ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5261
    Dolar
  • Euro
    34,8838
    Euro
  • Altın
    2.431,490
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    15/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
21 Aralık 2021 Salı - 21:23

MÜJDAT GEZEN'E AZİZ NESİN ONUR ÖDÜLÜ!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5'nci Uluslararası Mizah Festivali kapsamında ünlü sanatçı Müjdat Gezen'e "Aziz Nesin Onur Ödülü" verildi. Gezen, ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in elinden aldı. Festivalde gazeteci Gökmen Ulu imzalı "Müjdat Gezen Belgeseli"nin gösterimi de yapıldı. Ödülün kendisini çok onurlandırdığını aktaran Müjdat Gezen, "Aziz abi keşke aramızda olsaydı" dedi.

MÜJDAT GEZEN E AZİZ NESİN ONUR ÖDÜLÜ!

SONKALEİZMİR- 5'nci İzmir Uluslararası Mizah Festivali, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki (AASSM)törenle başladı. 17- 23 Aralık tarihleri arasında, ‘Mizah Dünyasının Popüler Kahramanları’ temasıyla öne çıkacak festival, Vecdi Sayar’ın yönetmenliğinde müzikten sinemaya çok sayıda sanat dalında etkinlikleri kapsıyor. İlk gün, ‘İzmir’de bir İstanbul Beyefendisi: Abdülcanbaz’, Turgut Çeviker’in küratörlüğünde ‘Çizgi Kahramanlar’ ve Cengiz Özek’in ‘Gelenekselden Çağdaşa Karagöz’ sergilerinin açılışı yapıldı.

AASSM Büyük Salon’da ise gazeteci Gökmen Ulu’nun imzasını taşıyan Müjden Gezen belgeselinin gösterimi gerçekleştirildi. Gösterimin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sanatçı Müjdat Gezen’e Aziz Nesin Onur Ödülünü sundu. Ardından Gezen ve gazeteci Ulu'nun katılımıyla kısa bir söyleşi yapıldı.

MÜJDAT GEZEN: AZİZ ABİ KEŞKE ARAMIZDA OLSAYDI!

Ödül töreni öncesinde, kuliste ANKA Haber Ajansı'na konuşan Müjdat Gezen, şunları söyledi:

"Bu festival 5 yıldır yapılıyor. Ancak bu yıl Aziz Nesin onur ödülünü bana layık görmüşler. Sağolsunlar. Aziz abi çok eski bir dostumdu. 3 yıl evimde kaldı. Beraber çalıştık, aile dostumuzdu. Ama biraz erken gitti. Çok güzel günlerimiz oldu, aynı çatı altında, aynı evde, hem vakıfta... Ordan oraya, ordan oraya koşuşturur dururdu. Bakıyorum da Nazım Hikmet'in, Orhan Kemal'in, Aziz abinin aramızdan ayrılış serüvenlerine; hepsi çok fazla seyahat etmelerinden... O iklimden o iklime, bir an geliyor insanın metabolizması buna dayanmıyor. Orhan Kemal, Bulgaristan'da vefat etmişti. Aziz abi aynı şekilde, İzmir'de imza gününe gelmişti. O yaşlarda çok dolaşmak galiba iyi değil. Nazım da Küba'ya gidiyor, Çin'e gidiyor, geliyor tekrar Moskova'ya gidiyor. O gidiş gelişlere metobolizma adapte olamıyor... Aziz Nesin onur ödülünün verilmesi beni çok onurlandırdı. Aziz abi keşke aramızda olsaydı."

DOLU DOLU FESTİVAL

Festivalin ikinci günü (çarşamba) saat 12.00’de İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde Cengiz Özek’in ‘Çöp Canavarı’ adlı Karagöz oyunu, saat 15.30’da Aydın Ilgaz’ın sunumuyla ‘Hababam Sınıfı’ gösterilecek. 19 Aralık Pazar günü AASSM’de saat 14.00’te ‘Büyülü Ağaç’ adlı Karagöz oyununun ardından saat 15.00’te Cengiz Özek izleyicilerle bir söyleşi yapacak. 16.00’da araştırmacı-yazar Sabri Koz ‘Halk Kültürümüzde Popüler Müzik Kahramanları’ üstüne bir konuşma yapacak. 17.00’de ise Prof. Dr. Semih Çelenk Ege’nin mizah ustası anısına ‘Sahnede Şair Eşref’ konulu bir söyleşide izleyiciyle buluşacak. Program, saat 18.00’de Mehmet Esen’in ‘Meddah’ oyunu ile sonlanıyor. 20 Aralık Pazartesi günü 18.00’de İzmir Sanat’ta dramaturg-yazar Eren Aysan’ın ‘Tiyatro Kuran Yönetmenler’ üstüne bir söyleşisi var. Söyleşinin ardından 20.00’de İzmir Şehir Tiyatroları’nın ‘Azizname’ oyunu sahnelenecek.

BALKANLARDAN USTALAR

Festivalin Balkan ülkelerinden gelen konukları da var. Ünlü Bulgar karikatürist Lubomir Mihailov, 22 Aralık’ta saat 19.00’da Fransız Kültür Merkezi’nde Balkan karikatürünün özelliklerini örneklerle anlatacak. Ukrayna’dan ünlü bir çizer Oleg Gutsov ise söyleşiye çevrim içi katılacak. Saat 20.00’de dünya canlandırma (animasyon) sinemasının en önemli yaratıcılarından Ion Popescu Gopo’nun filmleri, Romanya’dan gelen sinema yazarı Dana Duma’nın sunumuyla gösterilecek. Festivali 23 Aralık’ta AASSM’de saat 20.00’de ‘KomiKlasik’ adlı konserle sona erecek. Konserde, İzmir Büyükşehir Belediyesi El Ele Müzik Senfoni Orkestrası’nı İbrahim Yazıcı yönetecek. Etkinliğin solisti ise bu projenin yaratıcısı viyola sanatçısı Efdal Altun olacak.

 
Parası olmayanlar parası olanların faizini ödeyecek!
 
Altay evinde yine mağlup
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beyaz eşyada zam krizi!
Döviz kurundaki hareketlilikle birlikte yaşanan ekonomik sıkıntılar, beyaz ...
Türk Metal işçilerinden İzmir mitingi: Mesaileri kaldırdık, onurumuzu çiğnetmeyiz!
Türk Metal Sendikası işçileri, Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) ...
Susurluk davası hükümlüsü Ziya Bandırmalıoğlu öldürüldü
Susurluk davasında hüküm giyen ve adı 90’lı yıllarda işlenen faili meçhul ...
 
Diyanet'ten 'Vadeli mevduat hesabı caiz mi?' sorusuna yanıt
Diyanet İşleri, vadeli mevduat hesaplarına para yatırmanın haram olup olmadığını açıkladı.
Çeşme'de plastik atıksız şehir hedefi turizmcilere anlatıldı!
Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) Plastik Atıksız Şehirler Ağı’nda pilot ...
Ayşe Mayda son yolculuğuna uğurlandı
İzmir'de 105 yaşında hayatını kaybeden ortodonti alanında Türkiye'nin ...
 
Polisten kaçan minibüsten Afganlar çıktı!
İzmir'de, polis kontrol noktasından kaçmaya çalışan ve kovalamaca sonucu ...
Müdür yardımcısına 12,5 yıl hapis!
Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ...
İzmir'den gönderildi, Ordu'da 2 can aldı!
Ordu’da sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi altına alınan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri