ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
29 Mart 2024 Cuma - 11:54

Karşıyaka'nın gözü artık icraatta..

İzmir'de yaklaşık 26 yıldır yapımını beklediği yeni stadyumu için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenleyen Karşıyaka Spor Kulübü, artık harekete geçilerek stadına kavuşmayı bekliyor. Türkiye'nin en köklü spor kulüplerinden olup 112'nci yılını kutlayan Karşıyaka'da yönetim, sporcular, camia ve binlerce taraftar, yapımı yılan hikayesine dönen yeni stat için taraftarın öncülük ettiği mitingde buluşarak 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi hep bir ağızdan stat isteklerini haykırdı.

Karşıyaka nın gözü artık icraatta..

Yeni stat projesi kapsamında 2015 yılında yıkılıp tesis çeşitli engellerle bir türlü yapılamayınca senelerdir atıl kalarak harabe haline dönen eski Karşıyaka İlçe Stadı'nda düzenlenen mitingde binlerce yeşil-kırmızılı sevdalısı bir araya geldi.

Karşıyaka yönetimi, camia, taraftarlar, futbol takımının teknik direktörü Erkan Sözeri, basketbol takımı antrenörü Ufuk Sarıca, A takım ve altyapıların sporcularının yer aldığı mitinge CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İYİ Parti Adayı Ümit Özlale, AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu da kalabalığın arasında katılarak destek oldu. Yapılan konuşmaların ardından taraftarlar Başkan İlker Ergüllü'nün çağrısı üzerine normalde kapkaranlık olan stat arazisinde cep telefonlarının ışıkları ve meşalelerle görsel şölen oluşturup geceyi aydınlattı. Yerel seçimler sonrasında daha önce iki kez iptal edilen stadyum ihalesinin yeniden yapılarak inşaatın bir an önce başlamasını bekleyen Karşıyaka camiası, süreci yılmadan takip edip stada kavuşmayı hedefliyor.

BAŞKAN ERGÜLLÜ: KARŞIYAKA STADINI GERİ ALMALI

Taraftar mitinginde Karşıyaka'nın artık stadını istediğini söyleyen Başkan İlker Ergüllü, "Karşıyaka Spor Kulübü her şeyden önce bir eğitim ve öğretim kurumudur. Birçok gence spor hayatıyla beraber kötü alışkanlıklara bulaşmadan büyüme imkanı sağlamıştır. Birçok milli sporcunun yetişmesine önayak olmuştur. Burası da bizim okul binamızdır. Bu stat 10 yıl önce yıkıldı ve biz artık burayı geri istiyoruz. Burada İzmir'in bütün önde gelenleri, bütün büyükleri, bütün sevenleri bize destek olmalı ve Karşıyaka artık stadını geri almalı. Sizlere de bunun için büyük iş düşüyor. İnşallah hep beraber bunu başaracağız. Buranın karanlık değil her zaman böyle ışıl ışıl olması için buraya stadımızı istiyoruz" çağrısını yaptı.

1998'DEN BERİ HAYALİ

Karşıyaka'nın yeni stat hayalini Onursal Başkan Selçuk Yaşar ilk kez 1998 yılında İlçe Stadı'nın yerine çizdirdiği projeyle gündeme getirdi. Yıllar içinde stat yapımı için Çiğli, Sasalı gibi yerler tartışıldı. Örnekköy'de belirlenen araziye Türkiye'nin 2016 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı kapsamında 40 bin kişilik stat projesi çizildi ancak şampiyona 1 oy farkla Fransa'ya kaptırılınca tarihi fırsat kaçtı. İlçenin merkezindeki Eski İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri'nin yerine 2012'de son proje gündeme gelip bu alanda karar kılındı. Karşıyaka'ya yapılacak stat sayesinde ezeli rakibi Göztepe'ye de ikiz stat yapılması fikri 2013'te ortaya atıldı. İki kulübün statları Ocak 2014 ve Haziran 2017'de iki kez beraber ihaleye çıktı.

Göztepe, ilk ihale iptal edilse de ikinci ihale sonrası Türkiye'nin en modern spor tesislerinden Gürsel Aksel Stadı'na Ocak 2020'de kavuştu. Karşıyaka'dan çok sonra başlayan, 9 Eylül 2017'de temeli birlikte atılan Alsancak Mustafa Denizli Stadı, Kasım 2021'de açıldı. İzmir'e aradan geçen yıllar içinde UEFA standartlarında Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadı'nın yanı sıra Bornova Stadı, Yeni Buca Stadı gibi yeni statlar yapılıp Menemen İlçe Stadı'nın tribünleri yenilendi. Ancak rakipleri yeni statlara kavuşurken Karşıyaka Stadı için yapılan iki ihale de açılan davalar, araziyle ilgili sıkıntılar, imar planıyla ilgili sorunlar, otopark yönetmeliği engeli ve aradan geçen süreçte oluşan maliyet farkı nedeniyle iptal edildi. Proje kapsamında 2015'te yıkılan İlçe Stadı ve tesislerinden olan Karşıyaka, sorunlar bir bir çözülse de yeni ihale olmayınca stada kavuşamadı.

 
SMA'lı Berfin Ada'nın annesi: Kızım 23 aydır oruçlu bir bebek
 
Pınar Karşıyaka'nın konuğu Bahçeşehir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay'da seçim günü...
1'inci Lig'de küme düşme sınırında olan Altay yarın olağanüstü seçimli genel kurula gidecek.
Altınordu moralli!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta son olarak evinde lider Esenler Erokspor'u ...
Karşıyaka'da alkışlar Hasan'a...
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta geçen hafta Anadolu Üniversitesi galibiyetiyle ...
 
Göztepe'nin deplasman karnesi pekiyi
1'inci Lig'de milli aranın ardından 3 Nisan Çarşamba günü deplasmanda ...
Göztepe'ye yeni sponsor...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Süper Lig yolunda emin adımlarla ...
Karşıyaka'da tarihi güne çağrı...
İzmir'in 112 yıllık en köklü temsilcisi Karşıyaka Spor Kulübü, yarın senelerdir ...
 
İZVAK'ta seçim tarihi belli oldu
İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nın (İZVAK) olağan genel kurulu 17 ...
TSYD İzmir Şubesi'nden, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'ye ziyaret!
Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi'nin yeni başkanı Ergin Karataş ...
Bucaspor 1928 savunmasından dikkat çeken performans!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta lider Esenler Erokspor'u 4 puan geriden takip ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri