ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,9195
    Dolar
  • Euro
    47,0720
    Euro
  • Altın
    4.296,520
    Altın
  • Bist-100
    10.189,00
    Bist-100
  • ADANA
    24/37°
    ADANA
  • ANKARA
    12/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    24/35°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    20/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/33°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bayburt-Erzurum sınırında uçak düştü!
Bayburt-Erzurum sınırında uçak düştü!
LeMan soruşturmasında 4 kişi tutuklandı
LeMan soruşturmasında 4 kişi tutuklandı
Kılıçdaroğlu'nun ofisi satışa çıkarıldı
Kılıçdaroğlu'nun ofisi satışa çıkarıldı
Özgür Özel ve Tuncay Özkan'ın dokunulmazlık dosyaları TBMM'de
Özgür Özel ve Tuncay Özkan'ın dokunulmazlık dosyaları TBMM'de
21 Mart 2020 Cumartesi - 10:09

Koronavirüs nedeniyle işten çıkarmalar başladı

Koronavirüs sonrası ücretsiz izin dayatılmaya, kabul etmeyenlerin işine son verilmeye başlandı. DİSK Başkanı, "İşten çıkarma yasaklansın", CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu ise “Acil nakit yardım şart” dedi.

Koronavirüs nedeniyle işten çıkarmalar başladı

Virüs salgını etkisiyle perakende, turizm, restoran işletmeleri gibi pek çok sektörün ilk darbeyi alması ile yeni işsizlik dalgasının en çok asgari ücretlileri etkilemesi bekleniyor. Konuyla ilgili görüşünü paylaşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu krizden en çok etkilenecek olan asgari ücretli kesim olacak. Devlet işten çıkarmaları yasaklamalı” derken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ise yoksul ailelere ivedilikle nakit yardım verilmesi gerektiğini söyledi.

İŞTEN ATMA YASAKLANSIN

Türkiye'de başta havacılık ve turizm olmak üzere pek çok sektörden çalışanların ücretsiz izne çıkarıldığı haberleri birbiri ardına gelmeye başladı. Şirketler çalışanlarını ücretsiz izne zorluyor, kabul etmeyenlerin ise işine son veriliyor. Krizin derinleşmesi ile bu uygulamaların artacağı belirtilerek, “Görünen o ki yine en büyük fedakarlığı yapmaya en düşük gelir grubundakiler zorlanacak” yorumu yapılıyor.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, salgın sonrası işçi ve emekçiyi korumak için 6 maddelik bir öneriler listesi hazırladıklarını ancak çıkan pakette bu önerilerin hiçbirinin yer bulmadığını söyledi.

DİSK Başkanı, “Devlet acilen işten çıkarmaları yasaklamalı. Açıkladıkları paketin 100 milyar TL'lik olduğu söylendi. Bu rakam bütün çalışanların işinin güvenceye alınmasına yeter. İşsizlik Fonu'nun da amacı dışında değil işçiler için kullanılması halinde gerekli önlemler alınabilir” dedi.

Çerkezoğlu, işverene vergi düzenlemelerinde pek çok kolaylık sağlandığını ancak asgari ücretlinin vergisinde hiçbir vergi indirimi sağlanmadığının altını çizdi. Çerkezoğlu, “İşverene yapıldığı gibi asgari ücretle çalışanların da kredi ve tüm borçları yapılandırılmalı” ifadesini kullandı.

700 KİŞİNİN İŞİNE SON

İşten çıkarma haberleri artmaya başlarken ilk toplu işten çıkarma haberi Türk Hava Yolları'nın DO&CO ile ortak kuruluşu olan Turkish DO&CO'dan geldi. Şirketin koronavirüs nedeniyle ücretsiz izin teklifini kabul etmeyen 700 kişinin işine son verdiği belirtildi. Türkiye genelinde onlarca şubesi bulunan bir kafe zinciri de korona nedeniyle 6 aydan kısa süredir çalışan işçilerini işten çıkardı. 6 aydan uzun çalışan işçiler ise ücretsiz izne çıkmak istediklerini belirten dilekçeyi imzalamaya zorlandı.

NAKİT DESTEĞİ VERİLMELİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu yoksul ailelere ivedilikle nakit yardım verilmesi gerektiğini aksi halde gıda ve hijyen ürünlerine ulaşamayan kesimlerin sosyal patlamaya neden olabileceği uyarısında bulundu.

“Bu hastalıktan sadece varlıklılar değil orta gelirli-yoksul hep birlikte kurtulacağız” diyen Erdoğdu, aile sigortası uygulaması ile yoksul kesime nakit yardımı yapılmasının çökmüş olan sektörlere de talep gelmesine neden olacağını belirtti.

Erdoğdu, “Günlük ciro ile dönen kırılgan işletmelerden birbiri ardına işten çıkarma haberleri geliyor. Bu endişe verici durumun daha da büyümeden önlenmesi için ivedi adımlar atılması şart” dedi. (SÖZCÜ)

 
Maskeler Çiğli Belediyesi'nden...
 
Ailelerden 'Kanser ilacı' çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzin, LPG ve motorine zam
EPGİS'ten yapılan açıklamaya göre benzinde 4, motorine ise 11 kuruş zam ...
Dolar ne kadar oldu?
Koronavirüs salgını tüm dünyayı sarsarken, hükümetler ve merkez bankaları ...
Koronavirüs krizi! THY personel çıkartacak mı?
Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını havacılık sektörünü iptaller ...
 
Temassız ödemede limit artırıldı
Ülkemizde de görülmeye başlayan Corona virüsü salgını nedeniyle market ...
Merkez Bankası'ndan olağanüstü faiz indirimi
Perşembe günü toplanması beklenen Para Politikası Kurulu corona virüsünün ...
Gelir vergisine koronavirüs düzenlemesi
Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelir vergisine koronavirüs düzenlemesi yaptı. ...
 
Borsa'dan Karaburun'a üzüm desteği
İzmir Ticaret Borsası (İTB) kaybolmaya yüz tutan tarım ürünlerinde üretimin ...
Dolar 6.45'i aştı...
ABD Merkez Bankası'nın piyasalara para pompalaması endişeleri azaltmazken ...
Benzine indirim geliyor
Dün 7 kuruş zam yapılan benzinin litre fiyatına, bu gece yarısından itibaren ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri