ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2862
    Dolar
  • Euro
    34,6593
    Euro
  • Altın
    2.411,470
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
3 Eylül 2019 Salı - 10:02

Karşıyaka Çarşı işbirliğine Hotar darbesi

Karşıyaka Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi arasında Karşıyaka Çarşı'nın yeniden düzenlenmesi ile ilgili yapılan işbirliği, imza aşamasındayken Rektör Nükhet Hotar tarafından iptal edildi. Hotar'ın işbirliğinden haberdar olmadığı gerekçesiyle süreci durdurduğu belirtilirken, Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Biz özür dilemeyi de biliriz. Çünkü amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek" dedi

Karşıyaka Çarşı işbirliğine Hotar darbesi

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-Karşıyaka Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısının ilk oturumunda Karşıyaka Çarşı düzenlemesi ile ilgili şok bir gerçek ortaya çıktı. AK Parti Meclis üyesi Adem Öztürk'ün, "Çarşı esnafı ve vatandaşlar acil düzenleme bekliyor. Defalarca 'Dokuz Eylül Üniversitesi ile işbirliği yapıldı, gerekli düzenleme için en iyi proje bir yarışma ile seçilecek' demenize rağmen hiçbir ilerleme yok" sözlerinin ardından Başkan Cemil Tugay sürecin neden ilerlemediğini açıkladı.


"ÖZÜR DİLEMEYİ BİLİRİZ"
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar'ın Mimarlık Fakültesi ile yaptıkları işbirliğini, bu süreçten haberdar olmadığı gerekçesiyle iptal ettiğini belirten Tugay, "Süreç imza aşamasındayken durdu. Yanlış anlaşılma olduğunu düşündüğüm bu süreçle ilgili Nüthet hanımla görüşme yapmak için talepte bulunacağım. Biz gerekirse Rektör'den özür dilemeyi de biliriz. Çünkü bizim amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Belediye bünyemizde de çok iyi şehir plancılarımız var. Çarşı için en iyi analiz ve proje çalışması yapılacak" dedi.


ALTYAPI SORUNU CİDDİ BOYUTTA
AK Partili Adem Öztürk, Başkan Tugay'ı görev süresinde önemli bir zamanın geride kalmasına rağmen öncelikli sorunlara çözüm üretememekle eleştirdi. Öztürk, "Mavişehir, Atakent ve Bostanlı'da ciddi bir altyapı sorunu var. Su baskınları nedeniyle birçok kişi mağdur oluyor. Amatör spor kulüplerine vaat edilmesine rağmen hala destek verilmedi. Artık -eceklerle -acaklarla konuşmak yerine kalıcı çözüm getirici projeler hazırlanmalı" diye konuştu. Başkan Tugay ise bazı amatör kulüplere destek sağlandığını ifade ederek, "Bütçe ile ilgili nedenlerle bazı noktalarda aksama olduğu doğru. Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nun tadilatını öncelikli tuttuk. Çünkü Pınar Karşıyaka'nın maçları başlayacak. Altyapı konusu Büyükşehir'in sorumluluğunda. Fakat onlarla da sıkı bir iletişim halindeyiz. İZSU ve Fen İşleri Müdürlüğü ile sürekli bilgi alışverişindeyiz" dedi.


KADINA ŞİDDET PROTESTOSU 
MHP'li Meclis Üyesi Seher Dikmen ise Başkan Cemil Tugay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Dikmen, geçtiğimiz yıl Karşıyaka'da 4 bin 600 kadının sığınma evi talebinde bulunduğunu belirterek, "Karşıyaka'da kaç tane sıgğınma evi var? Bunlar ihtiyaca cevap verebiliyor mu? Sığınma evi konusunda herhangi bir çalışma var mı?" sorularını sordu. Konuyla ilgili soruların bir sonraki mecliste cevaplanacağı belirtildi. Emine Bulut cinayetiyle ülkemizde kadına şiddet olaylarına karşı tepki çığ gibi büyürken, bir protesto da Karşıyaka Belediyesi meclis üyelerinden geldi. Tüm partilerin meclis üyeleri, toplantı esnasında kadına şiddeti lanetleyen mesajların yer aldığı dövizler açtı. Başkan Cemil Tugay da daha sonra meclis üyelerinin arasına girerek protestolara destek verdi.


ACTWELL PROJESİNE KATILACAKLAR
Meclis toplantısında Karşıyaka Belediyesi'nin Avrupa Birliği hibe destekli ACTWELL projesine katılımı da oybirliği ile kabul edildi. Projeye göre doğal afetler sırasında kamu kurumlarının davranışları incelenecek ve tehdit durumlarında nasıl önlem alınması gerektiği araştırılacak. Karşıyaka Fransa, Almanya, İspanya, Hollanda, İtalya, Polonya, İrlanda, Romanya ve Belçika ile birlikte projeye katılacak.
 

 
Dikili'de 20 kaçak göçmen yakalandı
 
İzmir'de deprem... Yine sallandık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nar Taneleri, Konak'ta sürecek
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un Narlıdere Belediye Başkanlığı döneminde ...
İzmir Fuarı'nda bu yıl hangi etkinlikler var! Giriş ücreti ne kadar olacak
Bu yıl 88. kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı ...
Fuar lansmanında önemli Çin mesajları... İzmir, Türkiye'nin yolunu açacak
Bu yıl 88. kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı'nın lansmanı ...
 
Konak'a büyük onur...
Konak Belediyesi Halkoyunları Topluluğu 9-16 Ağustos tarihleri arasında ...
Çiğli'de Zafer Turnuvası
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen “Zafer, Barış ve Kurtuluş” etkinlikleri ...
Karşıyaka'da Balkan esintisi
Karşıyaka Belediyesi ile Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, ...
 
Bornova’da aşure toplantısı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Muharrem ayı öncesinde alevi ...
Büyükşehir, kadına şiddetle mücadelede etkin rol üstlenecek -
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadına şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet ...
Narlıdere'de Deniz Festivali
Narlıdere Belediyesi, 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri