ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2081
    Dolar
  • Euro
    34,8604
    Euro
  • Altın
    2.446,320
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/22°
    ADANA
  • ANKARA
    10/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/19°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bir bira grubuna daha zam geldi!
Bir bira grubuna daha zam geldi!
Tartıştığı babasını öldürdü!
Tartıştığı babasını öldürdü!
Anneler Günü'nde korkunç olay: 9 yaşındaki oğlunu öldürdü!
Anneler Günü'nde korkunç olay: 9 yaşındaki oğlunu öldürdü!
ÖSYM’den engelli adaylara ek süre kararı!
ÖSYM’den engelli adaylara ek süre kararı!
30 Nisan 2019 Salı - 10:06

İzmir'de adrese teslim ballı kiralama skandalı!

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde daha önce aylık kirası 17 bin lira olan 4 dönümlük kamu arazi, MHP eski İzmir Milletvekili Yusuf Kırkpınar'ın oğlu ve aynı zamanda AK Parti eski İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar'ın yeğeni olan Alper Kırkpınar'a dörtte bir fiyatına kiralandı. Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü'nden kiralanan araziye kır düğün salonu kuruldu. Araziyi kelepire alan Alper Kırkpınar, "Kır düğün salonumuzun yapımı başladı, rabbim utandırmasın" mesajını paylaştı.

İzmir de adrese teslim ballı kiralama skandalı!

Adrese teslim ballı kira skandalını CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ortaya çıktardı. Yazılı bir açıklama yapan Sertel, kamu mallarının yandaşlara nasıl peşkeş çekildiğine dair bir örneğin İzmir Bayraklı’da yaşandığını anlattı. Sertel, daha önceki süreçte aylık 17 bin liraya kiraya verilen Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait 4 bin metrekare arazinin, araya “hatırlı kişilerin” girmesi sonucu adrese teslim ihaleyle aylık 4 bin 250 TL’ye kiraya verildiğini duyurdu. “Bedavadan biraz pahalıya” kiralanan arsanın depolama alanı olarak kullanılması gerekirken yasaların ve kullanım amacının dışına çıkılarak kır düğün salonu yapıldığını açıklayan CHP'li Sertel, Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından bir internet sitesi üzerinden duyurulan ihaleye yalnızca MHP eski İzmir Milletvekili Yusuf Kırkpınar’ın oğlu ve aynı zamanda 27. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın yeğeni olan Alper Kırkpınar'ın girdiğini aktardı. Sertel, eski kiracı 17 bin liradan çıkarken, 4 bin liradan açılan yeni ihalenin 4 bin 250 liraya bittiğini bildirdi.

1 KOYUP 100 KAZANACAK

Yasalara aykırı şekilde kır düğün salonu yapılan arazinin kirası 4 bin 250 TL iken aylık getirisinin en az 50 bin TL olacağını vurgulayan Sertel, kır düğünlerinin 10 bin liradan başladığı düşünülürse ballı ihaleyi alan Alper Kırkpınar'ın bir düğünle iki aylık kirayı çıkardığı gibi 1 koyduğu işten, 100 kazanacağını ileri sürdü.

DERHAL İPTAL EDİLMELİ

CHP'li Sertel, ballı ihaleyi Meclis gündemine de taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Atila Sertel, yasalara aykırı bir şekilde ihale edilen ve yasal faaliyetinin dışında kullanılan arsa ihalesinin derhal iptal edilmesini istedi. İzmir’in en değerli yerlerinden biri olan Anadolu Caddesi üzerinde denize nazır arsanın hatıra binaen “peşkeş” çekildiğini ifade eden Atila Sertel, şunları söyledi:

“Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait taşınmazların kiraya verilme işlemleri, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa tabidir. Bu kanun gereği kiraya verilme işlemleri, kapalı teklif, açık teklif ve pazarlık usulü ile yapılmaktadır. Ancak İzmir Bayraklı İlçesi sınırlarında Anadolu Caddesi üzerinde bulunan 8774 Ada, 23-24-25 ve 26 parsellerdeki 4000 m2 arsa kiraya verilirken bunların hiçbiri yapılmamış. Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Fethi Koç’un talimatı ile bu arsanın ihale ilanı bir internet sitesi üzerinden kısa bir süre yayınlanmış. Adrese teslim ihaleye yalnızca bir kişi giriyor. O kişi de MHP eski Milletvekili Yusuf Kırkpınar’ın oğlu ve aynı zamanda bu dönem Meclis’te görev yapmaya başlayan AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın yeğeni olan Alper Kırkpınar. Son kiracısı 17 bin liradan çıkarken yeni ihale 4 bin liradan açılıyor. Alper Kırkpınar 250 lira artırarak 4 bin metrekarelik arsayı aylık 4 bin 250 liraya kiralıyor. Depolama alanı olarak kiraya çıkarılan ve o şekilde kullanılması gereken arsanın etrafı duvar ve ağaçlarla çevrilerek Kır Düğün Salonu’na dönüştürülüyor. Şuan Kır Düğün Salonu için hazırlıklar son aşamaya gelmiş ve çok yakın bir zamanda yasalara aykırı bir şekilde işletilmeye başlayacak. Kamunun mallarını birilerine peşkeş çeken kim veya kimlerse bunun hesabını vermelidir. Şayet AKP iktidarında biraz dahi olsa vicdan kaldıysa sudan ucuz bu ihale derhal iptal edilmelidir.”

 

 
Çeşme'den Yunanistan'a kaçacaklardı
 
Kordon'da deniz sefası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'da oturma eylemi
Foça'da, Türkiye genelinde yaşanan çocuk istismarı ve bu konudaki suçlarla ...
Başlangıçlara..
Yoğa eğitmeni ve gazeteci Engin İnce yazdı...
AYIPTIR, YAZIKTIR, GÜNAHTIR !
Karşıyaka'da 4 yıl önce temelleri atılıp geçen ekim ayında, törenle açılışı ...
 
Çocuk istismarına motorcu isyanı
Giderek artan çocuklara yönelik ihmal ve istismar vakalarına dikkat çekmek ...
Tarih yosun tuttu!
İzmir Konak’ta sular altında bekleyen antik Roma dönemine ait liman hamamı ...
Körfez kızıla boyandı
İzmir Körfezi'nin özellikle Konak'tan Urla'ya kadarki kesiminde, denizde ...
 
Jandarmayı arayıp sonra intihar etmiş
İzmir'in Tire ilçesinde, bir tarlada av tüfeğiyle intihar eden kahvehane ...
Japon temizliği Bayraklı'ya geldi
Bayraklı İlçe Eğitim Müdürlüğü ve Japon Ministry of Economy Trade and ...
İzmir'deki o üniversiteye rektör atadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 5 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri