ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3212
    Dolar
  • Euro
    34,8267
    Euro
  • Altın
    2.410,590
    Altın
  • Bist-100
    10.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    3/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe ağır yaralı!
Fenerbahçe ağır yaralı!
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Başsız ceset alarmı!
Başsız ceset alarmı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
8 Mart 2020 Pazar - 19:57

Pakdemirli: Yeni gelen mültecilerin başımızın üstünde yeri var

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Güney'den yeni bir mülteci göç dalgası geldiğini belirtirken, "Bu misafirlerimizin, burada kalmak isteyenlerin başımızın üstünde yeri var. Ama Avrupa'ya geçmek isteyenlere de biz artık müsaade edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Pakdemirli: Yeni gelen mültecilerin başımızın üstünde yeri var

AK Parti Kınık İlçe Başkanlığı 7. OIağan Kongresi Kınık Delez Yaşam Vadisi'nde yapıldı Kongreye Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekilleri Necip Nasır, Fehmi Alpay Özalan, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, AK Partili Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Milliyetçi Hareket Partisi Kınık İlçe Başkanı Adem Paydaş, MHP Bergama İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin ve partililer katıldı. Divan başkanlığını AK Parti İzmir Milletvekili Fehmi Alpay Özalan'ın yaptığı kongrede saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'ın okunmasının ardından İdlib şehitleri için Kuran okundu.

Kongerede, mevcut başkan Sami Mollaahmet tek aday oldu. Kongrenin açılış kornuşmasını yapan Mollaahmet, göreve geldiği 2009 yılından beri kimseyi ötekileştirmeden hep beraber çalışarak 2014 yılında yerel yönetim seçimlerinde belediye başkanlığını kazandıklarını belirterek, "Belediye Başkanımız Sadık Doğruer ile el ele vererek 2014 - 2019 yılları arasında Kınık'ta muazzam işler yaparak 2014 yılında yüzde 37 oy oranı ile kazandığımız belediye başkanlığını 2019 yılında bu kez yüzde 54.2 oy oranı ile kazandık. İlçe başkanlığı görevim süresince beni yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü de kutluyorum" dedi.

'BEN DE VARIM' DEDİKÇE AŞAĞIYA ÇEKİYORLAR

Kongrede konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, "Suriye'nin toprak bütünlüğüne bizim dediğimiz bir şey yok. Ama biz, yaklaşık 5 milyon mülteciyi topraklarımızda ağırlayan bir ülke olarak Orta Doğu'da söz sahibi olmamız gerekiyor. Bütün bu kavga bundan çıkıyor. Türkiye, 21'inci yüzyılda bölgenin lideri olmaya aday bir ülke ve bölgede 'Ben de varım' dedikçe aşağı çekmeye çalışan güçler oluyor" dedi.

YENİ GELENLERİN DE BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR!

Türkiye'nin sığınmacılara yaklaşık 40 milyar dolar harcadığına işaret eden Pakdemirli, Avrupa'nın ise sadece vaatte kalan sözler verdiğini söyledi. Ülkenin Güney sınırından yeni bir mülteci göç dalgası geldiğini vurgulayan Bakan Pakdemirli, "Bu misafirlerimizin, burada kalmak isteyenlerin başımızın üstünde yeri var. Ama Avrupa'ya geçmek isteyenlere de biz artık müsaade edeceğiz. Mülteciler bugün bir dram yaşıyor. Yunanistan Nazi zulmünden kaçarken onlara Suriyeliler ekmek verdiler, battaniye verdiler, gönüllerini, evlerini açtılar. Yunanistan şu an diyor ki, 'Biz bunları kabul etmeyeceğiz'. Miçotakis, 'Aldığımız tedbirlerin daha fazlasını yapacağız' diyor. Kendilerine medeni diyenlerin, Avrupalıların yaptıklarına bakmak lazım" dedi.

ÇİFTÇİNİN HİÇBİR PROBLEMİ KALMADI!

Pakdemirli, son 1,5 yılda tarımla ilgili çok büyük başarılar elde ettiklerini öne sürerken, şu an itibariyle çiftçinin şikayet edeceği, özellikle ürün fiyatlarıyla ilgili hiçbir problemin kalmadığını iddia etti. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 850-900 liraya satılan buğdayı bin 350 liraya aldığını, göreve geldiğinde süt, et, fındık fiyatıyla ilgili problemler olduğunu, bunları tek tek çözdüklerini savunan Bakan Pakdemirli, "Bugün her ektiğiniz ürünle ilgili neredeyse hep müdahaleci olduk. Ya müdahale ettik ya da tarafları bir araya topladık" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üreticilerin mağdur olmaması yönünde talimat verdiğini aktaran Pakdemirli, tarımın savunma sanayiinden daha önemli olduğunu söyledi. Pakdemirli, ilk ve tek tıbbı aromatik bitkiler organize sanayi bölgesini Kınık'a kuracaklarını dile getirdi. Kongrede, konuşmaların ardından protokol üyeleri salonda bulunan kadınlarla birlikte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü pastasını da kesti.

Sami Mollaahmet, 400 delegeden 310'unun sandığa gittiği kongrede kullanılan oyların 285'ini alarak tekrar başkanlığa seçildi.

 

 
1928 Bucaspor çok rahat
 
Altınordu macera arıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Beko kadın işçilerle buluştu
Kemalpaşa’da bir fabrikadaki kadın işçileri ziyaret ederek karanfil dağıtan ...
"Biz bu korku imparatorluğunu yıkacağız"
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, mecliste yaşanan gerilimin ardından ...
Kadın çiftçilere 'Girişimcilik Çalıştayı'
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, ‘Tarımda Kadın Girişimciliği ...
 
İzmirli vekilden çarpıcı Yalova yorumu! Doğru bir iş ama...
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Yalova'da ...
AK Parti'de 5 aday netleşti
AK Parti İzmir’de, 7. Olağan Kongre mesaisi 8 Mart pazar günü Kınık, Bergama ...
CHP'li Kılıç'tan uyarı... ''Hukuğun bittiği yerde tiranlık başlar''
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “CHP Grup Başkanvekili ve ...
 
CHP'li Bakan'dan 'Alevi nefreti' soruları...
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, basına yansıyan Dünya Şampiyonu Sporcu ...
Akşener’den Erdoğan’a kritik çağrı
İYİ Parti Lideri Meral Akşener FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu ...
Kavganın ortasında kalan kadın vekil espriyi patlattı!
Dün boks ringini aratmayan görüntülere sahne olan TBMM'de tansiyon düştü. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri