ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
23 Şubat 2024 Cuma - 16:12

Mordoğan'da ''Uluslararası Levrek Dostluğu'' buluşması...

İzmir Karaburun’un mavi mücevheri Mordoğan, uluslararası amatör balık avı tutkunlarını ağırlayacak. 13. Mordoğan Levrek Avı Yarışması, uluslararası ve ulusal amatör balık tutkunları ve ailelerine muhteşem bir hafta sonu yaşatacak. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, farklı bir hafta sonu deneyimi arayanlara Nergisin Başkenti Karaburun’dan seslendi, “24 Şubat Cumartesiden 25 Şubat Pazar öğlene dek sürecek ‘Levrek Dostluğu’nda buluşalım” dedi.

Mordoğan da  Uluslararası Levrek Dostluğu  buluşması...

Dağlarından denizine, köylerinden koylarına doğallığın ve bereketin yurdu Karaburun, ‘yeryüzündeki cennet’ tanımlamasına uygun coğrafyası, her biri ayrı birer marka haline gelen festival ve organizasyonların değişmez adresi olmayı sürdürüyor. Nergis, Mandalina, Zeytin, Keçi Kırkım ve Börklüce gibi hem coğrafyaya damga vuran tarihi isimlerin hem Yarımada’ya özgü tarımsal ürünlerin hem de yöre karakteristiğini yansıtan hayvan varlığının yansıması festival ve şenliklere ev sahipliği yapan Karaburun, amatör balıkçılığın da rotası oldu. Deyim yerindeyse Şair Murathan Mungan’ın “Bir tek balık alınmadı Nuh’un gemisi”ne dizesine bir yanıt niteliğindeki dostluk buluşması, mitoloji izlerini katmanlarında taşıyan Karaburun Mordoğan’da, bir hayale dönüşen dünya barışına da ‘olta ucundan bir gönderme’ aynı zamanda…

Kooperatifleşmeyi teşvik eden yerel yönetim politikalarıyla, Keçi Sütü Mandırası, Zeytinyağı Fabrikasıyla kırsal kalkınma hedeflerinde Yarımada’ya önemli girdiler sağlayan sonuçlar elde eden Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, özel önem verdiği Mordoğan’da Levrek Avı Yarışması ile kentin uluslararası çapta önemli bir amatör balıkçılık merkezi olmasını sağladı.

"BİZ SİMİTE GEVREK, DOSTLUĞA LEVREK DERİZ…”

İzmir Karaburun’un ‘Mavi Mücevheri’ Mordoğan’ın vazgeçilmezi haline gelen ve balık tutkunlarının yoğun ilgisine sahne olan yarışmada, 24 Şubat Cumartesi günü yüzlerce kişi ‘aynı denizin kıyısında’ buluşacak. 13. Mordoğan Levrek Avı Yarışması, bu yıl 24 Şubat Cumartesi ve 25 Şubat Pazar tarihlerinde, “Biz simite gevrek, dostluğa levrek deriz...” temasıyla gerçekleştiriliyor.

Katılımcılarını Mordoğan 1 Nolu Balıkçı Barınağı’nda ağırlayacak yarışmaya Bulgaristan’dan ABD’ye, Avustralya’dan Almanya’ya çok sayıda amatör balıkçının katılımı bekleniyor. Daha önce www.mordoganlevrekavi.com internet sitesi üzerinden başvuruda bulunan isimler, 24 Şubat Cumartesi günü saat 13.00’da kesin kayıtların alınmasıyla yarışmanın resmi yarışçısı olacak. Spin (At-Çek) disiplini ve kalamar olmak üzere iki kategoride düzenlenecek yarışma programı, 25 Şubat 2024 Pazar günü saat 09.30’daki ödül töreni ile tamamlanacak.

BAŞKAN ERDOĞAN: KAZANAN MAVİ VATAN, TEMİZ DENİZLERİMİZ OLSUN

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, levrek dostluğunda buluşacak tüm yarışmacılara başarılar diledi. Başkan Erdoğan, “Kazanan Mavi Vatanımız, temiz denizlerimiz ve bereketli sularımız olsun” dedi. Alanlarında uzman birbirinden değerli konuşmacıların, yerel üretici stantlarının, çeşitli ikramların, hediye ve çekilişlerin yer alacağı 13. Mordoğan Levrek Avı Yarışması’na tüm balık tutkunlarını, hemşehrilerimizi ve balığa, denize hayran tüm misafirlerimizi bekliyoruz” dedi.

İlçede oteller neredeyse doldu, restoranlar rezervasyon trafiği yaşıyor. 24 Şubat Cumartesi günü 13.00-18.00 saatleri arasında Mordoğan Mandıra Satış Ofisi önünde kesin kayıtların alınmasıyla başlayacak etkinlikte, saat 10.00-20.00 arasında yerel tatlar ve el işi ürünlerin yer alacağı Yerel Üretici stantları da açık olacak. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın açılış konuşması ardından, Dr. Mustafa Özbaş’ın yöneteceği söyleşide, çeşitli başlıklarda sunumlar yapılacak.

BALIKTAYSAN ÖZGÜRSÜN...

Aykut Pala sunumuyla eğlenceli anlara tanıklık etme fırsatı sunacak etkinlikte, Müjdat Turan “Levreğin su altındaki hareket tarzları”, Soner Birgül “Levreğe nasıl başladım”, Recai Dönmez “Balıktaysan özgürsün”, Kenan Üstündağ “Karaburun’un Balıkçılık tarihi”, Levent Sancak “Akdeniz’de levrek avı” konulu sunumlarını yapacak. Saat 18.30 – 20.30 arasında ikramların sunulacağı etkinlikte, 19.50’de Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan’ın Yarışma Açılış Konuşması sonrası saat 20.00’de Levrek Avı Yarışması başlayacak. Yarışma katılımcılarına 20.00-08.00 arası çay-kahve, 000.00-01.00 arası çorba, 06.00-08.30 arasında yeniden çorba ikramı yapılacak.

25 Şubat Pazar günü ise 09.00’da yarışmanın sona ermesi ardından, 09.30’da Ödül Töreni ve Toplu Fotoğraf Çekimi yapılacak. 09.45’te ise, yarışma konukları için sürpriz hediye çekilişi gerçekleştirilecek.

 

 
CHP'li Bakan'dan o komutana tepki: Laik hukuk devletinde suçtur!
 
Tunç Soyer: ''CHP'de kalacağım''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Adayları tanıtıldı!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, düzenlenen bir toplantı ile Cumhuriyet ...
Tunç Soyer'den veda buluşmaları...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, veda buluşmaları kapsamında ...
Karşıyakalı Bilge Çınarlar’dan Anadolu Türküleri Konseri!
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ve Karşıyaka ...
 
Menemen Asarlık Sosyal Tesisleri açılışa gün sayıyor...
Menemen Belediyesi tarafından yapımı hızla sürdürülen Asarlık Sosyal Tesisi’nde ...
Başkan Soyer'den Narlıdere Metrosu daveti... ''Tüm İzmir'i bekliyorum''
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve başladığında yüzde ...
Başkan Sengel muhtarlarla buluştu...
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel çalışma döneminde ...
 
Prof. Dr. Naci Görür İzmir’de deprem ve dirençli kentleri anlatacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Afetlere Hazır ve Dirençli ...
CHP’li İrfan Önal, gazilerle buluştu...
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Muharip Gaziler Derneği’ni ...
CHP'li Mutlu'dan Kemeraltı mesajları... 'İlk günden çalışmaya başlayacağız'
Kemeraltı ve çevresinde temaslarını sürdüren CHP Konak Belediye Başkan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri