ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4289
    Dolar
  • Euro
    34,7326
    Euro
  • Altın
    2.425,970
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
15 Aralık 2021 Çarşamba - 16:34

Sağlık çalışanları G(ö)REV'de!

Sağlık çalışanları, Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de çalışma koşulları ile özlük haklarının iyileştirilmesi için iş bıraktı. Tüm hastanelerde eylemler yapılırken, "Uyarıyoruz, oyalama değil hakkımızı istiyoruz. Taleplerimiz kabul edilmediği taktirde eylemlerimiz devam edecektir. Toplum sağlık hakkı; emeğimiz ve geleceğimiz için artık G(ö)REV zamanıdır" açıklaması yapıldı.

Sağlık çalışanları G(ö)REV de!

SONKALEİZMİR-Türk Tabipler Birliği'nin özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için aldığı karar ile İzmir'de de sağlık çalışanları iş bırakma eylemi yaptı. Kentteki tüm hastanelerde basın açıklamaları yapılırken, İzmir Tabip Odası üyesi sağlık çalışanları Yeşilyurt'taki İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplandı. "Oyalama değil, hakkımızı istiyoruz" yazılı pankart taşıyıp sloganlar atarak AK Parti hükümetine tepki gösteren sağlık çalışanları adına basın açıklamasını İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı yaptı.



"GELİRLER AÇLIK SINIRINA GERİLEDİ"

Sağlık çalışanlarının işsizlikle yoksullukla karşı karşıya bırakıldığını söyleyen Çamlı açıklamasında şunları kaydetti:

"Artık yaşamımıza bile malolan bunca sorunumuzu duymazdan, görmezden gelen iktidar, aslında her şeyi görmekte ve bilmektedir. Yaşanan sorunları ne yazık ki pandemi döneminde çok daha belirgin olan salgını değil, algıyıı yönetmeye çalışarak kendisini bir şeyler yapıyormuş gibi göstermeye çalışarak yok saymaktadır. Bunun en son örneği de hekimlerin, sağlık çalışanlarının artık yoksulluk sınırının çok altına düşmüş, açlık sınırına kadar gerilemiş gelirleri ve özlük hakları ile ilgili düzenleme yapacağı iddiasıyla getirdikleri yasa tasarısıdır. Ancak yasa tasarısı TBMM’ye getirildiği gibi hızla geri çekilmiştir.  Daha önce Meclis'te bütün partilerin oybirliğiyle getirilen düzenleme, 11 Aralık tarihinde bir kez daha komisyona getirilmiş ve içtüzüğe aykırı olarak komisyon başkanının imzasıyla geri çekilmiştir. Bizler tasarının yeterli olmadığını, bütüncül olmadığını, tüm sağlık çalışanlarını, tüm hekimleri kapsamadığını belirtirken bu teklif bile bize fazla görülmüş, ne zaman tekrar Meclis’e getirileceği, varsa eksiklerin yasa tasarısına eklenerek neden tamamlanmadığı gibi sorular havada bırakılarak usule aykırı bir şekilde geri çekilmiştir. Mecliste milletvekillerine iktidarın resmi olarak veremediği sözel cevap, emekli hekim maaşlarının bu düzenlemeyle çok yüksek olacağı ve bunun kabul edilir olmadığıdır."

"EKONOMİ DE İFLAS ETTİ"

Ekonominin de sağlık gibi iflas ettiğini öne süren Çamlı açıklamasına şöyle devam etti:

"Maaşlarımız açlık sınırının dahi altındadır. TBMM’de yaşanan bunca süreçte Sağlık Bakanı’na defalarca, yeniden yeniden seslenmemize rağmen ne yazık ki yine sessiz kalmış ve halen de kalmaktadır. Sorumlu olduğu çalışanların hakları için sessiz kalan bakan görevini bir kez daha yapmamıştır: İstifa bizlere vereceği en iyi cevap halini almıştır. İktidara ve Sağlık Bakanlığı'na çeşitli açıklama, eylem ve yürüyüşlerle anlatmaya çalıştık yine söylüyoruz: Salgın döneminde yaşamımızı da ortaya koyup verdiğimiz emeğin böyle/daha fazla değersizleştirilmesine izin vermeyeceğiz."

"DEĞİŞTİRECEK GÜCÜMÜZ VAR"

Çamlı, taleplerin kabul edilmemesi halinde eylemlerin süreceğini vurgularken şöyle konuştu:

"Toplum sağlık hakkı; emeğimiz ve geleceğimiz için artık G(ö)REV zamanıdır. Sağlıkta özelleştirmeci, hastanelerimizi satan politikalara karşı bu uyarı G(ö)REVi, koruyucu sağlık hizmetlerini savunmak içindir. Emekliliğe de yansıyacak yaşanabilir temel ücret talebimiz içindir. Güvencesiz, gerçek dışı bahanelerle işimizden edildiğimiz ve köleliği dayatan çalışma koşullarına son verilmesi, güvenceli çalışabilme talebimiz içindir. Şiddete karşı etkili yasa, güvenli işyerleri, sağlıklı çalışma ortamları talebimiz içindir. Covid-19 başta olmak üzere meslek kaynaklı hastalıklara karşı bütüncül bir meslek hastalıkları yasası çıkarılması, her yıla 120 gün yıpranma payı içindir. Ek göstergelerin 3600’den 7200’e kadar kademeli olarak yükseltilmesi içindir. Bu G(ö)REV emeğimize, geleceğimize, halkın sağlık hakkına sahip çıktığımızı gösteren bir uyarıdır. Artık toplumun, sağlık çalışanların çığlığına kulak verilmelidir. Taleplerimiz kabul edilmediği, sağlık çalışanlarının çalışma ve yaşam koşullarını düzeltecek bir düzenleme hızla Meclis’e getirilmediği takdirde eylemlerimiz devam edecektir. İktidar bilmelidir ki söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var."

 
Tarihi konakta ''cehennemlik'' kanalları bulundu!
 
Eski vekile İzmir'de son görev!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti, İzmir'den geri sayıma başladı...
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, teşkilat binasına Cumhurbaşkanlığı seçimleri ...
RTÜK ceza yağdırdı!
RTÜK Üst Kurul'u Hasan Can Kaya'nın EXXEN’de yayınlanan Konuşanlar programının ...
Soyer'den ihracat desteği sözü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2022’de 48’inci kez düzenlenecek ...
 
Erdal Şeyda Lafçı, İzmir'de toprağa verildi!
Balıkesir'de şarkıcı Gülçin Ergül ile birlikte geçirdiği trafik kazasında ...
İzmir'de memurlardan bordro yakma eylemi...
Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar, İzmir'de bordrolarını yakıp AK Parti ...
Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden erken seçim çıktı!
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, katıldığı bir televizyon ...
 
Sağlık çalışanları İzmir'de soğan, patates ve limon sattı!
İzmir'de Birlik Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları, düşük maaşlara dikkat ...
Mahkeme başkanından ders gibi şerh!
İzmir'de asistan doktor Kadir Songür'ü (26) jiletle boynundan yaraladığı ...
AKP ve CHP seçmenini birleştiren anket!
Aksoy Araştırma tarafından haftalık olarak gerçekleştirilen Türkiye Monitörü ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri