ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,4444
    Dolar
  • Euro
    49,0297
    Euro
  • Altın
    5.515,440
    Altın
  • Bist-100
    10.980,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/29°
    ADANA
  • ANKARA
    5/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    2/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
1 Aralık'tan itibaren geçerli: Genel Sağlık Sigortası primine büyük zam
1 Aralık'tan itibaren geçerli: Genel Sağlık Sigortası primine büyük zam
Her üç kadından biri KADES uygulamasını kullanıyor
Her üç kadından biri KADES uygulamasını kullanıyor
Mahkeme CHP İstanbul'da 'Kayyuma devam' dedi
Mahkeme CHP İstanbul'da 'Kayyuma devam' dedi
Sedat Peker: Rojin Kabaiş cinayetinin aydınlatılması için bilgi, belge ve delili kim sağlarsa kendisine 25 milyon lira vereceğim
Sedat Peker: Rojin Kabaiş cinayetinin aydınlatılması için bilgi, belge ve delili kim sağlarsa kendisine 25 milyon lira vereceğim
14 Ocak 2022 Cuma - 11:38

Yeni tehlike: İki virüs bir arada...

Ege Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Işıkgöz Taşbakan, Omicron varyantının etkisiyle artan Covid-19 vakaları sonrası yoğun bakım servislerinde, geçen yıla kıyasla yarı yarıya artış olduğunu söyledi. Son günlerde grip (influenza) vakalarında artış olduğuna da dikkat çeken Taşbakan, "İki virüsün bir arada olduğu hastalarımız var. Böyle durumlarda hastalık biraz daha klinik, daha ağır seyredebiliyor" dedi.

Yeni tehlike: İki virüs bir arada...

Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Derneği Genel Sekreteri (EKMUD) de olan Ege Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taşbakan, son günlerde 'Omicron' varyantının etkisiyle artan Covid-19 vakalarıyla ilgili konuştu. Covid-19'un 2020 yılı Mart ayından bu yana Türkiye gündeminde olduğunu belirten Prof. Dr. Taşbakan, "'Alfa', 'Beta', 'Delta' gibi birçok varyant gördük. 'Delta' varyantı epey yordu. Son olarak ise 'Omicron' çıktı. Avrupa'da hızla yayıldı. Ülkemizde de son olarak görüldü. Özellikle kalabalık şehirlerde 'Omicron' oranlar her geçen gün artıyor. İzmir de bundan nasibini aldı. Ne yazık ki kentte vakalar her geçen gün artıyor. 'Omicron'un bulaşıcılığı çok yüksek ayrıca antikor yanıtından da kaçabiliyor. Bu büyük bir sorun. İzmir gibi aşılanma oranlarının yüksek olduğu bir şehirde dahi vakalardaki artışı, varyantın yapısına bağlayabiliriz. 220'den fazla mutasyonu içinde barındırabiliyor" diye konuştu. 

'SERVİSLERDE BOŞ YERLER VAR'

'Omicron'un risk grubu olmayan ya da aşılı kişilerde daha hafif seyrettiğini belirten Prof. Dr. Taşbakan, "Bu kişilerde soğuk algınlığı, boğaz ağrısı gibi görülebiliyor. 'Delta' varyantında zatürre olguları görüyorduk. 'Omicron'da daha üst kısımda solunum yollarında ya da bronşit yaptığı görülüyor" dedi.

Geçen yılla bu yılı kıyaslayan Prof. Dr. Taşbakan, "Bu yıl sayılar çok yüksek. Geçen yıl aşısızdık, bu yıl ise aşılıyız. Aşının koruyuculuğunu biliyoruz. Bu vaka sayılarına göre bütün hastanelerin dolu olmasını gerekirdi ancak şu an servislerde boş yerler var. Yoğun bakımlarda doluluk oranında da yarı yarıya artış var. Özellikle risk grubundaki ileri yaştaki hastalar, altta yatan hastalığı bulunanlar, kanser ve organ nakli hastaları yoğun bakımda daha fazla görüyoruz. Risk grubundaki ve ileri yaştaki hastalar aşılarını olmadılarsa yaptırsınlar" diye konuştu. 

'GRİP AŞISI' ÇAĞRISI

İlerleyen günlerde vaka artışının süreceğini düşündüğünü belirten Prof. Dr. Meltem Işıkgöz Taşbakan, bunun nedeninin ise maske, mesafe ve hijyen ihmalleri olduğunu söyledi. Son günlerde grip (influenza) vakalarında artış olduğunu kaydeden Taşbakan, "Geçen yıl grip olgularını hiç görmedik. Grip neredeyse tüm dünyada az sayıdaydı ancak bu sene grip olgularını görüyoruz. Grip için aşılanmanın en ideal zamanı ekim sonu kasım başı ancak grip geçirmediyseniz muhakkak aşınızı olun. İki virüsün bir arada olduğu hastalarımız var. Geçen sene izolasyon önlemlerine uyuyorduk. Tüm dünyada influenza yoktu. İki virüs bir arada olursa biraz daha klinik, daha ağır seyredebiliyor" diye konuştu. 

 
Urla'daki taş ocağı meclis gündeminde!
 
CHP İl Binası'na Kemalpaşa çıkarması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'daki taş ocağı meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan ...
Aliağa'daki bölge SİT alanı ilan edildi!
İzmir'in Aliağa ilçesindeki iki parsel Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ...
8 bin 200 yaşında... İzmir'de sergileniyor!
İzmir'in en eski yerleşim yerlerinden Ulucak Höyüğü'nde bulunan, 8 bin ...
 
İzmir'de bir mahallenin elektrik faturası isyanı...
'Kademeli tarife' uygulamasına geçilmesi ile elektrik tüketim fiyatlarına ...
Çeşme açıklarında deprem!
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında 3,9 şiddetinde bir deprem meydana geldi.
Öğretmen, yetişkin film yıldızı çıktı!
İstanbul bir özel lisede Almanca öğretmenliği yapan kişinin cinsel içerikli ...
 
Anıtkabir komutanı görevden alındı!
Anıtkabir ziyareti sırasında sanatçı Bülent Ersoy'a şemsiye tutan üniformalı ...
İşten çıkarıldı, doğum gününde canına kıydı!
Muğla'da 24 yaşındaki Göksenil Feyza Çanoğlu, evinin önündeki tenteye ...
Okan için seferber oldular!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde kuvvetli rüzgar nedeniyle uçan, inşaat halindeki ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 12 9 2 1 25 6 19 29
2 Fenerbahçe 12 8 4 0 25 10 15 28
3 Trabzonspor 12 7 4 1 18 8 10 25
4 Samsunspor 12 6 5 1 18 11 7 23
5 Göztepe 12 6 4 2 15 6 9 22
6 Beşiktaş 12 6 2 4 21 16 5 20
7 Gaziantep FK 12 5 4 3 17 20 -3 19
8 Corendon Alanyaspor 12 3 6 3 12 12 0 15
9 Tümosan Konyaspor 12 4 2 6 18 20 -2 14
10 Çaykur Rizespor 12 3 5 4 14 16 -2 14
11 Kocaelispor 12 4 2 6 11 15 -4 14
12 Rams Başakşehir 12 3 4 5 13 11 2 13
13 Hesap.com Antalyaspor 12 4 1 7 13 23 -10 13
14 Gençlerbirliği 12 3 2 7 12 17 -5 11
15 Kasımpaşa 12 2 4 6 11 17 -6 10
16 Zecorner Kayserispor 12 1 6 5 13 28 -15 9
17 ikas Eyüpspor 12 2 2 8 6 15 -9 8
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 12 2 1 9 12 23 -11 7
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri