ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/22°
    ADANA
  • ANKARA
    9/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/22°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
6 Haziran 2019 Perşembe - 14:02

MÜSİAD eski başkanından mahkemeye şok başvuru!

Çeyiz deyince ilk akla gelen, perakende zincir mağazaları ile sektörün lideri olan Ülkü Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü ve kardeşi Mustafa Ülkü, konkordato ilan etti. Uzun yıllar MÜSİAD’ın İzmir Başkanlığını yapan ve görevi geçen ocak ayında Bilal Saygılı’ya devreden Ümit Ülkü, henüz 8 ay önce İstanbul'da dev bir şube açmış, “Hanzade” markası ile dünya pazarlarını hedeflediklerini söylemişti.

MÜSİAD eski başkanından mahkemeye şok başvuru!

Mustafa AKBAŞ/SONKALE- (Özel Haber) Derinleşen ekonomik krizle birlikte konkordato dalgası iyice yayılıyor. “Muhafazakar patronlar kulübü” olarak bilinen MÜSİAD’ın İzmir Başkanlığı’nı uzun yıllar yürüttükten sonra geçen 27 Ocak’ta görevi Bilal Saygılı’ya devreden, Ülkü Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü ve kardeşi Mustafa Ülkü de konkordato ilan etti. Talebi dikkate alan İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ülkü Çeyiz Konfeksiyon Deri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Ümit Ülkü ve kardeşi Mustafa Ülkü hakkında, 28 Mayıs 2019’dan başlamak üzere, 3 ay geçici mühlet verip konkordato komiseri atadı. 30 yıllık köklü bir firmadan gelen bu haber, İzmir iş dünyasında şok etkisi yarattı.

DAHA 8 AY ÖNCE HEDEF BÜYÜTMÜŞTÜ

Oysa ki; perakende zincir mağazaları, züccaciye, elektrikli küçük ev aletleri, beyaz eşya ve mobilya ile sektörün lideri olan Ülkü Grup, henüz 8 ay önce, “Hanzede” markasıyla dünyaya açılmış ve hedef büyüttüğünü açıklamıştı. İstanbul İSTOÇ’ta 2 bin metrekarelik alanda yeni şube açtıklarını duyuran işadamı Ülkü, "Yatırımın risk görüldüğü bir ortamda biz iş insanları olarak ülkemize her zaman güveniyoruz. Kenetlenerek ülkemize hem örnek teşkil edecek üretim, hem de istihdamı arttıracak çalışmalar yapmak önemli. Kendi markamızla, ürün çeşidimizi de artırarak dünyaya ihracat yapmak için de bu işin merkezi İstanbul'da bir şube açtık. Büyümeyi sürdürüyoruz. Dünyaya Türk markasını yayacağız" demişti. Grubun İzmir’de de büyümesini sürdürdüğü, MTK Sitesi’ndeki merkezini gelecek günlerde Gaziemir’de 6 bin metrekarelik dev alana taşıyacağı ifade edilmişti. Daha 8 ay önce böylesi bir atılım yapan ve ekonomik kararlılık sergileyen firmanın konkordato ilan etmesi akıllarda soru işareti bıraktı.

“HAMDOLSUN EKONOMİ İYİ...” DEMİŞTİ

Ümit Ülkü, MÜSİAD başkanı olduğu dönemde de hükümete destek içeren çıkışlarıyla dikkati çekmişti. Türkiye ekonomisinin dışarıdan müdahalelere boyun eğmeyeceğini belirten Ülkü, “Siyasi irade başta olmak üzere, iş dünyası ve toplumun her kesimi, oynanmak istenen oyunu görerek hızlıca organize oldu ve karşı hamleye geçti. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, ekonomi yönetimimiz çok kısa bir sürede alınacak tedbirleri tespit ederek uygulamaya geçirdi. Bunun olumlu sonuçlarını da hamdolsun görmeye başladık; zamanla daha da iyi olacaktır. Firmalarımız yapısal olarak güçlüdür. Bu gibi durumlardan geçmişte kuvvetlenerek çıktığımız gibi şimdi de güçlenerek çıkacağımıza inanıyoruz. Hükümetimiz hızlı aksiyonlarla oluşan harareti söndürdü” demişti.

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI GÜNDEMDEYDİ

Ülkü, geçen Aralık ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ikinci 100 günlük eylem planının da devletin işleyiş hızını artıracağını ileri sürmüştü. 31 Mart yerel seçimleri sonrası Aydın Şengül’ün istifasının ardından ismi AK Parti İzmir İl Başkanlığı için de gündeme gelen Ümit Ülkü, halen Yeşilay İzmir Şube Başkanlığı’nı yürütüyor. Almanya doğumlu ve “şampiyon” lakaplı işadamı Ülkü, motor sporlarına yönelik tutkusuyla da tanınıyor. Aslen Denizli Babadağlı olan Ülkü, çok yakından ilgilendiği motor sporlarında 10 kez Türkiye Şampiyonluğu elde etmişti.

 
Altınordu'da Serdar belirsiz
 
İzmir'de korkutan yangın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'da bayram yoğunluğu
Foça, bayramın birinci ve ikinci günü civar il ve ilçelerden gelenlerle ...
2.6 milyon liraya mutfak tadilatı
Merkez Bankası da kamuda savurganlık modasına uydu. 5 yıldızlı otellerde ...
Bunun adı cinayet!
İzmir Tire'de üreticiler, arazilerini suladıkları Küçük Menderes Nehri'ndeki ...
 
Demirtaş gidince o şirket İstanbul'a taşındı
İzmir Ticaret Odası eski Başkanı Ekrem Demirtaş öncülüğünde bir grup işadamı ...
Kemeraltı doldu taştı
Tarihi Kemeraltı Çarşısı, bu bayram da hesaplı alışverişin adresi oldu.
Soyer'e esnaf ziyareti.. Biz hazırız!
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu ...
 
Sanayiciden önemli uyarı: Durum endişe verici
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, başta büyüme rakamları ve sanayi üretimindeki ...
İzmir'de suya indirim
İzmir Büyükşehir Belediyesi bayram öncesinde suya indirim yapılacağını ...
İZTO Başkanı Mahmut Özgener'den kaçak balıkçılara gözdağı
Ege Denizi’ni büyük ölçüde tehdit eden kaçak avlanma konusu İzmir Ticaret ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri