da onun elinde ki en önemli güçtür. Parti bir iddia koyduğunda, parti bir açıklama yaptığında, parti bir polemiğe girdiğinde 24 saat içinde onunla ilgili eylemselliği göstermek zorundadır. Bu yüzden gençlik kollarının parti içindeki önemi büyüktür ve gençlerin sadece bayrak asan, pankart toplayan olarak değil partinin önemli noktalarına gelmesi gereken en önemli güç olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bugün buradan çıkacak yeni kadrolar önümüzdeki seçimlerde sokakta, meydanda partisi için mücadele edecek gençler olacak. Şimdiden yeni yönetimi kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

Hayal ettiğiniz gibi görün’

Gençlerin hayallerinin peşinden gitmesi gerektiğini söyleyen CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, “ Ünlü düşünür Voltaire diyor ki ‘ gençleri bırakınız dünyayı hayal ettikleri gibi görsünler, büyüyünce nasıl olsa olduğu gibi görecekler’ o yüzden şu an hayal ettiğiniz gibi görün. Fakat ülkenin gerçekliği maalesef orta da dururken hayal bile edemez duruma getirildi gençler. Bugün üç gençten biri işsiz. İş arıyor ve bu iş arama esnasında da hayatta savuruluyorlar. Gençler arasında işsizlikten bunalan gençlerde intihar vakaları artmış durumda. Üç ‘Y’ yi yok edeceğini vadedeceğini söyleyenler yani yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları yok edeceklerini söyleyerek iktidara gelenler bugün bu söylediklerinin daya fazlasını yapıyor arkadaşlar. Maalesef bu yoksulluk içinde bütün gençlerimiz iş arıyor aş arıyor. Bugün burada sayımız azsa bunun sorumlusu şu anki iktidar. Çünkü insanların siyaset yapma özgürlüğünü kısıtlayıp, korkutarak siyasi bir partiye üye bile olmasını engelliyor. Çünkü genç işinden atılır ya da okuduğu bölümde gireceği sınavlarda kazansa da bir siyasi partiye üye olduğu önüne getirileceği için gelmiyor, partilere üye olamıyor. Ya benim partime üye olup iş bulabilirsin ya da işsiz kalırsın diyor. Bu zihniyeti devirmemiz gerekiyor arkadaşlar. Bu korkularla bu iktidar gitmez. Cesur olacağız ve halkın iktidarını kurmak insanlara özgürlük, demokrasi, adalet getirmek için çalışıp partimizi iktidar yapmalıyız. Bu genç kadrolarla bunların iktidarını yıkıp daha özgürlükçü daha adaletli ve daha özgür bir ülkeyi yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Aileyi korumamız gerekiyor’

Son olarak adaylık konuşması yapan CHP Güzelbahçe Gençlik Kolları Başkanı Devrim Seyrek ise “Bugün burada gençlik kolları seçimimizi yapıyoruz. 2. dönem için adayım. Bu görevi bana layık gören öncelikle genç arkadaşlarımıza, partime çok teşekkür ediyorum. Burada değerli insanlar, parti büyüklerimiz güzel konuşmalar yaptılar kendilerine teşekkür ediyorum. Eleştiri denildi öz eleştiri denildi, evet ben kendi öz eleştirimi vereyim. 2019 yerel seçimlerinde genç bir arkadaşımızı meclis üyesi yapamamak benim en büyük hatamdır, bu hatam yüzünden genç arkadaşlarım beni affetsinler. Önümüzdeki seçimlerde bu konudaki tavrımız net olacaktır. Vekilimiz sözüne katılıyorum kimsenin adama olmamak konusunda çok haklısınız. Fakat burada parti büyüklerimizin atladığı bir durum var. Ne olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Gençlik kollarında çalışmış, belki birkaç arkadaşımız dışında birçok arkadaşımız bir aş, bir iş sahibi oldu. Bunu istisnasız yapan bir ‘Adam’ vardı bugün rahatsızlığından dolayı aramızda olmadı, ben huzurunuzda minnetlerimi sunuyorum, önce gençlerin sorunu iştir aştır deyip bu konuya çok samimi yaklaşan Güzelbahçe Belediye Başkanımız Sayın Mustafa İnce’ye teşekkür ediyorum. Ve belediye başkanlığı adaylığı sürecinde bu adayın peşinden gitmemizden daha doğal ne olabilir. Yani burada bir ‘adamcılık’ değil parti aidiyetini doğru bir şekilde ortaya koymuş bir insanın peşinden gitmek adamcılık olarak tanımlanmamalıdır. Biz bu parti içeresinde bir aileyiz. Bu aile aidiyetini iyi kurmamız ve korumamız gerekiyor. CHP Güzelbahçe ailesine girdiğim günden beri tabi ki zorlu zamanlar yaşadık. Fakat hep birbirini kucaklama hep bir birinin eksikliğini tamamlama mücadelesi oldu. Kimse kimseyi ötekileştirmedi ve olmaması içinde mücadele edildi. Bu konuda tüm eski başkanlara, yönetimlerine, kadın, gençlik kollarına teşekkür ediyorum. Sözlerimi bitirirken şu an 239’uncu gününde Grup Yorum üyeleri halen tutsak ve açlık grevindeler onlara buradan bir kez daha yalnız olmadıklarını belirmek istiyorum ve kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Devrim Seyrek 2. kez başkanlığa seçildi.

Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Asıl Adaylar; Şeyda Çiftçi, Hakan Erbay, Dilşah İnce, Doğay Karaman, Hasan Kılıç, Erol Kırmızı, Can Berkan Serinsövüt, Hande Selen Yurtsever. Yedek Adaylar; Ayberk Sağlam, Irmak Özkeskin, Aykut Türkelli, Cansu Çelebi, Gamze Karaosman, Erol Erdoğan, Ozancan Demir, Cem Zeybek. İl kongre delegeleri; Şeyda Çiftçi, Devrim seyrek, Onur Günay.

 

 

 

 
Dolar haftaya nasıl başladı?
 
Çiğli’de Karmakarışık ilgisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu'ndan Erdoğan'a oğulları üzerinden gönderme
Gelecek Partisi'ni kuran eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, partisinin ...
Mansur Yavaş: Mal varlığımı düzenli açıklayacağım
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, mal varlığındaki değişimleri ...
Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin 5 temel sorunu var
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 37. Olağan Ankara İl ...
 
Demirtaş:Türkiyelileşme yanlış anlaşıldı
HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 4'ncü Büyük Olağan ...
Erdoğan'dan başkanlara sürpriz mektup!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongre sürecine giren AK Parti İzmir'de ...
CHP İl Başkanlığı Kongresi’nde yumruklar konuştu
Şanlıurfa'da CHP İl Başkanlığı kongresinde çıkan tartışma, yumruklu kavgaya dönüştü.
 
İtfaiyecilerin beklediği kanun teklifi Meclis’e geliyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in, itfaiyeciliğin ...
Sındır: Devlet sorumluluktan kaçamaz!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İmar Kanunu'nda değişiklikler ...
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 7 soru!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine 500 bin liralık tazminat ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri