ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3295
    Dolar
  • Euro
    35,0907
    Euro
  • Altın
    2.298,580
    Altın
  • Bist-100
    9,04
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yargıtay'da seçim 1 Nisan'a kaldı!
Yargıtay'da seçim 1 Nisan'a kaldı!
Okullar 1 Nisan'da tatil!
Okullar 1 Nisan'da tatil!
Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması!
Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması!
Dilan Polat şikayetini geri çekti... Duruşma boyunca ağladılar!
Dilan Polat şikayetini geri çekti... Duruşma boyunca ağladılar!
22 Mayıs 2020 Cuma - 18:26

İzmir Metrosu 20 yaşında

İzmir’de toplu ulaşımın can damarı metro 20 yaşında. Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği sistem, tramvay hatlarıyla birlikte günde yarım milyona yakın yolcu taşıyor.

İzmir Metrosu 20 yaşında

İzmir’de 22 Mayıs 2000’de hizmete başlayan İzmir Metrosu 20 yılı geride bıraktı. İzmir Metrosu’nun bu özel gününde Halkapınar tesislerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, personelin bayramını telsizle kutladı. Burada konuşma yapan Başkan Soyer İzmir Metrosu’nun, kentin iftihar vesilelerinden biri olduğunu söyledi. Kurumu ayakta tutan unsurun kaliteli hizmetler üreten personel olduğunu dile getiren Soyer, şöyle devam etti: “O nedenle hepinizin emeğine sağlık. Bu çalışma aynı zamanda korona sürecinde bütün dünyada yaşanan krizde, Türkiye’de İzmir’i özellikle öne çıkaran bir çalışma ile beraber yürüdü. İzmir Büyükşehir Belediyemizde her birimimiz bambaşka işler yapıyor. Kimi vida sıkıyor, kimi sokak temizliyor, kimi tramvay kullanıyor. Ama bütün bunlar bir araya gelince İzmir B&u uml;yükşehir Belediyesi’nin algısı ortaya çıkıyor. Ve bizim bu algıyı başarı ile sürdürdüğümüzü söylemek isterim.”

İzmir’in Türkiye’nin en başarılı kentlerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Tunç Soyer, şöyle devam etti: “Bunu bilmeniz lazım. Buna katkı veren hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hepinizin emeğine sağlık. Sizlerle gurur duyuyoruz. Hayat normalleşmeye başladığında diliyorum ki hepimiz yine en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz.”

Başkan Soyer’e ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve İzmir Metrosu Genel Müdürü Sönmez Alev eşlik etti.

Her sefer sonrası dezenfekte ediliyorlar
İzmir Metro ve İzmir Tramvay salgın sürecinde de çalışmayı sürdürüyor. Salgın sürecindeki ek güvenlik önlemleri kapsamında tüm araç filosunda her gün temizlik sonrası dezenfekte işlemi yapılıyor. Yine tüm istasyonlarda ve duraklarda dezenfeksiyon işlemleri periyodik olarak uygulanmaya devam ediyor. Fırçalı yıkama ünitesinde otomatik olarak dış temizlikleri yapılan araçların iç temizlikleri, kokusuz, insan sağlığına, çevreye ve vagon donanımlarına zarar vermeyen temizlik malzemeleri kullanılarak gerçekleştiriliyor. Tüm araçlar bu işlemlerden geçtikten ve kontrol edildikten sonra tren işletimine veriliyor. İşletim boyunca her seferin tamamlanmasının ardından temizlenen ve dezenfekte edilen araçlar, İzmirlilerin hizmetine sunuluyor.??“20 yıldır bekliyoruz, bekletmiyoruz” sloganıyla hizmet veren İzmir Metrosu’nda, sürüc& uuml;den temizlik çalışanlarına kadar tüm personel, güvenli, konforlu, düzenli ve hijyenik hizmet için 7 gün 24 saat görev yapıyor.



11, 5 kilometrelik hatla başladı
20 yıl önce, 10 istasyonun bulunduğu 11.5 kilometrelik hat uzunluğuyla hizmete başlayan İzmir Metrosu, bugün bünyesindeki Konak ve Karşıyaka tramvaylarıyla birlikte toplam 41 kilometrelik hatta, her gün ortalama 500 bin yolcu taşıyor. İzmir Metrosu ve İzmir Tramvayı, kentte toplu ulaşımın yüzde 24’ünü karşılıyor.?2000 yılında 45 araçla işletmeye başlayan İzmir Metrosu, geçen süreçte yeni metro araçlarının ve tramvay araçlarının da dahil edilmesiyle 220 araçlık dev bir filoya sahip oldu. Geçen 20 yılda dünya nüfusunun 8’de 1’ine denk gelen 1 milyar 164 bin yolcu taşındı. İlk günden bu yana yapılan 36 milyon kilometre uzunluğundaki sefer toplamı ise dünyanın etrafını 903 kez dolaşmaya eşdeğer.

 
ZORAKİ BAYRAMLAŞMA! Kronik rahatsızlığı olanları çağırdı
 
Tartıştığı 7 kişiyi av tüfeğiyle öldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ZORAKİ BAYRAMLAŞMA! Kronik rahatsızlığı olanları çağırdı
Korona günlerinde 14 yaş altı için sosyal mesafe kuralını hiçe sayıp etkinlik ...
Başkan Soyer: Sizlerle iftihar ediyorum
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye personelinin Ramazan ...
Konak'ta bayramlaşma... Bizi ayakta tutan dayanışma ruhu...
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye meclis üyeleri, belediye ...
 
Bornova'da askıda reçete kampanyası! İlk bağış Başkan İduğ’dan
Bornova Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde ödeme güçlüğü çektiği ...
Başkan İduğ makine başında
Bornova Belediyesi, İzmir’de açık alan ve caddelerde de maske takılmasının ...
CHP’li Sertel’den TCDD eylemine destek
Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi 13 TCDD çalışanının sürgün ...
 
Büyükşehir’den bayram hediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde moral vermek için ...
Başkan Çalkaya muhtarları ziyaret etti
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkya, Ramazan Bayramı öncesinde tüm mahalle ...
Çiğli'de koronavirüse karşı bir önlem daha!
Halk sağlığını tehdit eden Covid-19 salgınına karşı her türlü tedbirin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri