ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
30 Ekim 2019 Çarşamba - 22:00

YÖREX kendi rekorunu kırdı!

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen ve 250 bin ziyaretçi hedefiyle açılan Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’i 5 günde 276 bin 288 kişi ziyaret etti. YÖREX'te İzmir ve yöresel ürünleri de başarıyla temsil edildi. ATB Başkanı Ali Çandır, fuara ilgi gösteren katılımcı ve ziyaretçilere teşekkür etti.

YÖREX kendi rekorunu kırdı!

Antalya Ticaret Borsası’nın “Sizin Oraların Nesi Meşhur” sloganıyla bu yıl onuncusunu düzenlediği ve 23 Ekim'de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 81 ilden çok sayıda üst düzey yönetici, oda ve borsa başkanının katılımıyla gerçekleşen YÖREX tamamlandı. Bu yıl 250 bin ziyaretçi hedefiyle kapılarını açan, Türkiye'nin 81 ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 647 firma, 164 oda borsa, 18 kalkınma ajansının katıldığı, yüzlerce yöresel ürünün sergilediği fuarı 5 günde 276 bin 288 bin ziyaretçi gezdi. Yöresel ürünler denilince ilk akla gelen bölgelerden Ege ve İzmir de zeytin, incir, üzüm gibi ürünleriyle YÖREX'te başarıyla temsil edildi. İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Ticaret Odası'nın ortaklaşa açtığı stant, ilgi gördü.
 
250 BİN ZİYARETÇİ HEDEFİ AŞILDI
Fuarın fikir babası ATB Başkanı Ali Çandır, 2010 yılında 'Sizin Oraların Nesi Meşhur' sloganıyla ilki açılan fuarın 24 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini anımsattı. Aradan geçen zamanda fuarın büyük kitlelere ulaştığını kaydeden Başkan Çandır, 5 gün süren fuarın ilk iki gününde 80 bin kişi tarafından gezilerek rekor kırdığını söyledi.
 
ALNIMIZIN AKIYLA TAMAMLADIK
Bu yıl 250 bin ziyaretçi hedeflediklerini anımsatan Ali Çandır, “YÖREX'i alnımızın akıyla tamamladık. Türkiye'nin dört bir yerinden yöresel ürünleri ziyaretçilerle buluşturduk. ANFAŞ Fuar Merkezi'nde 10 bin metrekare alanda 5 gün boyunca yöresel ürün şöleni yaşadık. 276 bin 288 kişi fuarı gezdi. Yöresel ürünlerimizin hak ettiği değeri bulması için daha fazla çalışacağız. Her yıl gelişen projemiz sorumluluğumuzu daha da artırıyor” dedi.

Çandır, YÖREX’e destek veren herkese teşekkür ederken, “Özellikle 10 yıldır yanımızda olan, bizi yalnız bırakmayan TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etmek istiyorum” dedi. Çandır, fuarın açılışına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a da teşekkür ederken, “Kalkınma ajanslarımıza, oda borsalarımıza, ANFAŞ yönetimine, yerel yönetimlerimize, üreticilerimize, firmalarımıza ve basınımıza, fuarımıza büyük ilgi gösteren Antalya halkına ve diğer illerimizden katılan misafirlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
YÖRESEL ÜRÜNLER ULUSAL MARKETLERDE YERİNİ ALACAK
ATB Başkanı Ali Çandır, YÖREX’te TOBB’un organizasyonuyla 5 günde 212 ikili görüşme gerçekleştirildiğini bildirirken, “Yerel üretici ile ulusal market zincirleri YÖREX’te 212 ikili görüşme gerçekleştirdi. Çok sayıda iş bağlantısı sağlandı. Artık ulusal market zincirlerinin raflarında yöresel ürünlerimizi daha fazla göreceğimize inanıyorum. Yöresel Ürünler Fuarı’mızı hayata geçirirken kıyıda köşede kalmış ürünleri ulusala taşıyalım hedefi koymuştuk. Bu hedefimizi gerçekleştirmeye başladık. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Çandır, YÖREX’te 81 ilden gelen yöresel ürünlerin ziyaretçiyle buluşmasının yanı sıra kalkınma ajanslarının katkılarıyla panel düzenlendiğini, söyleşiler gerçekleştirildiğini, peynir tadım etkinlikleri ve peynir atölyeleri yapıldığını belirterek, etkinliklere ilginin de yoğun olduğuna dikkat çekti.

Etiketler:
 
Göztepe - Sivas Belediyespor: 3-0
 
İzmir'de iş insanlarına FETÖ operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İhbar tazminatı tehlikede!
İhbar tazminatını tehlikeye sokacak bir düzenleme Türkiye İşveren Sendikaları ...
Balık alırken dikkat! İnanılmaz hile...
Balık tüketen vatandaşların, balık alırken dikkat etmesi gereken bazı ...
'Urla Karası' bereketi
Urla'da üzüm hasadı son buldu. Uzun süren verimli hasat mevsiminin ardından, ...
 
Konut fiyatları neden artıyor? İzmir Almanya ile yarışıyor
İzmir'de gayrimenkul sektöründe hareketliliğinin giderek artması, ülkenin ...
Ruslar, İzmir'e çıkarma yaptı
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in atadığı Artur Niyazmetov ...
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ...
 
Sendikadan Haydarpaşa ve Sirkeci Garı tepkisi
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Haydarpaşa ...
70 milyonluk büyük ikramiyenin akıbeti belli oldu
Milli Piyango İdaresi'nin 2019 Yılbaşı Özel Çekilişi'nde 70 milyon liralık ...
Volkswagen'den Türkiye'yi sevindirecek karar
Alman otomotiv firması Volkswagen (VW), Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri