ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2520
    Dolar
  • Euro
    34,7592
    Euro
  • Altın
    2.441,780
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/27°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
12 Ekim 2023 Perşembe - 11:31

Soyer'den Brüksel temasları!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dün Brüksel’de ikili temaslarda bulundu ve Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden yerel yöneticileri bir araya getiren 21. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası’na katıldı.

Soyer den Brüksel temasları!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dün Belçika’nın başkenti Brüksel’deydi. Başkan Tunç Soyer Avrupa’dan 7 bin yerel yöneticiyi bir araya getiren 21. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası’na katıldı. Aralarında Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği ve Sürdürülebilir Kentler Ağı ICLEI’nin de bulunduğu, öğrencilerin sağlıklı ve besleyici gıdaya erişimi için çalışan uluslararası ortaklığın konferansında konuşan Başkan Tunç Soyer, İzmir’deki iyi uygulamaları aralarında Avrupa Parlamentosu üyelerinin de bulunduğu katılımcılara anlattı.

Başkan Soyer Brüksel ziyareti sırasında AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Bölgeler Komitesi Sosyalist Grubu Başkanı Christophe Rouillon, Avrupa Parlamentosu Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sanchez Amor, Avrupa Komisyonu Türkiye Direktörü Henrike Trautmann ve ICLEI Brüksel Ofisi Direktörü Peter Defranceschi ile görüşmeler yaptı. Görüşmelerde Türkiye-AB ilişkilerinde olumlu gündem oluşturmak adına belediyelerin sahip olduğu olanaklar değerlendirildi, Türkiye ile Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki ekonomik, siyasi, kültürel, teknik iş birliklerini ve komşuluk ilişkilerini sürdürmek için yerel yönetimlerinin kilit bir rol oynadığı vurgulandı.

Öncelik dijitalleşme ve iklim krizi

Başkan Soyer’in Büyükelçi Faruk Kaymakcı ile görüşmesinde İzmir’in Avrupa Gençlik Başkenti 2026’nın finalisti olması ve Akdeniz’e kıyısı olan kentleri kapsayan NEXT MED Akdeniz Havzası’nda Sınır Ötesi İşbirliği Programı’na İzmir’den birçok proje ile başvurulması öne çıkan konulardan oldu. Başkan Soyer NEXT MED Akdeniz Havzası’nda Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nda önceliğin dijitalleşme ve iklim krizi ile mücadele alanlarına verildiğini dile getirdi.

“İzmir Limanı Türkiye’nin ihracatı için önemli”

Başkan Soyer ile Avrupa Komisyonu Türkiye Direktörü Henrike Trautmann’ın bir araya geldiği toplantıda Avrupa Sürdürülebilir Kalkınma Fonu, Denizcilik karbonsuzlaştırma fonu, elektrikli feribot, otobüs filosu projeleri ve hem İzmir’in kent ekonomisi hem de iklim krizi ile mücadele için önem arz eden yenilenebilir enerji projeleri ele alındı. İzmir Limanı'nın Türkiye’nin ihracatı için öneminden bahseden Başkan Soyer, İzmir’deki uluslararası fuarların da önemini vurguladı.

Tarımsal kalkınma projelerini de anlattı

Başkan Soyer ICLEI Brüksel Ofisi Direktörü Peter Defranceschi’ne İzmir’in hem yoksullukla hem de kuraklıkla eş zamanlı mücadele eden tarımsal kalkınma projelerini anlattı. Toplantıda ICLEI ile kapsayıcı ve sürdürülebilir tarım politikaları hakkında Türkiye çapında birçok yerel yönetimin yararlanabileceği bir eğitim programı hayata geçirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Dayanışma ve işbirliğinin önemi

Avrupa Bölgeler Komitesi Sosyalist Grubu Başkanı Christophe Rouillon ile yapılan toplantıda ise yerel yönetimler arasındaki dayanışma ve işbirliğinin önemi üzerinde duruldu. Ayrıca AB ve Türkiye'deki belediyeler arası işbirliği ve diyaloğun artırılması, genişletilmesi konuları toplantının ana maddeleri oldu.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sanchez Amor ile ise Başkan Soyer sivil toplumu ve gençleri destekleyen Erasmus+ gibi projelere daha çok zaman ve finansal kaynak harcanması konusunda görüş alışverişinde bulundu. Belediyelerin Avrupa ülkeleri ve toplumları arasında köprü oluşturacak nitelikli kurumlar olduğunu dile getiren Nacho Sanchez Amor, gençlik odaklı Erasmus+ programlarının hem yurttaşların hem de belediyelerin faydalanması için önemli bir kaynak olduğunu söyledi. Nacho Sanchez Amor, İzmir’in Avrupa Gençlik Başkenti başvurusunu, toplumlar arası köprü kurmak için bir fırsat olarak değerlendirdiğini de sözlerine ekledi.

Görüşme ve toplantılarını tamamlayan Başkan Soyer, İzmir'e döndü.

Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası

Bu sene 21. kez düzenlenen Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası, AB Sınır Ötesi ve Bölgesel İşbirliği kapsamında Avrupa Komisyonu ile Avrupa Bölgeler Komitesi tarafından her yıl Brüksel’de düzenleniyor. 2022 yılında 272 oturum yapılmış, 528 partner kurum/şehir ile 20 bin seçilmiş? yerel politikacı, yerel yönetici ve uzman etkinliklere katılım sağlamıştı.                                                                                                                    

 
Başkan Sengel: Kentimizi dayanıklı hale getireceğiz!
 
Göztepe'de Tijanic sevinci!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel: Kentimizi dayanıklı hale getireceğiz!
Efes Selçuk Dayanıklı Kent Konferansı’nda oluşturulan çalışma masalarının ...
Karşıyaka'dan 100. Yıl sergisi!
Karşıyaka Belediyesi, kentin sanat hayatına kazandırdığı Çatı Bostanlı ...
Menderes Cumhuriyet’in 100. yılına hazırlanıyor!
Cumhuriyetin 100. yılı Menderes’te büyük bir coşkuyla kutlanacak. Menderes ...
 
Narlıdere'nin minikleri 3'te 3'le başladı!
İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun organize ettiği U-12 Şenlik ...
Uğur Mumcu Parkı 100. yıla hazırlanıyor!
İzmir'in en işlek noktalarından biri olan Üçyol Uğur Mumcu Parkı, Karabağlar ...
İzmir’i bayram coşkusu sardı!
İzmir, Cumhuriyet’in 100.yılını kentin dört bir yanında bulunan Biz İzmir ...
 
İZELMAN anaokullarının sayısı 13’e çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN Anaokullarına yeni eğitim-öğretim ...
Bornova'ya 2 milyar 246 milyonluk bütçe!
Bornova Belediyesi 2024 mali yılı bütçesini 2 milyar 246 milyon lira olarak belirledi.
Başkan Tugay'dan CHP İzmir İl Yönetimi'ne eleştiri: ''A4 kağıdına imza attırdılar''
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'deki değişim tartışmaları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri