ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3940
    Dolar
  • Euro
    34,6072
    Euro
  • Altın
    2.394,600
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/30°
    ADANA
  • ANKARA
    14/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
Özgür Özel'den MEB tepkisi... 'Bu müfredatı kabul etmiyoruz'
Özgür Özel'den MEB tepkisi... "Bu müfredatı kabul etmiyoruz"
Minik Hilal'in acı ölümü!
Minik Hilal'in acı ölümü!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
20 Ağustos 2019 Salı - 16:30

İzmir iş dünyası felakete sessiz kalmadı

İzmir’in farklı noktalarında meydana gelen ve yüzlerce hektar alanı yok eden orman yangınları için oda, borsa ve birlikler harekete geçti. İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB), İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) “Doğaya Destek Ol” sloganıyla fidan kampanyası başlattı. ESİAD, İZİKAD ve İZSİAD'dan da benzer hamleler geldi.

İzmir iş dünyası felakete sessiz kalmadı

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar,  İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ve İMEAK DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk  tarafından yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İzmir’de, meydana gelen yangınlar, hepimizin yüreğini yaktı. Gördük ki, yangın konusunda tüm hemşehrilerimizin özellikle sıcak yaz günlerinde çok daha dikkatli olması, yetkiliere bilgi verme noktasında geç kalmaması gerekiyor. Büyük üzüntü duyduğumuz yangın felaketine karşı ortak harekete geçerek fidan dikme kampanyası başlatma kararı aldık. Ayrıca yangında sadece ağaçlar değil, ormanda yaşayan canlılar da büyük ölçüde zarar gördü. Yangında yaralanan hayvanların tedavisi için de İzmir Veteriner Hekimleri Odası’nın başlattığı kampanyaya da her türlü desteğe ve katkıya hazırız. İnanıyoruz ki, İzmir’deki tüm kurumlar ve vatandaşlarımız, ağaçlandırma konusunda gereken desteği sağlayacak. El birliğiyle hareket ederek, yanan ormanlık alanların telafisini en kısa sürede yapacağız. Doğayı korumak amacıyla öncülük ettiğimiz kampanyanın büyümesi için her türlü iş birliğine açığız. Ayrıca, yangının söndürülmesi için günlerdir aralıksız mücadele eden Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve tüm ekiplere de ayrıca teşekkür ederiz.”

KAYBETTİKLERİMİZ DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAK
Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) de “yangının yaralarını birlikte saralım” çağrısı yaptı. Ağacın, yeşilin önemini her defasında hatırlattıklarını belirten ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, “ESİAD olarak üzerimize düşen her türden desteği vermeye hazırız. ESİAD olarak oluşturduğumuz çalışma Grubu’nu, Ege Orman Vakfı önderliğinde yapılacak tüm çalışmalarda seferber ederek gelecek nesillerin sağlıklı temiz yaşama hakkına sahip çıkacağız. İlgili kamu kurumları, sivil toplum, vakıflar ve toplumla işbirliği halinde olacağız. ESİAD olarak iklim değişikliği, sürdürülebilirlik ve yeşil alanların korunması ile ilgili faaliyetlerimiz çerçevesinde bu konuda çok hassasız.  Yanan bölgelerin yeniden orman haline gelmesi ve yangın öncesinden farklı bir amaçla kullanılmaması için de gerekli taahhütlerin verilmesini de talep ediyoruz” dedi.

İŞ KADINLARI YENİ ORMANLAR İÇİN SEFERBER OLACAK
İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ise helikopter ve yangın uçağı filosu kurulmasının önemine işaret ederek, “Bizim gibi orman yangınları ile mücadele etmek durumunda olan bir ülkenin çok gelişmiş ve mülkiyeti devletimize ait bir orman yangını havadan müdahale filosu kurulması gerekiyor. Maliyet bu konuda hiç önemli değil. Ülkemiz böylesi bir filoyu kuracak, olanı etkili hale getirecek güçtedir ve acilen bu adımları atması gerekiyor. İZİKAD olarak bu alanların tekrar orman vasfı kazanması için atılacak her adımın destekçisi olacağımızı, bu konuda sorumluluk alacağımızın bilinmesini istiyorum” dedi.

İZSİAD'DAN FİDAN KAMPANYASI
İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) “fidan kampanyası” başlattığını açıkladı. İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “İzmir’in ciğerlerini yaktılar. Kaybımızın bugün yerini tutamaz belki ama çocuklarımıza, gelecek nesillere yeni ormanlar yaratmak adına fidan kampanyası başlatıyoruz” dedi.
 

 
Karabağlar Belediyesi Hızır gibi yetişti
 
Emek cephesi de ses verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'i cayır cayır yaktılar!
İzmir'i cayır cayır yaktılar!
İzmir yangınıyla ilgili çevreci avukattan flaş çağrı... Meclis olağanüstü toplantıya çağrılsın
Çevreci avukat Arif Ali Cangı, İzmir'deki 3 gündür söndürülemeyen yangınla ...
Yangında yaralanan hayvanlar için veterinerler devrede
İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Menderes ile Seferihisar ilçelerine ...
 
CHP'li Sertel'den çok sert yangın tepkisi... Bakan Pakdemirli istifa etmeli
İzmir'deki orman yangınlarının 3 gündür söndürülememesine çok sert bir ...
İzmir kulüpleri kenetlendi...Yeşil seferberlik!
İzmir'in köklü kulüpleri Göztepe, Altay ve Karşıyaka kentte birçok noktada ...
Cüce buzağı şaşırttı
Bergama'da 4 kilo ağırlığında dünyaya gelen cüce buzağı, görenleri şaşırttı.
 
İzmir'de bir ailenin dramı... Acı hayat
İzmir'in Karabağlar ilçesinde 2 aydır parkta yaşamak zorunda kalan 8 kişilik ...
Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Ersoy'a taziye telefonu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ...
Kütahyalı ekrana döndü, Boşnaklar isyanda!
Boşnaklara yönelik sözleri nedeniyle büyük tepki çeken Rasim Ozan Kütahyalı ekranlara döndü. 
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri