ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/23°
    ADANA
  • ANKARA
    7/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/22°
    IZMIR
  • KONYA
    6/11°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
Maganda kurşunu bir can daha aldı!
Maganda kurşunu bir can daha aldı!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
21 Mart 2020 Cumartesi - 16:07

KONAK'A 238,5 METRELİK YENİ GÖKDELEN!

İzmir’in kalbi Konak’a Zorlu Holding’in yapmayı planladığı 142 metrelik gökdelenin ardından yeni bir proje daha hız kazandı. Türkerler İnşaat’ın Halkapınar’da inşaatına başladığı 238,5 metre yüksekliğindeki Mahall Bomonti İzmir Projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. Eski şarap fabrikasının bulunduğu 71 dönümlük alana yapılacak ve 3 bloktan oluşacak devasa proje, İzmir Şehir Plancıları Odası tarafından ‘kent suçu’ olarak ilan edilmişti.

KONAK A 238,5 METRELİK YENİ GÖKDELEN!

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR- İzmir’in kalbi Konak’a Zorlu Holding’in yapmayı plandığı 142 metrelik gökdelenin ardından çok daha devasa bir proje için süreç hızlandı. Türkerler İnşaat’ın Halkapınar’da inşaatına başladığı ve önemli ölçüde ilerleme kaydettiği Mahall Bomonti İzmir Projesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan “ÇED gerekli değildir” kararı çıktı. Eski şarap fabrikasının bulunduğu 71 dönümlük alana yapılacak proje için engeller büyük ölçüde ortadan kalktı.

KADİFEKALE’YE TEPEDEN BAKACAK

İlki 238,5 metre, ikincisi 13,27 metre, üçüncüsü ise 17,30 metre yüksekliğindeki 3 bloktan oluşacak proje, trafik ve toplu ulaşım yoğunluğunun yüksek olduğu, limanın yanı başındaki Halkapınar’da yer alacak. İzmir’in en yüksek noktası olan 186 metrelik Kadifekale’den neredeyse 1,5 kat daha yüksek olacak projede, 633 konut, 181 odalı otel, 358 ofis ve 44 işyeri yer alacak. Proje yaklaşık 544 milyon 144 bin TL’ye mal olacak.

OTELİ DE ARAYA SIKIŞTIRDILAR

Mahall Bomonti İzmir’in daha önce 461 konut, 589 ofis ve 106 dükkandan oluşacağı duyurulmuş, ruhsatlar ve yasal izinler de buna göre alınmıştı. Ancak daha sonra planda revizyon yapılıp ofis ve dükkan sayısı azaltılarak, küçük çaplı bir otel ve 172 konut daha projeye eklendi.

KONAK’TA SON İNCELEME

Bu revizyon nedeniyle firmanın Konak Belediyesi’nden 27 Mayıs 2016 tarihinde aldığı inşaat ruhsatını da yenileme zorunluğu ortaya çıktı. Firmanın Konak Belediyesi’ne yaptığı ruhsat tadilatı müracaatının incelendiği bildirildi.
İzmir Mahall Bomonti Projesi, inşaat ruhsatı düzenlenmeden önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın 20 Nisan 2016 tarihli UKOME Genel Kurul toplantısında da görüşülmüş ve uygun bulunmuştu.

KENT SUÇU İLAN EDİLMİŞTİ

Halkapınar ve Alsancak bölgesine çok ciddi araç ve insan yoğunluğu getireceği öngörülen projeye İzmir Şehir Plancıları Odası tepki göstermişti. İzmir Şehir Plancılar Odası, “kent suçu” olarak ilan ettiği proje ile kamu yararı ve şehircilik ilkelerinin çiğnendiğini ileri sürmüştü.

BURAM BURAM TARİH

Büyük bir rant sağlayacak projenin yapılacağı alan ise 100 yılı aşkın bir tarihi geçmişe sahip. 1912’den 1928’e kadar bira, 1936’dan 1944’e kadar şarap, 1994’ten 2004’e kadar rakı fabrikası olarak kullanılan alan, TEKEL’e ait bir kamu arazisiydi... Kamuya ait bu arazi, 2008 yılından sonra TEKEL’in özelleştirilmesi ile birlikte inşaat firmalarının iştahını kabarttı. Söz konusu proje için yaklaşık 71 bin metrekarelik alanda, ‘Merkezi İş Alanı’ arazi kullanım kararları, imar planlarında ‘Ticaret Alanı + Konut’ olarak değiştirildi. Bu alana ilişkin ilk plan değişikliği 2013 yılında askıya çıktı. İzmir Şehir Plancıları Odası (ŞPO) tarafından plan değişikliğine açılan davada Danıştay, 1/1000 ölçekli uygulama imar planının 2016 yılında iptaline karar verdi. Ancak, 2018 yılında benzer nitelikteki imar planı yeniden askıya çıktı. Oda benzer gerekçelerle tekrar dava açtı.

 
Sokak hayvanları unutulmadı
 
Çeşme'de İtalyan gemisi tedirginliği! İçinde ne var?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hatice yazıcı 22 Mart 2020 Pazar 12:03

Fay üstünde bir şehir için en son düşünülecek şey izmirin bu kazulet binalara ihtiyacı yok doğaya zarar, insana zarar. En büyüğünü yaptık deyip tüy mü konduracaksınız. Böyle yapılara izin verenler şehirden nefret edenlerdir????????????????

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Virüs pazarı da vurdu!
İzmir'deki pazar yerlerinde birçok esnaf koronavirüs korkusundan tezgah ...
Ailelerden 'Kanser ilacı' çağrısı
İzmir'de bir araya gelen kanser hastası çocukların aileleri, sıklıkla ...
Dezenfektan yerine doğal sabun önerisi
Türkiye''de koronavirüse karşı uzmanlar alınacak en önemli tedbirin el ...
 
Talebe yetişemiyorlar... 1000 TL'yi bulabiliyor!
Türkiye'de, koronavirüs salgını nedeniyle toplu taşıma araçları gibi ortak ...
Akılalmaz ihmal! Otogarlara akın ettiler!
Konya'da şehirlerarası otobüs terminalinde askere gidecek gençlerin  uğurlanması ...
Çeşme'de tedirgin eden hareketlilik
Koronavirüs vakası tespit edilen ve çalışanlarının da karantinaya alındığı ...
 
Koronavirüsün ilacı bulundu, Türkiye'de de var!
Koronavirüs salgınına karşı topyekün mücadele devam ederken, müjdeli haber ...
İzmirli vekilin o önerisi kabul edildi! Özel hastaneler salgın hastanesi oldu!
Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı koronavirüsü genelgesine göre, bütün ...
Kolonya pazar tezgahına düştü
Koronavirüsle birlikte itibarı artan Türk kolonyası, semtlerde kurulan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri