ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3368
    Dolar
  • Euro
    35,1987
    Euro
  • Altın
    2.245,700
    Altın
  • Bist-100
    8,72
    Bist-100
  • ADANA
    11/20°
    ADANA
  • ANKARA
    5/13°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    1/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    7/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    3/18°
    IZMIR
  • KONYA
    5/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ali Koç: 'Ligden çekilirsek başkanlığı bırakmam'
Ali Koç: "Ligden çekilirsek başkanlığı bırakmam"
Yüzüne 40 dikiş atıldı... Dehşet anlarını anlattı!
Yüzüne 40 dikiş atıldı... Dehşet anlarını anlattı!
Fabrikada tüp patladı: 2 ölü, 6 yaralı!
Fabrikada tüp patladı: 2 ölü, 6 yaralı!
Doğanay Güzelgün'ün ölümüne neden oldu... Cezası belli oldu!
Doğanay Güzelgün'ün ölümüne neden oldu... Cezası belli oldu!
23 Ocak 2022 Pazar - 11:18

Sezen Aksu'yu hedef alan Erdoğan hakkında suç duyurusu

HKP, sanatçı Sezen Aksu'ya yönelik "Dilini koparmak görevimizdir" diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sezen Aksu yu hedef alan Erdoğan hakkında suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), 2017'deki şarkısının sözleri nedeniyle Sezen Aksu’ya yönelik, "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz; o dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" diyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  Bursa’da Mihraplı Camisi’nde verdiği vaazda hilafet çağrısı yapan Ankara Melike Hatun Cami İmamı Halil Konakçı hakkında suç duyurusunda bulundu. 

HKP avukatları Erdoğan hakkında, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama”, “Anayasayı İhlal” ve “Tehdit” suçlarını işlediğini belirterek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan HKP avukatları, Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı hakkında ise “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama”, “Kanunlara Uymamaya Tahrik” ve “Görev Sırasında Din Hizmetlerini Kötüye Kullanma” suçlarını işlediğini belirterek Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçelerinde Erdoğan’ın, “Hem laik hem Müslüman olunmaz. Bu ikisinin bir arada olması ters mıknatıslanma yapar. Ya laik olacaksınız, ya Müslüman!” sözü hatırlatıldı.

Dilekçede, “Bu hâkim anlayışın Devletin en üst organlarınca gündeme getirilmesi, gündeme taşınması; Laikleşme yolunda yapılmış en büyük politik devrim olarak 3 Mart 1924 yılında kaldırılan Hilafetin özlemcilerine cesaret, güç vermektedir” denildi.

Erdoğan’ın, “Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine” bağlı kalacağına dair TBMM’de namusu ve şerefi üzerine yemin ettiği hatırlatılan dilekçede, “Devlet Yöneticilerinin; Hilafet özlemcilerine, Laiklik düşmanlarına cesaret veren, onları savunan, destek veren söylemleri, Anayasa’nın değiştirilemez maddelerinde Laiklik İlkesinin rahatça çiğnenmesine ortam hazırlamaya yöneliktir” ifadesi kullanıldı.

Anayasa’nın 2’nci, 4’ncü, 14’ncü ve 24’ncü maddelerine yer verilen dilekçelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İmam Halil Konakçı hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılması talep edildi.

Suç duyurusuna ilişkin HKP MYK Üyesi Adnan Okur açıklama yaptı.

Okur şu ifadelere yer verdi:

"Bugün; AKP’giller’in Reisinin ve imamlarının, Laiklik karşıtı söylemlerinden dolayı iki suç duyurusunda daha bulunduk. Hiçbir fırsatı kaçırmıyorlar. Gündem mi değiştirmek istiyorlar, Topluma korku mu salmak istiyorlar, Yurtsever insanları sindirmek mi istiyorlar, kendi tabanlarını konsolide etmek mi istiyorlar, Hemen laikliğe saldırılara başlıyorlar, Hilafete olan özlemlerini dile getiriyorlar.

Ellerindeki kullana kullana bitiremedikleri en büyük sermayeyle, Allah’la adam kandırmaya hız veriyorlar. Bunları yaparken de kullandıkları yer, samimi Müslüman inanışına göre herkesin her türlü ayrıcalıktan arınarak, Allahın huzuruna çıktığına inandığı Camiler. AKP’giller İktidara ABD ve AB Emperyalistleri tarafından taşındığı günden bugüne Camileri kirli siyasetlerinin merkezi haline getirdiler, getirmeye devam ediyorlar. AKP’giller Laikliğe karşı saldırılarına; bir zamanlar ‘Yetmez Ama Evetçi’ ortaklarından, Anayasa Referandumunda Hayır diyen Yurtseverleri, ‘dün de lekeliydiniz bugün de lekelisiniz’ diyerek karalamaya çalışan militan evetçi Sezen Aksu’nun 2017’de söylediği bir parçayı dayanak yaptılar. Ama işte söz konusu Laikliğe saldırı olunca, AKP’giller ortaklarını harcayıp geçiyorlar. Onlar sayesinde bugün bu kadar rahat ve pervasızız demiyorlar.

Halkın Kurtuluş Partisi olarak; AKP’giller ile dün el ele kol kola, adım adım ördükleri gericilik yollarında beraber yürüyenlerin bugün birbirlerine hakaretler, tehditler yağdırmaları, birbirlerinin dillerini koparmaları bizi hiç mi hiç ilgilendirmez. Ama söz konusu Laikliğe saldırı olunca, Ortaçağ Kurumu olan Hilafeti geri getirme özlemlerini, çabalarını, girişimlerini görünce, bu ülkenin en Vatansever, en Halksever Partisi HKP olarak, İkinci Kuvayimilliyeciler olarak sessiz kalamıyoruz. Kenardan seyredemiyoruz. Bize ne, bizi ilgilendirmez diyemiyoruz.

Ve omuzlarımıza yüklenen Halkın İktidarını kurma görevinin gereklerini yerine getiriyoruz. İşte bu anlayışımız doğrultusunda bugün, Hilafet özlemini dile getiren, Halkı Laikliğe karşı gelmeye çağıran Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı ile elinin altındaki Devlet Gücünün verdiği cesaretle; “O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir”, “Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir” diyerek aslında Yurtseverlere, Laik İnsanlarımıza, ilericilere tehditler savuran Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurularında bulunduk. Bu suçlar da kayıt altına girdi. AKP’giller’in Laikliğe karşı bu suçlarını da yargıya taşıdık, Tarihe bir kez daha not düştük."

Etiketler:
 
Bayraklı'dan spora desteğe devam
 
Soyer'e iklim kriziyle mücadele ödülü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin ÖZLEM 23 Ocak 2022 Pazar 16:44

Kimse,Devletin sosyal, ekonomik,siyasî veya hukukî temel düzenini kısmen de olsa,din kurallarına dayandırma veya siyasî veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, din duygularını yahut dince kutsal şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.Halkın Kurtuluş Partisini Kutlarım.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'dan spora desteğe devam
Sportif başarıları, yeni spor tesisleriyle taçlandırmayı hedefleyen Bayraklı ...
CHP'li Bakan'dan Jandarma ile ilgili kritik iddialar.... KARARGAHTA ZİKİR ÇEKEN RÜTBELİLER KİM?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Jandarma Genel Komutanlığı'nda tarikat ...
İzmirli esnaf kepenk kapattı: ''Covid-19'a değil, faturaya yenildik''
Art arta gelen zamlarla zor günler geçiren esnaf, kepenk kapatmaya başladı. ...
 
184 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı'nın 'Günlük Covid-19 Tablosu'na göre son 24 saatte yapılan ...
'Erdoğan'a hakaret'ten gözaltına alınan Sedef Kabaş tutuklandı
AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gece saatlerinde ...
Sezen Aksu: Konu ben değilim, konu memleket; 47 yıldır yazıyorum, yazmaya devam edeceğim
Beş yıl önce çıkan ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısında geçen “Selam söyleyin ...
 
Soba faciası: Anne ve kızından acı haber!
Adana’da kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Nejla ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Sedef Akbaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ...
İzmir'de akılalmaz görüntü!
İzmir'in Gaziemir ilçesindeki bir şantiyede çekilen görüntü yürekleri ağızlara getirdi. 
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri