ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
25 Kasım 2019 Pazartesi - 09:01

Tek seansta iki ameliyat... Cerrahların kanserle mücadelesi

İzmir Kent Hastanesi'nde iki büyük ameliyat iki ayrı ekip tarafından tek seansta arka arkaya gerçekleştirildi, kanserli organlar temizlendi, üstüne de sıcak kemoterapi yapıldı

Tek seansta iki ameliyat... Cerrahların kanserle mücadelesi

İki yıl önce tanıştığı kanser bu kez karın zarı ve karaciğerinde ortaya çıkan Mürvet Aydın (53) Kent Onkoloji Merkezi’nde aynı seansta iki ayrı ameliyat geçirerek sinsi hastalığa bir kez daha meydan okudu. Bu hastaların yüksek risk nedeniyle ameliyat edilmediğini belirten Prof. Dr. Cem Terzi, “Biz iki ayrı ekip olarak önce karaciğer, ardından karın zarı tümörlerini temizledik, son tümör yok etme girişimi ise sıcak kemoterapi (HİPEK) uygulamasıyla oldu.  Hastamıza yaşam şansı sağlayan 2 büyük operasyonu eş zamanlı tek seansta gerçekleştirdik” dedi.


İzmir’de oturan 4 çocuk 7 torun sahibi Mürvet Aydın’a, 2017’de rahim kanseri tanısı koyuldu. Tümör nedeniyle rahmi ve yumurtalıkları alınan Aydın, 6 kür kemoterapi gördü. Bu tedaviden yaklaşık 9 ay sonra göbek fıtığı ameliyatı da olmak zorunda kalan Aydın, normal yaşamına döndü, kendi işini yapar hale geldi.  Ancak zaman zaman çektiği karın ağrıları bu kez şiddetlenince soluğu acil serviste aldı. Yapılan tetkiklerde karaciğerde metastazlar ve karın zarında çok sayıda tümör saptandı. Kent Onkoloji Merkezi’nde Prof. Dr. Cem Terzi tarafından değerlendirilen Aydın için operasyon kararı alındı.  Ameliyata önce karaciğer cerrahi ekibi Doç. Dr. Murat Kılıç, Op. Dr. Cahit Yılmaz, Op. Dr. Rasim Farajov ve Op. Dr. Zaza Iakobadze başladı. En büyükleri 3 ve 2 santimetre çapında toplam 6 metastatik lezyonun temizlenmesinin ardından bu kez ameliyatı Prof. Dr. Cem Terzi, Prof. Dr. Coşan Terek ve Op. Dr. Mustafa Göztok’tan oluşan ekip devraldı.


Peritoneal karsinomatozis ( karın zarına yayılım) ve  karaciğerde çok sayıda metastatik lezyon saptanan hastanın “riskli grup”ta olduğunu belirten Prof. Dr. Terzi, toplam 11.5 saat süren operasyon hakkında şu bilgileri verdi:
“İki yıl öncesinde  kanser öyküsü olan hastamızda çok önemli şikayete yol açmayan, kontrollerde karın içi kitle ve karın zarına yayılmış, barsaklara sirayet etmiş kanser ve karaciğerde metastas saptandı. Böyle vakalar ender görülen vakalardır. Karaciğerde de metastaz olması, bu tümörün çıkarılamayacağı, hastanın iki ameliyatı kaldıramayacağı gibi riskler nedeniyle hastanın hiç ameliyat edilemeyeceği söylenebilir. Literatürde metastaz sayısı 3’ten fazla ise riskli olacağı belirtiliyor ve ameliyat önerilmiyor. Yani bu durumdaki hastalar yüksek risk nedeniyle genellikle ameliyat edilmiyor. Karaciğer cerrahisindeki ilerlemeler, büyük parça çıkarmadan, karaciğer yetmezliğine yol açmadan metastazların çıkarılmasıyla ameliyatı mümkün kılıyor. Bu tek ekibin yapabileceği bir operasyon değildi.  Önce karaciğer cerrahi ekibi karaciğerdeki metastazları temizledi, ardından biz ameliyatı devraldık. Karın içine ve karın zarına yayılan kanser temizlendi. Kanserli kalın barsağın tamamını ve dalağı çıkardık. Karın zarını soyduk. Sonrasında da sıcak kemoterapi dediğimiz HİPEK uyguladık. 90 dakika boyunca 42 derece sıcaklıkta, ileri teknoloji ürünü yeni bir cihazla ( Karbondioksit ajitasyonlu) karın içine belli bir basınç uygulayarak hastanın karın içine kemoterapi verdik. Bir gece yoğun bakımda yatan hastamızı bir hafta sonra taburcu ettik.”
Öte yandan ameliyattan 4-5 ay önce bir ultrason tetkikinde doktorun karaciğerinde kitle görüp MR istediğini belirten Mürvet Aydın, “Ancak MR’da hiçbir şey çıkmayınca biz de peşini bıraktık. Acil servislik olunca her şey ortaya çıktı. Çok şükür ki emin ellerde, çok başarılı iki ameliyatı tek seferde geçirdim. Tüm doktorlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

 
Kılıçdaroğlu: 5 binden fazla şikayet var!
 
Milletvekillerinin anne babalarına da ücretsiz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım: Tekli eğitimde hedef yüzde 100
İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, İzmir Ticaret ...
Meteoroloji uyardı: Kış geliyor…
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu raporu yayımlandı. ...
Kendisini döven adamı öldürdü!
İzmir Konak'ta O.K. (14) adlı erkek çocuğu, kendisini dövdüğünü öne sürdüğü ...
 
Öldürülen kadınları sordular!
İzmir'de, kadın haklarına dikkat çekmek amacıyla kurulan Mor Dayanışma ...
İzmir'de 83 bin 455 kaçak ürün ele geçirildi
İzmir'de, polisin düzenlediği kaçakçılık operasyonunda, depoda yapılan ...
Bez bebeklere ABD'den büyük ilgi
İzmir Seferihisar'da oturan Suzan Yılmaz Okar’ın (40), kızını sağlıksız ...
 
İzmir'de eğitimci eylemi... Öğretmenler önemsenmeli!
İzmir'de, öğretmenlerin ve diğer eğitim personelinin karşılaştığı şiddet ...
Tüm Türkiye'ye bez bebek...
İzmir'de yaşayan emekli öğretmen Gülderen Değirmenci, "Çocuğunuza bir ...
Çernobil faciasında gözlerini kaybetmişti.... İzmir'de öğretmenlik yapıyor
Bulgaristan'ın Varna şehrinde dünyaya gelen, 4 aylıkken Çernobil faciasından ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri