ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,4165
    Dolar
  • Euro
    52,1461
    Euro
  • Altın
    7.725,680
    Altın
  • Bist-100
    13.407,00
    Bist-100
  • ADANA
    9/15°
    ADANA
  • ANKARA
    4/10°
    ANKARA
  • ANTALYA
    10/15°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/16°
    IZMIR
  • KONYA
    -1/9°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu
En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu
HSK’den yeni atama kararları
HSK’den yeni atama kararları
Gram altın 8 bin TL'yi aştı
Gram altın 8 bin TL'yi aştı
İran'dan Trump'ın tehdidine açıklama: Ellerimiz tetikte
İran'dan Trump'ın tehdidine açıklama: Ellerimiz tetikte
yunusemre, semih balaban, cumhuriyet,
15 Ocak 2026 Perşembe - 12:18

Kaldırımdaki polis TBMM gündeminde!

CHP İçişleri Politika Kurulu Başkanı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Aydın’da bir benzin istasyonu önünde bulunan kaldırımda ve trafik akışı veya güvenlik ihtiyacı bulunmayan bir bölgede “yaya devriye görevi” yapan polisi Meclis gündemine taşıdı.

Kaldırımdaki polis TBMM gündeminde!

Aydın’da geçtiğimiz Eylül ayında meydana gelen bir trafik kazasına polis memuru Fehmi Çam ve diğer polis memurları İsmail Şimşek ve Ali Kemal Çakmak tarafından müdahale edilmiş, polis memurları trafik kazasında kusurlu olan vatandaş hakkında ‘görevi yaptırmamak için direnme’ ve ‘hakaret’ suçlarından şikayetçi olmuş ve şahıs Aydın 9.Asliye Ceza Mahkemesi’nce cezalandırılmıştı.


Bu olaydan sonra polis memuru Fehmi Çam, Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğüne tayin edildi. Mahkeme kararıyla görevine iade edilen polis memuru Fehmi Çam, yargı kararıyla önceki görevine dönmesi gerekirken; motorize trafik polisi görevine iade edilmedi ve yaya devriye görevine verildi. Bu süreçte polis memurunun herhangi bir güvenlik ihtiyacı bulunmayan bir kaldırım/alan üzerinde, fiilen boş ve anlamsız bir şekilde “görevlendirme” adı altında çalıştırıldığı görüntüler kamuoyuna yansıdı.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde; polis memuru Fehmi Çam kendisi dışında başka bir yaya devriye görevlisinin bulunmadığı;  kendisine resmi üniforma ve yağmurluk zimmetlenmeden, yalnızca ‘trafik’ ibareli bir yelek ile; görev yapması için gerekli teçhizatlardan (tablet, ceza tutanağı vs.) yoksun şekilde, bir benzin istasyonu önünde bulunan kaldırımda ve trafik akışı veya güvenlik ihtiyacı bulunmayan bir bölgede “yaya devriye görevi” yaptığı görüldü.

CHP İçişleri Politika Kurulu Başkanı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Personelini bir kaldırımda ‘görevlendirmek’ zulümdür

CHP’li Bakan, şunları söyledi: “Ali Yerlikaya’ya soruyorum; polis memurunu, hiçbir kamu yararı olmayan bir yerde nasıl görevlendirirsiniz? Devlet o polise maaş ödüyor. O polis, şerefli Türk üniformasını giyiyor. Personelini bir kaldırımda ‘görevlendirmek’ zulümdür. Tüm Aydın, tüm Teşkilat, tüm sosyal medya bunu konuşuyor. Esas konuşması gerekenler susuyor. Aydın Emniyet Müdürü nerede? Emniyet Genel Müdürü nerede? İçişleri Bakanı nerede? Polis kendi kurumunda garip, kimsesiz ve çaresiz hissediyor. Ama tüm polis kardeşlerim biliyor ki; polis garip değil, kimsesiz değil, çaresiz değil. Biz buradayız! Her zaman yanlarındayız. Ali Yerlikaya, sorularıma cevap bekliyorum!”

CHP’li Bakan, konuyu TBMM gündemine taşıyarak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

CHP’li Bakan, Ali Yerlikaya’ya sordu:

1-    Polis memuru Fehmi Çam, hangi somut kamu yararı ve gerekçeyle, tek başına yaya devriye olarak görevlendirilmiştir?

2-    Söz konusu “yaya devriye görevi” 01.09.2025 tarihinde Aydın ilinde meydana gelen trafik kazası sonrasında yaşanan süreç ile mi ilgilidir?

3-    Yargı kararıyla döndüğü önceki görevine (motorize trafik polisi) iade edilmemesi nasıl açıklanmaktadır?

4-    Polis memuru Fehmi Çam’ın görevlendirildiği kavşak/benzin istasyonu önü kaldırımda, trafik güvenliği veya kamu güvenliği tehdidi bulunduğuna dair herhangi bir rapor mevcut mudur?

5-    Daha önce aynı yerde görevlendirilen personel olmuş mudur? Varsa gerekçesi nedir ve kaç personel benzer şekilde görevlendirmiştir, ne kadar süre görev yapmışlardır? Daha önce görevlendirme yoksa bunun ilk uygulama olmasının gerekçesi nedir?

6-    Kendisinin resmi üniforma olmadan yalnızca “Trafik” ibareli bir yelek ile ve görev için gerekli tablet, ceza tutanağı ve çalışır durumda yaka kamerası teslim edilmeden çalıştırılması nasıl açıklanmaktadır?

7-    Bu uygulama, Anayasa’nın 18. maddesinde düzenlenen angarya yasağı kapsamında değerlendirilmiş midir? Değerlendirilmişse, hangi hukuki gerekçeyle angarya olmadığı sonucuna varılmıştır?

8-    Günlük 9 saat görev, istirahat alanı bulunmayan bir noktada, tek başına ve işlevsiz şekilde çalıştırılması,  psikolojik yıldırma (mobbing) kapsamında değerlendirilmiş midir?

9-    Söz konusu uygulamadan Aydın İl Emniyet Müdürü ve ilgili amirlerin haberi var mıdır? Varsa bu uygulama hangi gerekçeyle ve kimin talimatıyla yapılmıştır?

10- Aydın Emniyet Müdürlüğü hakkında bu olay özelinde idari veya mülki denetim başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa gerekçesi nedir?

11- Mobbing iddialarıyla ilgili olarak, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü özelinde herhangi bir inceleme veya soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa gerekçesi nedir?

12- İdarenin, kamu görevlilerini görevleri sırasında onur kırıcı, aşağılayıcı veya itibarsızlaştırışı uygulamalara karşı koruma yükümlülüğü bulunduğu dikkate alındığında, söz konusu görüntüler karşısında neler yapılacaktır?

13-  Kamuoyunun ve meslektaşlarının açıkça gördüğü, işlevsiz ve izah edilemeyen bir noktada görevlendirilmenin; personelin itibarını, saygınlığını ve kişilik haklarını ihlal ettiği yönünde Bakanlığınızca yapılmış bir hukuki ve idari değerlendirme bulunmakta mıdır?

14- Polis memurunun, sosyal çevresi, ailesi ve meslektaşları karşısında “cezalandırılan personel” algısına maruz bırakılması, Bakanlığınızca psikolojik yıldırma (mobbing) kapsamında değerlendirilmiş midir?

15- Bu tür “görevlendirmelerin”, personelin mesleki motivasyonunu, ruh sağlığını ve kuruma olan aidiyet duygusunu zedelediği yönünde Bakanlığınızın yaptığı bir etki analizi veya hazırladığı iç rapor bulunmakta mıdır?

16- Emniyet teşkilatı içerisinde, görev yeri ve görev şeklinin bir cezalandırma veya baskı aracı olarak kullanıldığına dair Bakanlığınıza intikal eden şikayet sayısı kaçtır? Bu şikayetlere ilişkin başlatılan idari soruşturma var mıdır?

17- Mahkeme kararıyla görevine iade edilen personelin, “psikolojik baskı ve yıldırmaya” maruz kalmaması için Bakanlığınızca alınan veya alınması planlanan önleyici tedbirler nelerdir?

18- Polis intiharları, amir baskısı ve hukuka aykırı görevlendirmelerle ilgili Bakanlığınız bünyesinde bağımsız ve şeffaf bir inceleme mekanizması var mıdır?

 
Karşıyaka Afet Gönüllüleri’nde 3. dönem başlıyor!
 
Egeli turizmciler yarıyıl tatilinden umutlu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaş Karasu: 'Diyanetin rakamları gösteriyor ki asgari ücretli de emekli de fitreye muhtaç halde'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı ...
CHP'li Arslan'dan elektrik dağıtım bedeli tepkisi: 4 yılda yapılan zam yüzde 450
CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Ednan Arslan, elektrik dağıtım bedellerine ...
Başkan Saygılı: Ödemiş yatırımlarla buluşmaya devam edecek
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Ödemiş ilçesinde AK Parti hükümeti ...
 
AK Parti’den istifa eden meclis üyesi CHP'ye katıldı
Üsküdar Belediyesi'nde AK Parti'li meclis üyesiyken Mayıs 2025'te istifa ...
AK Partili Saygılı'dan Ödemiş'te 'çöp krizi' çıkışı: Belediye borcunu ödemiyor
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir’in yeni bir çöp kriziyle ...
Özgür Özel’den Beşiktaş mitingine çağrı: "CHP, AKP’nin kara düzeninin düşmanıdır"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel sosyal medyada paylaştığı videoyla 14 Ocak ...
 
CHP’li Bakan’dan Kurum’a Teos Marina soruları!
CHP İçişleri Politika Kurulu Başkanı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, ...
Saygılı'dan Güç'e yanıt... 'Beceriksizliğinizi gölgelemek için bahane siyaseti üretiyorsunuz'
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay ...
CHP'li Güç: Hangi derde derman oluyorsunuz da İzmir'e akıl veriyorsunuz?
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç,kent gündemine dair bazın toplantısı ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 19 14 4 1 43 14 29 46
2 Fenerbahçe 19 12 7 0 43 17 26 43
3 Trabzonspor 19 12 5 2 37 22 15 41
4 Göztepe 19 10 6 3 25 11 14 36
5 Beşiktaş 19 9 6 4 33 24 9 33
6 Rams Başakşehir 19 8 5 6 32 19 13 29
7 Samsunspor 19 6 9 4 23 21 2 27
8 Gaziantep FK 19 6 7 6 26 32 -6 25
9 Kocaelispor 19 6 6 7 16 19 -3 24
10 Corendon Alanyaspor 19 4 10 5 19 19 0 22
11 Gençlerbirliği 19 5 4 10 23 27 -4 19
12 Çaykur Rizespor 19 4 7 8 22 28 -6 19
13 Tümosan Konyaspor 19 4 7 8 23 31 -8 19
14 Hesap.com Antalyaspor 19 5 4 10 18 32 -14 19
15 Kasımpaşa 19 3 7 9 15 26 -11 16
16 ikas Eyüpspor 19 3 6 10 13 27 -14 15
17 Zecorner Kayserispor 19 2 9 8 16 37 -21 15
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 19 2 3 14 16 37 -21 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri