ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2020
    Dolar
  • Euro
    35,0069
    Euro
  • Altın
    2.498,740
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/32°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
izmir büyükşehir. 19 mayıs,
Üç Türk ABD ordusunu dolandırdı... FBI devreye girdi!
Üç Türk ABD ordusunu dolandırdı... FBI devreye girdi!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu!
Pençe-Kaplan bölgesinde 1 askerimiz şehit oldu!
Pençe-Kaplan bölgesinde 1 askerimiz şehit oldu!
Vahşet... Lastik içinde yakıp 6 metre derine gömmüşler!
Vahşet... Lastik içinde yakıp 6 metre derine gömmüşler!
6 Aralık 2021 Pazartesi - 22:33

Kılıçdaroğlu'ndan TBMM'de sert bütçe eleştirisi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM'de bütçe üzerine sert bir konuşma gerçekleştirdi. Hükümeti faiz konusunda eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bu bütçe, Türkiye Cumhuriyeti devletine yapılmış bir kumpas bütçesidir" dedi. Ayrıca, Kılıçdaroğlu, bütçeye 'hayır' diyeceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu ndan TBMM de sert bütçe eleştirisi

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe maratonu sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Kurul’a katılarak bütçe konusunda bir konuşma gerçekleştirdi.

EL HAREKETİ GERGİNLİK YARATTI

Kılıçdaroğlu, AK Parti ve MHP'li milletvekillerine, “Tek göreviniz el kaldırmak ve indirmek” dedikten sonra, “Dolarla borçlandılarsa Amerika'daki enflasyon, avroyla borçlandılarsa Avrupa Birliği'ndeki enflasyonu da sırtımıza yıkıyorlar” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri sarf ederken sağ elini sol eline vurduğu hareketi, mecliste gerginlik yaşanmasına neden oldu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması AK Parti ve MHP sıralarından yükselen uğultular ve sataşmalarla bölündü. AK Parti ve MHP sıralarından sık sık, “‘Burada bayanlar var”, “Yaptığınız el hareketi nedeniyle özür dileyin” şeklinde sesler yükseldi. Uğultuların devam etmesi üzerine TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Bir dakika sessiz olur musunuz” diyerek AK Parti ve MHP'li milletvekillerini uyardı. Seslerin yükselmesi üzerine Şentop, “AKP ve MHP sıralarına “Siz konuşun o zaman ben gideyim” diye sitem etti.

AK Partililer'in “Görüntüleri izleyin” sözleri üzerine Şentop, “Ben buradan bir şey göremiyorum. Fakat iç tüzüğe göre nezih dille konuşulması öngörülüyor. Konuşmadan sonra izleyeceğim, değerlendireceğiz” dedi.

KONUŞMA ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI

Kılıçdaroğlu'nun doların yükselmesini ve dolarla rüşvet alanları eleştirerek devam ettiği konuşması, uzun süre uğultularla bastırıldı.

AK Parti ve MHP sıralarından dakikalar boyunca sesler yükseldi, Kılıçdaroğlu'nun konuşması bölünmeye çalışıldı. Kılıçdaroğlu ise konuşmasına devam ederek konuşma süresini tamamladı. Kılıçdaroğlu konuşmasını tamamladıktan sonra “Arkadaşlar konuşmaya devam edebilirler” diyerek kürsüden alkışlar eşliğinde ayrıldı.

OTURUMA ARA VERİLDİ

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından söz alan AK Partili Mahir Ünal, “Sayın Genel Başkan bu meclisin bir itibarı kalmadı ifadesini kullandıysa da bu gazi meclisin itibarı yerindedir. Bir genel başkanın kürsüde genel ahlak kurallarına aykırı bir şekilde hareketi, iç tüzük 160’a göre kınama cezasını gerektiriyor. Ara vermenizi ve bunu değerlendirmenizi talep ediyoruz” dedi.

Şentop, “5 dakika birleşime ara veriyorum. Görüntüyü izleyeceğim, değerlendireceğiz. Grup başkanvekillerini davet ediyorum” diyerek oturuma ara verdi.

CHP GRUBUNDAN ‘EL HAREKETİ’ AÇIKLAMASI

Görüntülerin izlenmesinin ardından oturuma devam edildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. Özgür Özel, şunları söyledi:

* Biraz önce sayın genel başkanımızın kürsüde yapmış olduğu bütçe görüşmeleri sırasında bir anda çok sayıda iktidar partisi milletvekilinin rahatsızlığı dile getirdiğini duyduk. İçeriye gidip görüntüleri birlikte izledik.

* Yaşanan olayda cümlenin, ‘Dışarıdan alınan dünya kadar borç alındı, sırtımıza yüklendi' şeklinde eliyle elini sırtına vurmak suretiyle anlamı kuvvetlendirici bir (hareket). Bunu sesle birlikte görüntüyü birlikte değerlendirdiğimzde gördük. Genel başkanımızın orada ‘sırtımıza bu yükü yüklediniz’ şeklinde sözleri vücut dilinin, hiçbir gruba ve meclise yönelik bir davranış olmadığı, hepimizin kürsü konuşmalarımızda kullandığı vücut dilinden bağımsız olmadığını ifade ederiz.

* Bu tip davranış ve hareketlerde durum değerlendirilirken, kişinin karakteriyle mütenasip olup olmadığına bakıldığında sayın genel başkanımızın hiçbir grubu veya meclis yönelik böyle bir davranışta bulunmayacağının, tüm grupların bilgisine sunarız.

Özgür Özel’in açıklaması üzerine mecliste uğultular yükselmeye devam etti.

“ERDOĞAN BÜTÇESİNİN ARKASINDA DURMALI, KAÇARAK BU İŞ OLMAZ”

Sosyal medya hesabından “Halkın sorunlarına çare olmayan bütçeye karşı buhrandan çıkış yollarını anlatıyorum” paylaşımı yapan Kılıçdaroğlu, bütçeyle ilgili konuşmasında şunları söyledi:

* Bütçe dediğiniz, benden önceki arkadaşlar da anlattı, Türkiye'nin temel yasalarından birisidir ve Anayasa'da özel düzenlemeler vardır. Bütçe yasaları parlamentoda görüşülürken, bütün milletvekillerinin sağlıklı ve tutarlı bilgiler edinmeleri gerekir. Sağlıklı ve tutarlı bilgiler gelmiyorsa o bütçe görüşmeleri, doğru görüşme değildir.

* Beni üzen nokta Türkiye Büyük Millet Meclisine seçimle gelen birisinin, kendi imzasıyla bütçeyi meclise gönderen birsinin burada gelip bütçeyi anlatmaması. Yerine atadığı bir kişiyi görevlendirmesi. Bu doğru değildir, bu parlamentonun saygınlığına gölge düşürür.

* Eğer bu Anayasada bütçenin yapımı ile ilgili özel bir düzenleme yapıldıysa, plan bütçe komisyonunda bütçeler ayrıca görüşülüyorsa, özel bir süreç içerisinde görüşülüyorsa, o zaman bir kişi gelecek diyecek ki ‘benim bütçem bu' ve bütçesinin arkasında kapı gibi duracak, durmuyor. Göndermiş memurlarını buraya. Demiş ki ‘gidin siz bütçeyi anlatın' Ne anladınız siz? Pembe bir tablo. Türkiye'de bir sorun yok. Çünkü öyle talimat almışlar.

* Erdoğan bütçesinin arkasında durmalı, kaçarak bu iş olmaz.

* Bu süreç böyle devam ederse; TBMM vesayet altındadır. Milletvekillerinin sorularına dahi cevap verilmezse, Sayıştay’ın raporlarına müdahale edilirse ve bunu yürütme yaparsa, o parlamento yürütmenin vesayeti altındadır. Gazi Meclis diyoruz, hangi gaziliği kaldı? Hangi yetkiniz var?

 
Çiğli'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!
 
Bankaya girip tabletleri çaldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na TÜİK yanıtı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e gitmesini eleştirdi: ...
Mersin mitingine İzmir çıkarması..
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün yapacağı miting için İzmirli ...
Deniz Yücel: Olsa, olsa suç işleri bakanı olur...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e yapmak istediği ziyareti eleştiren ...
 
CHP'den engelleri kaldıracak 3 Aralık mesajı
CHP İzmir İl Başkanlığı, Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ...
CHP'li Purçu'dan engelliler için 4 ayrı kanun teklifi
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, engellilerle ilgili düzenlemeler içeren ...
İYİ Partili vekil Aylin Cesur'dan Çiğli ziyareti!
İYİ Parti Isparta milletvekili Aylin Cesur, İYİ Parti Çiğli İlçe Başkanlığı ...
 
CHP'li Bayır: Limanlar babanızın malı değil!
Mecliste gerçekleştirilen 287 sıra sayılı kanun teklifi görüşmelerinde ...
Beko: Kamudaki engelli kotası yüzde 6'ya çıkarılmalı...
3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli yurttaşların en büyük sorununun ...
AK Parti'den seçim açıklaması... Tarih verdi!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, muhalefetin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri