ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
30 Aralık 2020 Çarşamba - 15:14

Sağlıkçılar isyanda: DAHA FAZLA ÖLMEK İSTEMİYORUZ

İzmir'de sağlık çalışanları, odalar, sendikalar ve sağlık örgütleri, AKP hükümetinin pandemiyle mücadele politikasını protesto etti. Konak'ta toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, "Öfkeliyiz, tükendik, ölüyoruz" sloganıyla basın açıklamasında bulundu, Covid 19'un meslek hastalığı sayılması için çağrı yaptı. Sağlıkçılar "Uzun nöbet saatleri bizi tüketti", "Covid 19 meslek hastalığıdır", Çalışma saatlerinde adalet istiyoruz", "Korona değil, kapitalizm öldürüyor" yazılı dövizlerle tepki gösterdi

Sağlıkçılar isyanda: DAHA FAZLA ÖLMEK İSTEMİYORUZ

SONKALEİZMİR-İzmir Diş Hekimleri Odası, İzmir Eczacı Odası, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik-Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık-İş Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, İzmir Aile Hekimleri Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SUHUDER), Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD), Türk Psikologlar Derneği, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) ve İzmir Aile Sağlığı Çalışanları Derneği adına ortak açıklamada bulunan İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, "Siyasi ve ekonomik kaygılarla aldığınız kararlar ve alamadığınız kararlar yüzünden binlerce insanımızı, yüzlerce sağlık çalışanımızı kaybettik. Kaybetmeye de devam ediyoruz. Her gün açıkladığınız sayıların her biri bir candı; anneydi, babaydı, çocuktu, eşti, dosttu. Bu canlarımızı sizin yanlış pandemi yönetiminiz nedeniyle kaybettik. Bu ölümlerin önemli bir bölümü önlenebilir ölümlerdi ve siz önlemediniz, önleyemediniz" dedi.

"SAĞLIK ORDUSU TÜKETİLDİ"

Çamlı açıklamasına şöyle devam etti: "Salgının başından beri şeffaflık istedik ama hiçbir bilgiyi bizlerle paylaşmadınız. Halkın sağlığını değil, ekonomik çıkarları öncelediniz. Bilim insanlarının önerilerine ve kararlarına kulaklarınızı tıkadınız. Salgından politik başarı hikayesi çıkarmaya çalıştınız. Salgın konusunda doğruları söyleyen kim varsa terörist ilan ettiniz. Geldiğimiz noktada maalesef haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ekonomik ve siyasi kaygılarla aldığınız kararlardan dolayı yitirdiğimiz binlerce canın, yüzlerce sağlık çalışanının hesabını kim verecek? Beş maskeyi dağıtamadınız, yurttaşlarımız ve sağlık çalışanları kişisel koruyucu malzemeleri çok daha yüksek fiyatlarla, yarattığınız karaborsadan temin etmek zorunda kaldı. Sağlık çalışanları her zamankinden daha ağır koşullarda, korunmasız ve sağlıksız koşullarda çalışmaya mecbur bırakılmış , yasal izin , istirahat, yer değişikliği ve emeklilik hakları ellerinden alınmıştır. Ya çalışacaksın, ya öleceksin seçenekleri arasında bırakılmışlar ve büyük bir sağlık ordusu tüketilmiştir."

"ARTIK YETER, ÖLMEK İSTEMİYORUZ"

Grip salgınıyla birlikte Covif 19'un yıkıcı etki yapacağı uyarısında bulunmalarınarağmen temin edilen aşı miktarının ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu vurgulayan Çamlı sözlerini şöyle tamamladı: "Sağlık çalışanlarını bile grip aşısı için risk grubunda saymadınız. Yurttaşlarımız, yaşanan bu kaosun içinde aşı bulabilmek için ASM’ler, eczaneler, hastaneler arasında dolaştı durdu. Yarattığınız bu kaos yurttaşlarımıza sağlık sorunu, sağlık çalışanlarına da şiddet olarak döndü. COVID-19 sağlık çalışanları için bir meslek hastalığı sayılmalıdır dedik. Siz samimiyetsiz, ciddiyetsiz şekilde konuyu bulandırdınız. Biz yasa istiyoruz dedik, siz sağlık çalışanlarıyla alay edercesine, bir sayfalık yazıyla kamuoyunu yanıltmayı seçtiniz.  Sizleri tekrar ve daha güçlü uyarıyoruz. Ekonomik çıkarları ve siyasi kaygılarınızı değil halkımızın ve bizlerin sağlığını önceleyin. Önlenebilir her ölümün sorumlusu sizsiniz. Sağlık emek, meslek örgütleri ve tüm sağlık çalışanları adına, size “Artık yeter daha fazla eksilmek istemiyoruz” diyoruz. Bizler yaşamak, yaşatmak istiyoruz"
 

 
Torbalı Belediyesi'nde asgari ücret 3 bin 100 TL
 
Altay'a 5 pekiyi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aylin Sözer'i katleden cani kan donduran detayları anlattı
İstanbul’da 48 yaşındaki akademisyen Dr. Aylin Sözer’i katleden 32 yaşındaki ...
Elektrik yeni yılda el yakacak!
EMO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Pala: Son beş yılda 4 kişilik bir hanenin ...
Salgında son durum...
Sağlık Bakanlığı, 'Türkiye Covid- 19 Hasta Tablosu' verilerini paylaştı. ...
 
Ethem Sancak TOGG’dan ayrıldı
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu 'babayiğitlerinden' olan Etham Sancak, ...
Kültürpark Platformu'ndan Soyer'e ortak akıl tepkisi
Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ...
Öğretim görevlisi kadın yakılarak öldürüldü
İstanbul'da özel bir üniversitede öğretim üyesi olan Aylin Sözer, eski ...
 
URLA KAYYUMU GÖREVDEN ALINDI
İçişleri Bakanlığı, İzmir'in Urla ilçesi kayyumu Önder Can'ı görevden ...
Karşıyaka'dan o iddialara sert tepki!
Karşıyaka Belediyesi'ne ait Kent A.Ş. Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama ...
Bir doktor daha koronavirüsten yaşamını yitirdi
Amasya’da 10 gündür koronavirüs tedavisi gören Nöroloji Uzm. Dr. Mustafa ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri