ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4084
    Dolar
  • Euro
    34,8183
    Euro
  • Altın
    2.431,990
    Altın
  • Bist-100
    9.978,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
23 Aralık 2023 Cumartesi - 13:14

Özgür Özel'den iki bakana sert sözler!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 93 yıl önce Menemen’de katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki Bey için düzenlenen anma töreninde konuştu. Özel, Milli Eğitim Bakanı yusuf Tekin ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i sert sözlerle eleştirdi. 

Özgür Özel den iki bakana sert sözler!

Yıldıztepe’de yer alan Kubilay Anıtı’ndaki törende konuşan Özel'in açıklamaları şu şekilde;

“HEPİMİZE ÖRNEK OLMALIDIR”
Görev yaptığım sürece böyle anlamlı günlerde yıl dönümlerinde ya da büyük acıların, büyük travmaların  anma törelerinde var olmaya devam edeceğim. Madımak ’ta, Sivas’ta CHP Genel Başkanı olarak orada olacağım. Madımak bir utanç müzesi olana kadar Türkiye Cumhuriyeti de onlardan özür dileyene kadar o yüreğimde ateş yanacak. Dün gece de yüreğimiz yandı ve 6 evladımız bu vatan için şehit oldular. Onlara bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.  Şimdi de 93 yıl önce Kubilay’ın şehit olduğu yerdeyiz ve onu koruyan iki vatan evladımız burada katledildi. Gericiler devrimlere, Cumhuriyete, Atatürk’e başkaldırdı ama elindeki eksik teçhizata, elindeki mühimmatın amaca uygun olmamasına rağmen Kubilay Cumhuriyeti savundu. Biliyordu ki başını eğseydi bu ülkenin bağımsızlığı için elinden geleni yapmış olmayacaktı. Bazen devrimciler, Atatürkçüler böyle işte boyun eğmek, baş eğmek yerine boyun verirler, boyun veriler. Hepimize Kubilay’ın Atatürk’e bağlılığı örnek olmalıdır.

''O 4 TEĞMEN ATATÜRK’ÜN, KUBİLAY’IN VE BENİM TEĞMENLERİMDİR”
10 Kasım töreninde Atatürk’ün fotoğrafını asmak istemeyen askerlere,  karşı çıkan 4 teğmen Atatürk’ün Kubilay’ın ve benim teğmenlerimdir. 10 Kasım’da Atatürk’ün resmini yakaya asmamayı hararetlendiren bir Milli Savunma Bakanı, iğneleri yokmuş diyor; hangi koltukta oturduğunu, geçmişte hangi görevlerini yaptığını ve ordunun görevini unutmasın. O ordu vatanın teminatıdır, sivil siyasetin, demokrasinin teminatıdır. Yakasında Atatürk resmi takmayanlara haddini bildirenleri, görevlerini hatırlatanları o resmi asmayan ile aynı kefeye koymak, disipline vermek, onlara cuntacı demek hadsizliktir. Herkes haddini bilecek. Atatürk’ün ordusunda Türk Silahlı Kuvvetlerinde asla ve asla Atatürk’e saygısızlık, hatırasına saygısızlık mazur görülemez. Buna gösterilen her tepki Atatürk e vatana bağlılıktır, mazur görülen her tepki de vatana ihanettir. 

''PROTOKOL YAPTIKLARI KIZ ÇOCUKLARININ CAYIR CAYIR YANMASINA MÜSAADE EDENLER''
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin çıkıp karşımıza bir takım cemaat ve tarikatları STK olarak nitelendirerek onları savunmuş ve onlarla yapılan protokolleri savunmuştur. O protokol yaptıkları; gencecik kız çocuklarının cayır cayır yanmasına müsaade edenlerdir,  Ensar Vakfı’nın yurtlarında tacize, tecavüze  uğrattıkları  o çocukları koruyamayanlardır. Barınma sorunundan dolayı aileleri ve çocukları istismar ederek çocukların beyinlerini yıkayalar,  bu vatana  değil de onları Atatürk ve cumhuriyet düşmeni yapmaya çalışanlardır. Bu milletin çalışkan, namuslu ve yoksul ailelerin çocuklarını alıp da sadece size ideolojik bir zemin yaratmak. Onları istismar etmenize izin vermeyeceğiz.

"TARİKATLARIN DEVLETİ ELE GEÇİRMESİNE DUR DİYORUZ"
Gençlik Kolları Başkanımız "Onlar ne kadar çok olurlarsa o kadar olacağız" dedi, öyle düşünme başkanım, bu ülkenin geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, 82 milyon evladının içinde gerekirse Atatürk için canını vermek isteyenler bu şımarmışlardan binlerce çoktur. Ellerinde bulundurdukları yetkilerle şımartılanlar, baskı yapanlar, hoca efendiyle aynı menzile farklı yollardan yürüyenlerin ne olduğu darbe girişimiyle ortaya çıktı. Bizler yapmayın derken, birlikte Anayasayı değiştirenler 15 Temmuz'da halkın üstüne sürülen araçlara benzin doldurdular. Cemaatlere bugün yeniden alan açanlara söylüyorum; her sırtını sıvazladığınız tarikat MEB'de yapılanarak, Adalet sisteminde ve silahlı kuvvetler içinde yapılanarak Cumhuriyete olan kinni kusacak, namluyu bu millete çevirecektir. Biz Atatürkçüler, Menemen'in güzel insanları, İzmir'in Cumhuriyetçileri onlar namluyu millete çevirdiklerinde bu milleti ve bayrağı koruyacağız. Tarikatların devleti ele geçirmesine dur diyoruz.

''UMUT HEPİMİZDEDİR''
Geçmişte Menemen'de çok coşkulu törenler olurdu sonra giriş sayısını sınırlandıralar. CHP'den 10 kişi girebilir dediler. Ben bugün CHP'lilerin ne yapacağından emindim, ne sabah törende 10 kişiydik, ne şimdi yalnızız. Menemenliler, İzmirliler, Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler varsa umut var. Umut hepimizdedir. Çağrılmasanız da size ihtiyaç olan her yerde, gücümüzü göstermemiz gereken her yerde hep birlikte mücadele etmeye var mıyız! Biz kazanacağız.''

 
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'dan STK çıkarması...
 
İşte İzmir’in Fark Yaratan Muhtarları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer: 100 yıl geçti, hala hazmedemediler...
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah ...
Kiralardan dert yanan Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın Bodrum’da denize sıfır villası varmış
İstanbul’daki ev kiralarının yüksekliğinden yakınıp “Annemin evine yerleştim” ...
Dilan Polat'ı sigara içmeye çıkaran polise soruşturma!
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli 7 polisin bazı soruşturmaların ...
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücretin ne kadar olacağıyla ...
6 askerimiz şehit olmuştu... Kimlikleri açıklandı!
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak'ın kuzeyinde teröristlerin saldırısı ...
Özgür Özel: Vatanı ve bayrağı savunmaya devam edeceğiz!
Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki'nin şehit edilişlerinin ...
 
Devrim şehitleri İzmir'de anıldı!
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah ...
SMA'lı Mihra Helin için zaman daralıyor!
İzmir'de topuktan alınan kanla 9 günlükken SMA Tip 1 teşhisi konulan Tülay ...
Merkez Bankası'na yeni atama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri