ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2002
    Dolar
  • Euro
    35,1707
    Euro
  • Altın
    2.474,990
    Altın
  • Bist-100
    10.159,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    9/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
30 Temmuz 2019 Salı - 09:45

Sarayın ihalesine gelen olmadı

Cumhurbaşkanlığının 25 otomobil kiralamak için açtığı ihaleye teklif gelmedi. İhalenin talep yokluğundan iptal edilmesi ekonomik krizin etkilerinin saraya kadar ulaştığı yorumlarına neden oldu.

Sarayın ihalesine gelen olmadı

Cumhurbaşkanlığı 6'sı yabancı lüks araç olmak üzere toplam 25 otomobili şoförleriyle birlikte kiralamak için ihale açtı. Ancak 2 ay boyunca ilanda kalan ihaleye bir tek teklif dahi gelmedi. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 1 Ağustos'tan itibaren 3 yıl boyunca kullanılması planlanan araçlara teklif gelmemesi üzerine ihaleyi iptal etmek zorunda kaldı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ihalenin iptalinin Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin en açık göstergesi olduğunu belirtirken, “Kriz sarayın bile kapısına dayanmıştır” dedi. Çakırözer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a iptal kararının ardından yeni ve piyasaya kapalı bir ihale ile işin ‘adrese teslim edilip edilmeyeceğini” sordu.

25 OTOMOBİL İÇİN

Cumhurbaşkanlığı, 31 Mayıs 2019 tarihinde yakıt hariç toplam 25 adet otomobil ile 25 sürücünün birlikte kiralanması amacıyla ihale açtı. Son teklif verme tarihi 1 Temmuz 2019 olarak belirlenen ihale şartnamesine göre, 1 Ağustos 2019'dan 31 Temmuz 2022 tarihine kadar sarayın çeşitli hizmetlerinde kullanılmak üzere 6 adet yabancı menşeli lüks otomobil, 19 adet de yerli otomobilin sürücüleriyle birlikte 36 aylığına kiralanacağı duyuruldu.

Yabancı menşeli araçların 180 bin, yerli menşeli araçların ise 110 bin kilometreyi geçmemiş ve en az 2017 model olması gerektiği belirtilen şartnamede, ihale bedeline sürücülere her yıl verilecek bir takım elbise, gömlek kravat ve ayakkabı ile asgari ücretin yüzde 39 üzerinde ödenecek ücretin de dahil olduğu, sürücülere ayrıca aylık 130 lira yol ve 130 lira da yemek parası ödeneceği belirtildi. Şoförleriyle birlikte 7/24 aralıksız hizmet verecek kiralık araçların arka ve yan camlarında perde olması gerektiği de şartnameye özellikle yazıldı. Cumhurbaşkanlığı'nın yaklaşık 2 ay boyunca ilanda kalan kiralık araç ihalesine hiçbir kişi ya da firmadan teklif gelmedi. Bunun üzerine 25 araçlık ihalenin iptal edildiği kamuoyuna duyuruldu. İhaleyi Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Çakırözer, Cumhurbaşkanlığı gibi çok önemli bir idarenin açtığı ihaleye teklif gelmemesinin düşündürücü olduğunu söyledi. İhalenin iptal edilmesinin yaşanan ekonomik krizin en açık göstergesi olduğunu belirten Çakırözer, “Saray bile ihalesine 2 ay boyunca alıcı bulamıyor. Piyasa, bu ülkenin en üst idaresinin ihalesine alıcı olmuyor. Bu firmalarımızın içinde bulunduğu krizi gösteriyor” dedi.

Nedeni kriz mi şirket arayışı mı?

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ihalenin iptal edilmesinin arka planında ekonomik kriz olabileceği gibi, işin belli bir şirkete verilme amacı da olabileceğini belirtirken, “Cumhurbaşkanlığı'nın bu işi belli bir şirkete vermek istediği, şirketlerin de bunu bildiği için ihaleye teklif vermediği iddiaları konuşuluyor. Umarız bu iddialar doğru değildir. İşi yakından takip ediyoruz” dedi. Cumhurbaşkanlığının mayıs ayında sadece 2 ay süreli bir araç kiralama işini 411 bin liraya ihale ettiğini bildiren Çakırözer, “3 yıllık kiralamanın boyutunun ne kadar yüksek olacağı anlaşılıyor” yorumunda bulundu. Çakırözer, ihaleyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e verdiği soru önergesinde “Açık ihale usulü ile yapılması planlanan bu alımın iptal edilmesinin ardından yeni kiralık araç ihalesine çıkılacak mıdır” sorusuna da yer verdi.

 
Kokusu için alıyorlar
 
Ulaştırma Bakanlığı’nda 9 bürokrata çift maaş!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, elektrik hattında meydana gelen arıza nedeniyle ...
İnsanca yaşamaya yetecek ücret...
İzmir'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), memurları ...
İzmir Büyükşehir'e ithal başkan olayında flaş gelişme! Başkan olmuyorum ama...
İzmir Büyükşehir Belediyespor'un başına getirileceği öne sürülen, hentbol ...
 
Yeni açılan milyonluk ‘Şehir Hastanesi’ni su bastı
399,5 milyon dolar harcanarak 15 gün önce hizmete açılan Türkiye'nin en ...
Kedinin bacaklarını kesip bahçeye attılar
Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir sitenin bahçesinde ön bacakları diz ...
Perinçek'ten flaş S-400 çıkışı... Domates biber değil!
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya'dan S-400 savunma sistemi ...
 
MSB açıkladı: Bilal Kaplan etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, terörden arananlar kategorisinin gri listesinde ...
İstanbul'da 200 öğrenci okulsuz kaldı iddiası
İstanbul Sarıyer'de BİLNET adı ile faaliyet gösteren kurumun yoluna devam ...
Kaldırımda yürürken dehşeti yaşadı!
Bilecik'te, kaldırımda yürüyen Aynur Göksu'nun (54) başına bir iş merkezinin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri