ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4878
    Dolar
  • Euro
    34,7457
    Euro
  • Altın
    2.422,460
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/30°
    ADANA
  • ANKARA
    13/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    13/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
10 Şubat 2020 Pazartesi - 15:08

Liseli girişimciler fikirlerini yarıştırdı

EGİAD öğrencilere, eğitimcilere ve destekçilere girişimcilik ruhu aşılayan ve becerilerini geliştiren, yenilikçi bir girişimcilik yarışması olan Diamond Challenge Türkiye finaline ev sahipliği yaptı. Lise öğrencilerinin fikirlerini bir üst seviyeye çıkararak 100 bin dolar ödül ve kaynak sunan yenilikçi bir girişimcilik yarışması olan Diamond Challenge Türkiye finalinde konuşan EGİAD Başkanı Aslan, yarışmanın dünyanın dört bir yanındaki liseliye girişimciliği deneyimleme fırsatı sunduğunu söyledi

Liseli girişimciler fikirlerini yarıştırdı

ABD'nin Delaware Üniversitesi'ne bağlı lise öğrencileri için girişimcilik yarışması olan Diamond Challenge, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ve ABD'nin üniversiteye bağlı girişimcilik merkezi olan Horn Entrepreneurship aracılığıyla ilk kez Türkiye'de ve İzmir'de düzenlendi. Dünyanın dört bir yanındaki lise öğrencilerine girişimciliği ilk elden deneyimleme imkanı sunan programın Türkiye'de ilk kez EGİAD partnerliğinde İzmir'de gerçekleştiğini söyleyen EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan, program kapsamında lise öğrencilerinin girişimci ekipler oluşturduğunu ve Diamond Challenge sürecinde İzmir'den 31 ekip başvurusunun alındığını belirtti. 11 ekibin Diamond Challenge 2020 İzmir Türkiye finali etkinliğinde yarışmaya hak kazandığını vurgulayan Aslan, birinciliği kazanan ekibin 16 -18 Nisan'da büyük ödül 100 bin Dolar için Daleware Üniversitesi'nce giderek Türkiye'yi temsil edeceğini kaydetti. Mustafa Aslan, bu yarışmanın dünyanın dört bir yanındaki lise öğrencilerine girişimciliği ilk elden deneyimleme imkanı sunduğuna dikkat çekerek programın Türkiye'de ilk kez EGİAD yerel partnerliğinde İzmir'de gerçekleştiğini vurguladı.

DÜNYANIN İLK 20 GİRİŞİMCİ ŞEHRİ

İzmir'deki teknoparklar, sanayi bölgeleri ile insan kaynaklarındaki çeşitliliğin kente farklı fırsatlar sunduğunu anlatan Aslan, "Katma değeri yüksek yatırımları, girişimcilik açısından öncülüğü, teknoloji üssü olmak üzere yaptığı yatırımları ve girişimleri ile İzmir, Türkiye'nin yükselen yıldızı olarak yerini almaktadır. İzmir'de girişimcilik eko-sisteminin son yıllarda kaydettiği gelişme bu alandaki potansiyeli de göstermektedir. İstanbul'un dışında melek yatırımcılık ve girişimcilik alanında en hızlı yol alan kent İzmir olmuştur. Bu bağlamda, EGİAD'ın Hazine Müsteşarlığı'na akredite olan Melek Yatırım Ağı EGİAD Melekleri de giderek artan bir ivme ile girişimci gençler ve genç yatırımcılar arasında güçlü bir köprü rolü oynamaktadır" dedi. İş dünyası olarak özellikle gençlere destek olmayı amaçladıklarını ifade eden Mustafa Aslan, EGİAD Melekleri'nin bu güne kadar 1500'den fazla girişimci genç ile temas kurduğunu belirterek 18 girişimci-melek yatırımcı toplantısı organize ettiklerini ve 9 girişim projesine yatırım yaptıklarını anlattı.

Birçok girişimciye mentorluk desteği de sağladıklarını kaydeden Aslan şöyle devam etti:

"İzmir Ticaret Odası'nın yeni dönemde girişimcilik konusunda yapmaya başladığı çalışmalar ve Girişimcilik Merkezi projesi de İzmir ekosistemi açısından çok kıymetlidir ve bizleri heyecanlandırmaktadır. İzmir'de girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için öncelikli olarak hem STK'ların hem üniversitelerin hem de diğer ekosistem paydaşları tarafından atılması gereken adımlar bulunmaktadır. Özel sektörün girişimcileri desteklemesi, girişimciler ile işbirlikleri kurması, okulların, öğrencilere girişimcilik bilincini yerleştirmesi, iş insanları arasında melek yatırımcılık farkındalığının arttırılması, girişimcilik ile ilgili etkinliklerin arttırılması, yurtdışında bulunan diğer ağlar ve paydaşlar ile ilişkilerin sürekli olarak geliştirilmesi ve kesintisiz bilgi paylaşımının sağlanması gerekmektedir. Yeni kurmuş olduğumuz EGİAD Think Tank ilk stratejik hedef olarak girişimciliği seçmiştir. Vizyonumuz gelecekte İzmir'in dünyanın ilk 20 girişimci şehri arasında yer almasıdır."

GENÇ GİRİŞİMCİLİĞE TEŞVİK TALEBİ

İşsizlik oranlarına bakıldığında özellikle genç işsizliği oranının dikkat çekici olduğunu söyleyen Aslan, “Yüzde 20'lerle ifade edilen genç işsizlik oranı gençlerin geleceğe yönelik umutsuzluklarını arttırdığı gibi aynı zamanda ülkemiz açısından çok değerli beyin ve emek gücünün israfı göçü sayılmaktadır. Bu kapsamda, bu değerli gücü kullanabilmek için özel sektör- devlet işbirliği ile genç girişimciliği teşvik edecek etkin mekanizmalar oluşturulması gerekmektedir. EGİAD Melek Yatırım Ağı, bu mekanizmalar için iyi ve işler bir örnektir" dedi. Bu yıl 9. su düzenlenecek olan Diamond Challenge'a dünyanın her yerinden yoğun bir katılım olduğunu belirten Aslan, "Gençler hem fikirlerini geliştirmekte hem de dünyadan harika ekiplerle tanışma fırsatı yakalamakta. Türkiye ayağını ilk kez gerçekleştiren kurum olarak büyük mutluluk duymaktayız" diye konuştu. Diamond Challenge 2020 hakkında bilgilendirme yapan EGİAD Melekleri İcra Kurulu Başkan Vekili Özgür Kılınçlar da, bu yıl sadece İzmir'de yapılan bu yarışmanın önümüzdeki yıl Türkiye genelinde düzenleneceğini söyledi. Yarışmanın lise öğrencileri arasında düzenlenen en üst nitelikli yarışma olduğuna dikkat çeken Kılınçlar, herkesin katılımına açık olan yarışmaya ABD'nin 35 eyaletinden başvuru bulunduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından girişimci sunumlarını yapan liseli takımlardan kazanan ekip Türkiye'yi ABD'nin Newark kentinde temsil etmeye hak kazanacak.

 

 
İzmir'de maskeli gaspçı şoku
 
Karabağlar'da coşkulu açılış... Hem otopark hem meydan!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Örnek okuldan örnek girişim...
Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, şimdi de Mitsubishi Elektrik ...
İşsizlik rakamları açıklandı... 327 bin kişi arttı!
Kasım 2019 döneminde işsizlik önceki yılın aynı dönemine göre 1 puan artış ...
EFT ve havale ücretlerinde indirim...
Bireysel müşteriler ve ticari şirketler için bankaların alacağı ücret ...
 
Dolar yeni haftaya nasıl başladı?
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve Merkez Bankası'nın aldığı ...
İthal buğdaya 2.3 milyar dolar ödendi
16 yıllık AK Parti iktidarında 73.4 milyarlık dış alım yapıldı. AK Parti, ...
İstanbul’da ulaşıma yüzde 35 zam kararı alındı
İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İstanbul'da ulaşıma yüzde ...
 
Marinalar 2019'da doldu taştı
Türk yat turizmi ve marinalar, Türkiye’yi terk eden yabancı yatlardan ...
Dolar ne kadar oldu?
Dolar/TL günlerdir 6 seviyesinin hemen altında işlem görürken corona virüsün ...
"Gümrük Birliği Anlaşması güncellenmeli"
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Birliği (AB) ile aralık ayında görüşme ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri