ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3376
    Dolar
  • Euro
    35,1734
    Euro
  • Altın
    2.247,330
    Altın
  • Bist-100
    8,72
    Bist-100
  • ADANA
    10/20°
    ADANA
  • ANKARA
    4/13°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    8/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    8/18°
    IZMIR
  • KONYA
    5/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ali Koç: 'Ligden çekilirsek başkanlığı bırakmam'
Ali Koç: "Ligden çekilirsek başkanlığı bırakmam"
Yüzüne 40 dikiş atıldı... Dehşet anlarını anlattı!
Yüzüne 40 dikiş atıldı... Dehşet anlarını anlattı!
Fabrikada tüp patladı: 2 ölü, 6 yaralı!
Fabrikada tüp patladı: 2 ölü, 6 yaralı!
Doğanay Güzelgün'ün ölümüne neden oldu... Cezası belli oldu!
Doğanay Güzelgün'ün ölümüne neden oldu... Cezası belli oldu!
23 Ocak 2022 Pazar - 11:26

Soyer'e iklim kriziyle mücadele ödülü

İzmir'deki yerel basın kuruluşu İz Gazete’nin “İklim Kriziyle Mücadele” temalı “İz Bırakanlar Ödülleri” verildi. İklim kriziyle mücadele için yaptığı çalışmalar nedeniyle ödül alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “İzmir’de doğayla uyum içinde bir yaşam için attığımız adımların ülkemize ve dünyamıza ilham vermesini diliyorum” dedi.

Soyer e iklim kriziyle mücadele ödülü

İzmir'deki yerel basın kuruluşu İz Gazete’nin 6. Kuruluş Yıldönümü, gazetenin geleneksel “İz Bırakanlar” ödül töreniyle Tarihi Havagazı Fabrikası’nda kutlandı. Bu yıl “İklim Kriziyle Mücadele” temasıyla dağıtılan ödüller İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Murat Bakan, Evrensel Gazetesi İzmir Temsilcisi Özer Akdemir, Avukat Özlem Altıparmak ve Avukat Cem Altıparmak çifti ile Karadeniz’de çevre mücadelesinin sembol isimlerinden merhum Metin Lokumcu adına oğlu Ulaş Lokumcu’ya verildi.

Tören İzmir’de basın, siyaset, sanat, iş dünyasından çok sayıda ismi bir araya getirdi. İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal genç bir ekiple çıktıkları yolda basın meslek ilkelerinden ödün vermeden devam edeceklerini söyledi. Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi de yaşadığımız süreçte basın özgürlüğünün ve yerel basının önemine dikkat çekti.
 
İklim değişikliğine karşı çalışmaları nedeniyle 2021 İz Bırakanlar ödülüne layık görülen Başkan Tunç Soyer, “Doğayla uyumlu bir uygarlık kurmanın insanlığın en temel meselesi haline geldiği çağda yaşıyoruz. Bu çağın sonunu biz belirleyeceğiz. Ya iklim devrimiyle doğadaki tüm canlılarla birlikte yaşamaya devam edeceğiz ya da gezegenimizin yangın yerine dönmesine seyirci kalacağız. Gezegenimiz bizim ortak kaderimiz. Burası milyarlarca aynı cümlenin aynı anda söylenip tek bir hikayeye dönüştüğü yer. Her birimizin hangi cümleler kurduğunun çok önemi var. Ortak hikayemizin mi yoksa kendi hırsımızın mı cümlelerini kuruyoruz. Gezegenimizin geleceğini belirleyecek bu. Gezegenimizin bu harap hali bize çok açık anlatıyor ki insanın doymak bilmez cümlelerini duymaya tahammülü yok. Bu nedenle biz İzmir’de başka cümleler kurarak başladık işe. Başka bir tarım mümkün diyoruz. Çünkü iklim kriziyle yüzleşen çağımızda en eksilen şey su ve biyolojik çeşitlilik. Her ikisinin de sebebi yanlış tarım politikaları” dedi.  

“ATTIĞIMIZ ADIMLARIN DÜNYAYA İLHAM VERMESİNİ DİLİYORUM"

Göreve geldiğinden bu yana İzmir’de her felaketi yaşadıklarını hatırlatan Başkan Soyer, “Öğrendiğimiz çok şey var. En temelde gördüğümüz konu dirençli olmanın tek yolu dayanışma içinde olmak. Sadece birbirimizle değil doğayla da olmak. İzmir’i doğasıyla birlikte ileriye taşımak. İnsanlık iklim devrimini yapmaya hazırlanıyor. Ne siyaset ne ticaret ne turizm ne tarım iklim kriziyle mücadeleden azade değil. İzmir’in belediye başkanı olarak en temel odak noktamız; gelecek nesillere yaşam kalitesi yüksek doğanın muazzam çeşitliliğini yaşatan bir İzmir bırakmak. İklim kriziyle mücadelede ortaklaşan kalıcı çözümlere yatırım yapıyoruz. İzmir’de doğayla uyum içinde bir yaşam için attığımız adımların ülkemize ve dünyamıza ilham vermesini diliyorum. Mutlaka kazanacağız” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada doğa için verilen mücadeleye dikkat çekti. Murat Bakan, “İzmir Türkiye'de iklim krizine karşı rol model olan bir kent. Mücadele buradan yükselecek. Maden bir ağaç yaprağını incitmeyecekse çıkarılmalı. İktidarın derelerimiz, dağlarının, denizlerimizle, onları korumakla ilgili problemi olmayabilir. O bizim işimiz. Biz mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.



METİN LOKUMCU'NUN OĞLU VE TORUNU SAHNEDE

Metin Lokumcu’nun ödülünü almak üzere oğlu Ulaş Lokumcu ise kızı ile sahneye çıktı. Lokumcu, babasının HES'lere karşı verdiği mücadeleyi hatırlatarak "Çocuklarımızın geleceği için mücadele etmek zorundayız" dedi.

Evrensel Gazetesi İzmir Temsilcisi Özer Akdemir, Avukat Özlem Altıparmak ve Avukat Cem Altıparmak çifti de ödül alanlar arasında yer aldı.

Törende, pandemi kısıtlamaları nedeniyle geçen yıl verilemeyen 2020 yılı ödülleri de dağıtıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı 30 Ekim depreminde yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarından dolayı ödüle layık görülmüştü. İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse ödülü çalışma arkadaşlarıyla aldı. Kovid-19 salgınında canla başla çalışan tüm sağlık çalışanları adına İzmir Tabip Odası’na verilen ödülü de Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı yönetim kurulu üyeleriyle ödülü kabul etti. Dünya Rekortmeni İzmirli Milli Yüzücü Emre Sakçı da ödülünü alkışlar arasında aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Biz Varız” kampanyasına destek için İz Gazete’nin düzenlediği 7 saatlik sosyal medya canlı yayınını organize eden Dayanışmayı Canlandıralım Yayını Komitesi adına da ödülü önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı aldı.

 
Sezen Aksu'yu hedef alan Erdoğan hakkında suç duyurusu
 
İzmir'e renk katıyor...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sezen Aksu'yu hedef alan Erdoğan hakkında suç duyurusu
HKP, sanatçı Sezen Aksu'ya yönelik "Dilini koparmak görevimizdir" diyen ...
Bayraklı'dan spora desteğe devam
Sportif başarıları, yeni spor tesisleriyle taçlandırmayı hedefleyen Bayraklı ...
CHP'li Bakan'dan Jandarma ile ilgili kritik iddialar.... KARARGAHTA ZİKİR ÇEKEN RÜTBELİLER KİM?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Jandarma Genel Komutanlığı'nda tarikat ...
 
İzmirli esnaf kepenk kapattı: ''Covid-19'a değil, faturaya yenildik''
Art arta gelen zamlarla zor günler geçiren esnaf, kepenk kapatmaya başladı. ...
184 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı'nın 'Günlük Covid-19 Tablosu'na göre son 24 saatte yapılan ...
'Erdoğan'a hakaret'ten gözaltına alınan Sedef Kabaş tutuklandı
AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gece saatlerinde ...
 
Sezen Aksu: Konu ben değilim, konu memleket; 47 yıldır yazıyorum, yazmaya devam edeceğim
Beş yıl önce çıkan ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısında geçen “Selam söyleyin ...
Soba faciası: Anne ve kızından acı haber!
Adana’da kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Nejla ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Sedef Akbaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri