ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5289
    Dolar
  • Euro
    34,9441
    Euro
  • Altın
    2.438,860
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    16/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
14 Aralık 2019 Cumartesi - 09:42

Sertel'den Karşıyaka'daki arazi satışına sert tepki... AKP'nin ayıbıdır!

Karşıyaka Mavişehir'deki Hazine'ye ait arazinin TOKİ tarafından açık artırmayla satışa çıkarılması ve ihaleye katılan Karşıyaka Belediyesi'nce satın alınması konusunda CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den flaş bir açıklama geldi. Zaten belediyenin olması gereken bu arazinin belediyeye 21 milyon 400 bin TL bedelle satılmasını "AKP'nin ayıbı" olarak niteleyen Sertel, "İzmir'i cezalandırıyorlar. Ama daha nereye kadar cezalandıracaklar! İlk seçime kadar. İlk seçimde halk gereğini yapacak" dedi.

Sertel den Karşıyaka daki arazi satışına sert tepki... AKP nin ayıbıdır!

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Karşıyaka Mavişehir'de yer alan ve yıllardır belediye hizmet alanı olarak kullanılan 8,5 dönümlük arsa, önceki gün TOKİ tarafından açık artırmayla satışa çıkarıldı. İstanbul'daki ihaleye Karşıyaka Belediyesi de katıldı. CHP'li Başkan Cemil Tugay'ın da bizzat yer aldığı müzayedede, arsa 21 milyon 400 bin TL bedelle Karşıyaka Belediyesi tarafından satın alındı. Kamuya ait bir arazinin bir kamu kurumu tarafından ihaleye çıkarılması ve başka bir kamu kurumunca satın alınması sadece İzmir değil, Türkiye gündeminde de geniş yer buldu.

"AKP İKTİDARININ AYIBIDIR"
İlginç satışa yönelik CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den de flaş bir çıkış geldi.  Sertel, "Bu iktidar tarafından İzmir'in cezalandırıldığını daha önce defalarca söyledim. Hatta en son bunu verilere dayandırarak anlattım. Vergi rakamları paralelinde 'İzmir 5 verip 1 alıyor' dedim... Ama şimdi durum daha vahim. Devlet araziye el koyup parayla belediyeye satıyor. Belli ki merkezi hükümet paraya iyice sıkışmış. Zaten belediyeye ait bir yerin belediyeye parayla satılması AKP iktidarının ayıbıdır. Büyük bir ayıptır" dedi.

BAŞKAN CEMİL TUGAY'A TEŞEKKÜR
Başkan Cemil Tugay'a da Karşıyaka halkı adına teşekkür ettiğini de vurgulayan Sertel, "Çünkü o arazi başkasının da eline geçebilirdi. Ve hem de çok cüzi bir rakamla geçebilirdi. Başkan Cemil Tugay, o araziyi Karşıyakalı'nın hizmetine sunmak için rantçıların elinden kurtarmıştır. Kendisini tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Ama AKP iktidarını da ayıplıyorum. Çünkü, bu olay, Karşıyaka ve İzmir halkının belediyelere yönelik uygulamalarla cezalandırılmasının en somut örneğidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imar planlarında farklı uygulamalar yaparak yandaşlara rant çıkarmasına ve menfaat sağlamasına alıştık. Fakat bu çok farklı bir hadise. Devlete ait arazinin belediyeye satılması yahut zaten Karşıyaka Belediyesi'ne verilmesi gereken arazinin Karşıyaka Belediyesi'ne satılması Türkiye'de bir ilk galiba" diye konuştu.

İLK SEÇİMDE HALK GEREĞİNİ YAPACAK
CHP'li Atila Sertel, İl Özel İdareleri'nin kapanmasının ardından mallarının belediyelere devri konusunda da ciddi sıkıntılar yaşandığını aktarırken, "Konya'da, Kayseri'de farklı uyguladılar, İzmir'de farklı uyguladılar. Oralarda tek tek belediyelere devrettiler. İzmir'de ise vermediler. Hem arazilerde hem mülklerde hem de iş makinelerinde yaptılar bu çifte standardı. Geçmişte, özellikle, Aziz bey dönemirdeki İzmir Büyükşehir bu sıkıntıları çok çekti. Adeta cezalandırıldılar. Şimdiki CHP'li belediye başkanları da cezalandırılmaya devam ediyor. Aslında İzmir'i cezalandırıyorlar. Ama daha nereye kadar cezalandıracaklar! İlk seçime kadar... İlk seçimde halk gereğini yapacaktır" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'İN REFLEKSİ ÇOK ÖNEMLİYDİ
Karşıyaka'daki arazinin satışında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hızlı refleks verip dayanışma göstermesinin de son derece önemli olduğunu vurgulayan Sertel, "Çok çok önemsenmesi gereken bir hadise bu. İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimini de kutluyorum. Tüm belediyeler, birlikte ve dayanışma içinde olmalı" diye konuştu.

 
Palu Ailesi'nin damadı cezaevinde de rahat durmadı!
 
Karşıyaka’da Mevlana gecesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palu Ailesi'nin damadı cezaevinde de rahat durmadı!
Kamuoyunda ‘Palu Ailesi’ olarak bilinen ailenin damadı olan ve 11 yıl ...
'Ceren öldüyse bıçak görevini yapmıştır'
Ordu’da balerin Ceren Özdemir’i bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Özgür ...
Çete lideri ''Hanımağa'' tutuklandı!
Mersin'de tefecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 şüpheliden ...
 
19 yaşındaki genç babası tarafından öldürüldü!
Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde, tartıştığı babası Ömer Çolak (48) tarafından ...
Sivil toplum örgütleri isyanda... O gökdeleni yaptırmayacağız!
Zorlu Holding'in Konak Pasaport'a gökdelen planına, mimarlar ve şehir ...
Sokak ortasında kurşun yağmuruna tutuldu!
İzmir'in Tire ilçesinde, kimliği belirsiz kişi tarafından sokak ortasında ...
 
Kadın cinayetine ağlatan isyan! Siz hiç kolyesinde annenizin kanını gördünüz mü?
İzmir Çiğli'de hapishaneden izinli çıkarak boşandığı eşi Habibe Çevik ...
İzmirli gencin bedeni kadavra olarak bağışlandı!
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen ...
İzmir'de şırıngalı çikolata alarmı!
Ankara ve Diyarbakır'da, şırıngalı çikolata nedeniyle 2 çocuğun hayatını ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri