ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2020
    Dolar
  • Euro
    35,0069
    Euro
  • Altın
    2.498,740
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/32°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
izmir büyükşehir. 19 mayıs,
Vahşet... Lastik içinde yakıp 6 metre derine gömmüşler!
Vahşet... Lastik içinde yakıp 6 metre derine gömmüşler!
Yunanistan'dan Ege Denizi kararı... Sınıra yakın yerlere yerleştirecekler!
Yunanistan'dan Ege Denizi kararı... Sınıra yakın yerlere yerleştirecekler!
Böceğin ısırdığı 5 yaşındaki Gökçe hayatını kaybetti
Böceğin ısırdığı 5 yaşındaki Gökçe hayatını kaybetti
Başörtülü hakimler için 'Reddi hakim' talebi!
Başörtülü hakimler için 'Reddi hakim' talebi!
12 Mart 2020 Perşembe - 13:31

Konak'ta geri dönüşüm hamlesi! Atık bank hizmetinizde...

Kentte geri dönüşümde yeni bir dönemi başlatan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Bu projenin başarısı en başarılı olması için en çok Konaklı kadın hemşehrilerime güveniyorum. Onlar yaptıkları her işte başarılı. Bu projede de bize destek olacaklarına inanıyorum” dedi.

Konak ta geri dönüşüm hamlesi! Atık bank hizmetinizde...

Konak Belediyesi’nin Mensan Geri Dönüşüm işbirliğiyle, ilçede pilot bölge olarak seçilen 5 ayrı mahallede kurduğu atık toplama üniteleri hizmete açıldı. “Atık Bank” olarak isimlendiren üniteleri, düzenlediği basın toplantısında Konaklıların hizmetine sunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çevreye duyarlılığın bir belediyenin en büyük sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Konak Belediyesi’nde de bu bilinçle hareket ediyoruz. Daha önce evlerde biriken ilaçları çöpe atılmadan toplayarak imha etmek ve elektronik atıkların geri dönüşüme kazandırmak için iki ayrı çalışma başlatmıştık. Bu iki projemizi başarıyla sürdürüyoruz. Ve şimdi Konak için büyük bir adım daha attık: İzmir’de geri dönüşümde bir ilk olan projemizi hayata geçirerek,  Konak’ta “Atık Bank” dönemi başlattık” diye konuştu.

KADINLARA ÇAĞRI

Konaklıların evlerinde biriken ambalaj atıklarını ayrıştırarak Atık Bank’lara teslim edebileceğini söyleyen Batur, vatandaşlara seslenerek, “Herkesin gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Atık Bank’ların başarısı en başta Konaklı kadın hemşehrilerime bağlı. Onlar yaptıkları her işte başarılı. Bu projede de bize destek olacaklarına, bu sorumluluğu bizimle paylaşacaklarına inanıyorum. Lütfen atıklarınızı evlerinizde ayrı ayrı poşetlerde biriktirin ve sonra merkezlerimize getirerek geri dönüşüme kazandırın. Bu hepimizin ilçemize, şehrimize, ülkemize, yarınlarımıza, yarınlarımızı bırakacağımız çocuklarımıza, gençlerimize borcumuz” dedi.

ATIĞI GETİR PARA PUANI KAZAN

Peki, Konak’ta yeni sistem nasıl işleyecek?

Konak Belediyesi’nin kentin beş aynı noktasına yerleştirdiği Atık Bank’larda kâğıt, plastik, metal, cam ve kompozit bölmeleri bulunuyor. Vatandaşlar, evlerinde ayrıştırarak biriktirdikleri ambalaj atıklarını, mesai saatleri içinde hizmet sunan Atık Bank’lara teslim edebilecek. Bu atıklar, görevliler tarafından tartılarak alınacak.

İZMİR DOĞA KART'LA KAZAN

Sistem Konaklıların hayatına İzmir Doğa Kart’ı da getiriyor. Vatandaş Atık Bank’a ilk kez gittiğinde adına İzmir Doğa Kart tanımlanacak. Verilen atıkların karşılığında bu kartlara para puanlar yüklenecek.

Her İzmir Doğa Kart’ta bir barkod numarası ve QR kodu olacak. Kişi isterse cep telefonundan, isterse Atık Bank’lara giderek, ne kadar atık getirdiğini ve karşılığında kartında ne kadar para puan yüklendiğini görebilecek.

Puanlar nasıl kullanılacak?

Para puanlar, Atık Bank görevlileri tarafından İzmirim Kart’lara yüklenebilecek ve ulaşımda değerlendirilebilecek. Bu puanlar Konak’taki anlaşmalı marketlerde alışveriş için de kullanılabilecek. İsteyen vatandaş, kazandığı puanlarla Türk Kızılay’ı, Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Ege Orman Vakfı’na bağış yapabilecek.

Atık Bank’lar nerelerde?

Atık Bank’lar Konak’ta Kahramanlar Mahallesi, Kahramanlar Pazaryeri; Muratreis Mahallesi, Hatay Kapalı Pazaryeri; Ulubatlı Mahallesi, Toros Pazaryeri; Mehmet Ali Akman Mahallesi, Teğmen Ali Rıza Akıncı Parkı; Kılıçreis Mahallesi, İhsan Alyanak Parkı’nda bulunuyor. Başkan Batur, merkezlerin sayısını vatandaşların daha kolay erişim sağlayacağı şekilde artırmayı planlıyor.

Atıklara ne olacak?

Atıklar, her günün sonunda düzenli olarak anlaşmalı firmanın özel araçlarıyla Atık Bank’lardan toplanarak, atık ayrıştırma tesisine götürülecek. Ayrıştırılan atıklar, geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırılacak.

 
Sağlık Bakanı Koca'dan yeni koronavirüs açıklaması
 
Altay potadan çıktı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kurtuluş Binici (Ocak2018-Ekim2018 Merbel AŞ GN.Md. 15 Mart 2020 Pazar 13:39

Başkan ve emeği geçenleri kutlarım. Görevde olduğum dönemde, bu projeyi hayata geçirecek desteği bulamadık. Projenin tam başarısı için atığı üreten firmaların tüketiciye bedel ödemeleri ve ilçe belediyeleri ile eşgüdüm içinde çalışmaları ve bu yönde yasal düzenleme yapılması gerekmektedir.

Yorumu oyla      0      0  
Aysel Arısoy 12 Mart 2020 Perşembe 16:39

Tebrikler izmirin bütün semtleri ve ilçeleri de örgüt leyip izmir baş olsun türkiyede yolkenarlari sokakla petlerde poşetlerden acil kurtulmamız gerekiyor

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de Oceanlava heyecanı!
Dünyanın önde gelen triathlon etkinliklerinden Oceanlava’nın Türkiye ayağı ...
Karabağlar'a DİSK ziyareti
DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu ve yöneticiler Başkan Selvitopu’nu ziyaret ...
Gaziemir'de gençlerin geleceğine atılan imza
Öğrencilerin, robotik kodlamayı ve bilişim dünyasını genç yaşta öğrenmelerini ...
 
Çiğli'de kadınlar için çifte protokol
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kadınların yaşam alanlarını genişletmek ...
BAYSEM'te 'Stresi yenme' eğitimi
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (BAYSEM) üniversite sınavlarına ...
Kemalpaşa'da toplu iş sözleşmesi sevinci
Kemalpaşa Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasındaki 2020-2021 yılı ...
 
Bornova aşkına haydi salona!
Türkiye Basketbol Süper Ligi’ne yükselme mücadelesi veren Bornova Belediyesporlu ...
Güzelbahçe'de önlemler alındı
Dünyada hızla yayılmaya başlayan binlerce insanın yaşamını kaybetmesine ...
Balçova’da koronavirüs tedbirleri
Balçova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Koronavirüs salgınına karşı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri