ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,5123
    Dolar
  • Euro
    45,4160
    Euro
  • Altın
    4.306,360
    Altın
  • Bist-100
    9.196,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/34°
    ADANA
  • ANKARA
    13/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    15/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
DEM Parti'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a ziyaret
DEM Parti'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a ziyaret
Erdoğan: Özel ve CHP yönetimi etkin pişmanlıktan yararlansın
Erdoğan: Özel ve CHP yönetimi etkin pişmanlıktan yararlansın
Trump'tan tansiyonu yükseltecek tehdit: ABD müdahale edecek mi?
Trump'tan tansiyonu yükseltecek tehdit: ABD müdahale edecek mi?
Özgür Özel: Muharrem İnce'yi baba ocağına davet ettik
Özgür Özel: Muharrem İnce'yi baba ocağına davet ettik
10 Eylül 2019 Salı - 11:55

İzmirlileri denizle buluşturacak festival

İzmir'de yaşayanların denizle olan bağını güçlendirmek amacıyla bu yıl 3'üncü kez İzmir Körfez Festivali düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Körfez festivaline katılan yarışmacı ve sporcu sayısı her yıl artıyor. Artık yelkenlerimizi daha kuvvetli rüzgarlarla doldurabiliriz" dedi.

İzmirlileri denizle buluşturacak festival

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülügünde, Ege Açık Deniz Yat Kulübü ve bir holdingin katkılarıyla düzenlenecek İzmir Körfez Festivali bu yıl 27-29 Eylül tarihleri arasında deniz tutkunlarını buluşturacak. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu yıl 3'üncüsü yapılacak İzmir Körfez Festivali'nin kentin denizle bağını güçlendiren bir etkinlik olacağına dikkat çekerek festivale katılımın her yıl arttığını söyledi. Kentin yeni vizyonunu belirlerken İzmir'in denizle bağını unutmadıklarını ifade eden Soyer, "Ben İzmir'i tarif ederken onun bir yürek olduğunu anlatıyorum. Kalp nasıl kan pompalarsa İzmir de doğudan, Anadolu'nun damarlarından aldığını batıya pompalar, batıdan Akdeniz'den gelenleri ise doğuya aktarır. İzmir bir liman kenti olarak batının en doğusu, doğunun da en batısıdır. Tüm çalışmalar İzmir'in doğal bir liman olma karakterine yaslanacak. Bu yıl 27- 29 Eylül'de düzenlenecek festival İzmir'in denizle bağını güçlendiren bir etkinlik olacak" diye konuştu.

Festivalin sadece İzmirlilerin hoş vakit geçirdiği bir etkinlik olmayacağının altını çizen Soyer, İzmir'i festivaller şehri yaparak bu sayede kültür, sanat ve sporda bir dünya markası haline getirmeye katkı sağlayacağını söyledi. Hem Türkiyede hem uluslararası arenada İzmir'in yerini pekiştiren, şehri ilgi odağı yapan festivallerin artacağını anlatan Soyer şöyle devam etti:

"Körfez festivaline katılan yarışmacı ve sporcu sayısı her yıl artıyor. Artık yelkenlerimizi daha kuvvetli rüzgarlarla doldurabiliriz. Bu festivallerin kentin gelişimine büyük katkı sağladığını biliyoruz. Ama şehrin değerini arttıran insanlardır. Özellikle yöneticiler olarak insanların mutlu değilse birşeylerin eksik olduğunu bilmeliyiz. Yaşadığı şehri seven insanların daha çok üreteceğini biliyoruz. Bu festivallerin hem sayısını hem kapsamını arttıracağız."

'BU HİKAYEYİ BÜYÜTMEYE KARARLIYIZ'

İzmir'deki tüm kulüp temsilcileriyle bir araya gelerek İzmir'in arka mahallelerinde yaşayan çocukları bünyelerine almalarını önerdiklerini belirten Başkan Tunç Soyer, bütün çocukların aynı nimetlerden faydalanmasının önünü açacaklarını anlattı. Soyer, "Eminim aralarından çok yeteneklileri çıkacak. Onların denizle ve sporla buluşmalarının önünü açacağız. Denizden esen imbatı hissetmek olağanüstü birşey. Zenginliğimiz çok. Şu meltem muhteşem. Bunu hayatımızı iyileştiren birşey olarak kullanabiliriz. Dünyanın her yerine bunu anlatabiliriz. Çünkü bu nadir karşılaşılabilecek bir zenginlik. Bu hikayeyi büyütmeye kararlıyız" dedi.

'HAYALİM, KÖRFEZLE İÇ İÇE YAŞAMAK'

Toplantıda konuşan, festivale katkı veren holdingin yönetim kurulu başkan yardımcısı Bernard Arkas da, gelecekte görmek istedikleri İzmir'i birkaç günlüğüne de olsa yaşayabileceklerini söyleyerek, "Bu festival sayesinde yelkenleri, denizde spor yapanları göreceğiz. Benim jenerasyonum körfezi yaşayamadı. Hayalim benim çocuklarımın Avrupa'daki gibi körfezle iç içe yaşamalarını sağlamak. Kordon'da yürüyen birisinin kafasını kaldırdığında yelkenlileri görmesinin mümkün olduğunu hatırlatmak için bu yarış çok önemli. İnşallah bu yarışlar daha sık olur" diye konuştu. Arkas, festivali uluslararası hale getirmenin de mümkün olduğunu dile getirerek kentin bir marinaya kavuşması halinde yabancı teknelerin de festivale davet edilebileceğini vurguladı.

KATILIMCI TEKNE SAYISINDA ARTIŞ

Ege Açık Deniz Yat Kulübü Başkanı Akif Sezer ise Ege Açık Deniz Yat Kulübü'nün 2000 yılında kurulduğunu söyleyerek geçmişte İzmir Körfezi'nde bazı yarışlar düzenlediklerini ifade etti. Bu yarışların kurumsal destek göremedikleri için devamlılık arz etmediğini anlatan Sezer, "Körfezi bu günlere getirmek için ellerinden geleni yaptılar. Bizim amacımız İzmir'de her zaman yelken yapılabilir olmasını sağlamak. Biz kulüp olarak bu sporun herkese yaygınlaşmasını ve sahiplenilmesini istiyoruz" dedi. Üniversite öğrencilerine yelkenli yatçılık dersi aldırdıklarını anlatan Sezer, bu yıl İzmir'deki bütün üniversitelerin katılımıyla oluşturulan takımların bu yarışlara katılacağını ifade etti. İzmir Körfez Festivali'ne ilk yıl 43 teknenin katıldığını belirten Sezer, şunları söyledi:

"Geçen yıl 50 tekne kayıt oldu. Ancak yerin kısıtlı olması nedeniyle daha fazla alamadık. Çünkü tekneleri bağlayacak alan sınırlıydı. Bu yıl kayıtları dün açtık. Anında 25 tekne kayıt oldu. İnsanlar burada olmayı özlüyor. Etkinliklerin sayısı artınca Gültepe'deki çocuklar buranın ulaşılabilir olduğunu görecekler."

 
Altay'da eksik kalmadı
 
Kağıttan değiliz ki yırtılalım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençlerimiz tarihimizi bilmiyor
Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin 100. Yılı Bornova ...
Konak Belediyesi’nden herkese bir bayrak
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 9 Eylül coşkusunu 88. İzmir Enternasyonal ...
İZTAV bütçesi kavga çıkardı... Bundan sonra aynı heyecanla gitmez!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’na ...
 
97. yıla 97 bin rozet...
9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 97. yılında Çiğli Belediyesi tarafından ...
Belkahve’de ‘9 Eylül’
İzmir’in kurtuluşunun 97. yılı Bornova’da düzenlenen törenlerle kutlandı. ...
Dersim buluşması
Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, hemşehrisi olan Bayraklı ...
 
Kurtuluşu İzmir başlattı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 97’nci ...
İmamoğlu'ndan dikkat çeken görevlendirme
Özel Kalem Müdürlüğü görevine Kadriye Kasapoğlu atandı.
Goca Başkan'la gocaman sanat!
Seferihisar'a bağlı kırsal Ulamış Mahallesi'nde 3 yıldır faaliyet gösteren ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri