ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/21°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    7/10°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
Otobüsler alev alev yandı!
Otobüsler alev alev yandı!
Göçmen kaçakçılarına operasyon!
Göçmen kaçakçılarına operasyon!
Arda Güler'li Real Madrid şampiyon!
Arda Güler'li Real Madrid şampiyon!
12 Mart 2021 Cuma - 18:05

Karabağlar’da toplu sözleşme sevinci...

Karabağlar Belediyesi’ne bağlı KARBEL AŞ.’de çalışan 925 kişiyi kapsayan 9. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası yöneticileri arasında törenle imzalandı. Sözleşme kapsamında işçilerin maaşlarına, sosyal haklarla birlikte yüzde 16 zam yapıldı.

Karabağlar’da toplu sözleşme sevinci...

Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Şantiyesi’nde gerçekleştirilen törene, Başkan Selvitopu, Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener, Genel İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ve diğer şubelerin başkanları, KARBEL AŞ. Müdürü Yakup Tendriç, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çalışanlar katıldı.

Sendika Genel Sekreteri Sevgener ve 5 Nolu Şube Başkanı Kara yaptıkları konuşmalarda, emekten yana tavrı nedeniyle Başkan Selvitopu’na teşekkür ettiler. Ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde Karabağlar Belediyesi yönetiminin, çalışanların hak ve çıkarlarını gözettiğini vurguladılar.

UZLAŞMAYLA ÇÖZÜLDÜ

Başkan Selvitopu da, toplu sözleşme görüşmelerinin sadece ücretleri içermediğini; kurumun daha iyi hizmet etmesi için çalışma kurallarının da belirlendiğini söyledi. Bu anlayış doğrultusunda sendikayla çok sayıda toplantı yaptıklarını hatırlatan Başkan Selvitopu, “7 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bu süreç içinde belki de en verimli, iletişimin ve uzlaşmanın olduğu bir sözleşme sürecini gerçekleştirdik. Buradan sendikanın tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum. Karşılıklı bir anlayış birliğiyle, konuları derinlemesine tartıştıktan sonra uzlaşıya vardık. Sözleşmemizin her maddesi, hem çalışanlar hem de bizler açısından çok önemli” dedi.

"ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Başkan Selvitopu Karabağlar Belediyesi’nin, ülkenin ekonomik krizden geçtiği ve bundan en çok alın teri dökenlerin olumsuz etkilendiği bir dönemde, çalışanların yanında olmaya devam edeceğini vurguladı. Geçim derdinin herkesin önemli bir sorunu olduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Amacımız böyle sıkıntılı günlerde, olanaklarımız ölçüsünde sizlerin yanında olmaktır. Biliyoruz ki üreten, hizmeti yaratan sizlersiniz. Sizin moral ve motivasyonunuz bizim için çok önemli. Bunlar olursa insanlarımız için daha fazla hizmet üretiriz. Bundan sonraki süreçte de aynı anlayışımızı sürdüreceğiz. Toplu sözleşmenin maddelerinde olmasa bile, o günün koşullarına göre sıkıntılarınızı gidermeye gayret edeceğiz” diye konuştu.

Sözleşmenin anlaşmayla sonuçlanmasında emek veren herkese teşekkür eden Başkan Selvitopu, “Karabağlar’da hep birlikte iyi bir ortamı sağladık. Umarım bu aynı şekilde devam eder. Bugüne kadar çalışanlarımızın alacaklarını aksatmamaya çalıştık. Tüm çalışanlarımız aynı gün maaşlarını alsın istiyoruz. Herkese aynı gözle bakıyoruz. Toplu sözleşmenin çalışanlarımıza ve Karabağlar’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi, Başkan Selvitopu, Genel İş Sendikası yöneticileri ve KARBEL AŞ. Müdürü Yakup Tendriç arasında imzalandı. Törenin sonunda Başkan Selvitopu Sendika Genel Sekreteri Sevgener ve Mali İşler Daire Başkanı Güleryüz’e, Karabağlar’daki mobilya ustalarının el işçiliğiyle yaptıkları sandıklardan armağan etti. Sevgener ve Güleryüz de Başkan Selvitopu ile Tendriç’e çiçek verdi. Daha sonra günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.

SÖZLEŞMEDE NELER VAR?

696 sayılı KHK’yle geçen 111 kişinin de aralarında olduğu 925 işçiyi kapsayan sözleşmeye göre, ücretlere sosyal haklarla birlikte yüzde 16 zam yapıldı. Her ay verilen gıda yardımına yüzde 25 zam oldu. Ramazan ve Kurban bayramları, 1 Mayıs ve yılbaşında verilen ikramiyelere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da eklendi.  Doğum yapan kadınlara ek süt izni verildi.

 
Kılıçdaroğlu'nun tüm belediye başkanlarından bir isteği var!
 
Kuşadası Belediyesi'nden dolandırıcılık uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi çınarın altında 100. yıla özel tören
İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümü İzmir Konak Belediyesi’nce ...
İzmirim Kart üniteleri artıyor...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, kişiselleştirilmiş ...
100’üncü yılda 100 çalışanla İstiklal Marşı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve 100 belediye çalışanı, 12 ...
 
Buca Belediyesi’nden rayiç bedel kolaylığı
Buca Belediyesi, Buca Tapu Müdürlüğü ile yeni bir uygulama başlatarak ...
Turuncu uçuşlar İzmir'den başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Vakfı ortaklığıyla yeme-içme ve ...
Bayraklı esnafı derdini anlattı...
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ...
 
Bayındır'da orman vasfını yitirmiş araziler incirle bereketlenecek...
Bayındır’da dağlık alanda bulunan Lütuflar, Kızılkeçili, Çamlıbel, Söğütören ...
Buca'dan 1 yıllık pandemi raporu!
Türkiye’nin 1 yılı geride bıraktığı pandemi döneminde Buca Belediyesi, ...
Çiğli'de güvenlik görevlilerinin sorunu çözüldü
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, DİSK Genel-İş 8 No’lu Şube temsilcileriyle ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri